Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Polon 15:16, 14 wrz 2024

Co do wyjścia na minutę za płot, byle nie u siebie to się zgadzam, ale to już dotyka trochę innych kwestii, tj obowiązku chodzenia z psem na spacery, a nie wyjścia do toalety
TAR 15:17, 14 wrz 2024

Polon napisał(a)
Kup nie zostawiam, tylko spaceruję

Za to spaceruję też często w lasach i ilość śmieci zostawianych przez innych, raczej nie psich właścicieli - poraża

Na smieci w lesie nie mam wplywu zadnego. Natomiast wlasciciel psa kupe moze zebrac bez problemu. To czemu tego nie robi?
Dlatego podkresle, ze wiekszosc to wyprowadzacze a nie spacerujacy z psami.

Polon 15:25, 14 wrz 2024

Reasumując na spacerowiczów z psami nie psioczę , na wyprowadzaczy niesprzątających już tak, ale to z powodu kup a nie szczekania
Judith 15:53, 14 wrz 2024

Polon napisał(a)
Reasumując na spacerowiczów z psami nie psioczę , na wyprowadzaczy niesprzątających już tak, ale to z powodu kup a nie szczekania

A ja psioczę na każdego, kto mi łazi 3 razy dziennie pod nosem.
Agatorek 16:58, 14 wrz 2024

Judith napisał(a)
Agnieszka, pytanie kiedy ta cena była taka . No i co masz w okolicy, odległość od większego miasta, media - wiele czynników wpływa na cenę. U mnie w sąsiedztwie przed pandemią działki z możliwością budowy domu były po około 200 zeta za m2. Teraz średnio ponad 2 razy tyle, a ceny niektórych to nawet około 1000 za 1m2.

Działka kupiona w lutym 2024 . Ale chyba trafiliśmy na okazję, bo właścicielka bardzo chciała szybko sprzedać. Woda i prąd na działce. W okolicy (1 km) mam Kampinoski Park Narodowy.
Ale masz rację, odległość od miasta robi swoje (ale dla mnie to akurat duży atut ). Jest małe miasteczko w odległości około 10 km, do Warszawy około 50 km . Wieś jest malutka, dosłownie kilka domów, sklepu brak. Dla mnie raj .

Judith 17:05, 14 wrz 2024

Agatorek napisał(a)

Działka kupiona w lutym 2024 . Ale chyba trafiliśmy na okazję, bo właścicielka bardzo chciała szybko sprzedać. Woda i prąd na działce. W okolicy (1 km) mam Kampinoski Park Narodowy.
Ale masz rację, odległość od miasta robi swoje (ale dla mnie to akurat duży atut ). Jest małe miasteczko w odległości około 10 km, do Warszawy około 50 km . Wieś jest malutka, dosłownie kilka domów, sklepu brak. Dla mnie raj .

Woda i prąd na działce to też spory atut . U mnie wciąż widy nie ma .
Ja jestem odrobinę rozdarta. Bo z jednej strony chcę odludzia, gdzie mi nikt nie będzie łaził i nie będę nikogo słyszeć, a z drugiej jednak fajnie i tak jakoś bezpieczniej jest mieć spoko sąsiadów . No i dla mnie jednak odległość od Wawy ma duże znaczenie.
Judith 17:09, 14 wrz 2024

W czasie gdy część kraju jest zagrożona powodzią, ja nieustająco wypatruję deszczu… To jest dramat i masakra…
Przed chwilą popadało lekko przez 10 minut. To pierwszy opad od kilku tygodni.
Biorę co jest i z tej ekscytacji natrzaskałam fotek, bo i światło takie podeszczowe świetne jest .
Judith 17:13, 14 wrz 2024

No to wrzucam te - nazwijmy to nieco przesadnie - podeszczowe zdjęcia

Judith 17:16, 14 wrz 2024

Judith 17:18, 14 wrz 2024

I kropelki: