Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 16:43, 27 cze 2024

No i na koniec Anabelki, które szaleją w tym sezonie. Zresztą hortki bukietowe podobnie obficie się zapowiadają. W zeszłym roku było bardzo mizerne kwitnienie, w tym będzie rekompensata . I jeszcze chmurka gipsówki
Gruszka_na_w... 17:10, 27 cze 2024

Anabelki rzeczywiście wypasione. Musiałaś im dogodzić w tym sezonie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasya 17:20, 27 cze 2024

Urokliwe widoczki, hakonki i anabelki szczególnie
I rozpylająca wodę fontanna
Judith 20:45, 27 cze 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Anabelki rzeczywiście wypasione. Musiałaś im dogodzić w tym sezonie.

Hmm, może faktycznie występuje tu pewna zależność? Do tej pory nie skojarzyłam Wszystkie hortki dostały nawóz do borówki amerykańskiej i innych kwaśnolubów w formie kupowych kulek .
Judith 20:46, 27 cze 2024

Kasya napisał(a)
Urokliwe widoczki, hakonki i anabelki szczególnie
I rozpylająca wodę fontanna

Dziękuję
Agatorek 22:15, 27 cze 2024

Judith napisał(a)
Dzisiaj upał, ale to upał z rodzaju takich z ludzką twarzą . Czyli jest przyjemny wiaterek (a nie podmuchy z pieca hutniczego), zatem w cieniu jest całkiem OK. W mieście dzisiaj nie byłam, więc na szczęście nie doświadczyłam betonowego ukropu .
W domu ciemnawo, bo wszystkie okna zasłonięte, postanowiłam zatem zobaczyć światło dnia . Przy okazji pocykalam.

Akurat ja miałam przyjemność być dziś w mieście . W najgorętszym czasie było 35 st w cieniu (tak mi pokazywało auto). Całe szczęście przemieszczałam się od garażu do parkingów pod budynkami

Nie widać u Ciebie suszy w ogrodzie, wszystko ładnie i bujnie rośnie . Hortki rzeczywiście dają czadu!

A, i nie skorzystam z propozycji zamiany. Misa, owszem piękna, ale popływać w niej się nie da
Magara 23:33, 27 cze 2024

Zaglądam
Gipsówka Twoja mnie zaintrygowała Kiedyś miałam, nie mam, dopisuję na listę
Gruszka_na_w... 13:30, 28 cze 2024

Zmodernizowałam nieco Twój patent na wyśrodkowanie fontanny. Działa idealnie. Najbardziej zadowolona jest ptaszarnia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 13:43, 28 cze 2024

Agatorek napisał(a)

Akurat ja miałam przyjemność być dziś w mieście . W najgorętszym czasie było 35 st w cieniu (tak mi pokazywało auto). Całe szczęście przemieszczałam się od garażu do parkingów pod budynkami

Nie widać u Ciebie suszy w ogrodzie, wszystko ładnie i bujnie rośnie . Hortki rzeczywiście dają czadu!

A, i nie skorzystam z propozycji zamiany. Misa, owszem piękna, ale popływać w niej się nie da

Dziękuję
Niestety wiąże się to z ciągłym podlewaniem, koszmarne zajęcie… Trawa (a właściwie to co z niej zostało) natomiast pokazuje dobitnie tę suszę .
Judith 13:44, 28 cze 2024

Magara napisał(a)
Zaglądam
Gipsówka Twoja mnie zaintrygowała Kiedyś miałam, nie mam, dopisuję na listę

Fajowa jest, ale muszę ją podpierać, bo się strasznie kładzie. Cała jest otoczona drucikowym zielonym płotkiem .