Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Marcin89 17:44, 14 wrz 2024

O też wylazłem z domu na mały obchód ogrodu. Niestety bez telefonu

Dla mnie hitem tego lata u Ciebie są te nowe róże A przycięty żywopłot i idealne kanciki robią robotę. Czyściutko i schludnie
Agatorek 18:50, 14 wrz 2024

Podeszczowe zdjęcia super .
Rdesty są piękne ❤️

LIDKA 19:03, 14 wrz 2024

Jaki masz porządek piękny. Sezon trudny bardzo a ogród nadal czaruje.
Juzia 19:07, 14 wrz 2024

Narzekasz, że nie pada... że ogród do zaorania, a hortki nawet nie brązowe
Tylko trawnik widać ciut zabiedzony, a reszta soczyście zielona!
U mnie wszystko wygląda o wiele gorzej!!!
Anabellki brązowe, brzozy na rondzie już żółte w połowie, rozplenice zasuszone...
Serio mam chyba najgorszy rodzaj piaszczystej gleby.
I u mnie kilka razy były porządne opady!
TAR 19:27, 14 wrz 2024

Juzia, ja nie mam sucho, deszczu dostawy na biezaco a tez podobnie jak u Ciebie. Duzo hortek brazowych. Brzozy zrzucaja liscie na potege, zolte.
Zbyt duze wahania czy to temperatur czy to opadow. Rosliny po prostu u mnie wariuja od takich skokow i spadkow. W jednym tygodniu patelnia 31 stopni a w kolejnym 13 stopni, wietrzycho i deszcze.
Juzia 19:38, 14 wrz 2024

TAR napisał(a)
Juzia, ja nie mam sucho, deszczu dostawy na biezaco a tez podobnie jak u Ciebie. Duzo hortek brazowych. Brzozy zrzucaja liscie na potege, zolte.
Zbyt duze wahania czy to temperatur czy to opadow. Rosliny po prostu u mnie wariuja od takich skokow i spadkow. W jednym tygodniu patelnia 31 stopni a w kolejnym 13 stopni, wietrzycho i deszcze.

W sumie u mnie też raz smali, raz pizga złem
Mówisz, że to to?
Ale tylko 3 brzozy na jednym rondzie takie... te pojedyncze są zielone.
Musi im być tam za sucho w kupie chyba?
TAR 19:48, 14 wrz 2024

Chyba tak. Bo moje w grupkach i wiecej tez bardziej zolte niz pojedyncze. Pojedyncze mam na bardziej mokrym terenie. Te w grypach na suchym. A w sierpniu mniej padalo.
Judith 20:02, 14 wrz 2024

Marcin, no racja, bez dwóch zdań! Róże są piękne, a ze zaopiekowane nieustająco, to i kwitną jak obłąkane, ku mojej (i nie tylko mojej) radości

Agnieszko, dziękuję . Rdesty niestety w całości nie prezentują się tak ładnie jak tu na zdjęciu, no ale przeca pokazuję ładne, a nie żółte i wyschnięte, cnie? . Żałuje, ze tak szybko źle reagują na suszę, bo są naprawdę świetne.

Lidka, dziękuje . Tak sucho było, ze nawet chwaściochow nie było jakoś sporo, zatem porządek sam się utrzymywał . No i do tego kanciki - te to czynią cuda w każdym ogrodzie .

Juzia, ze ogrod do zaorania to ja pisałam w kontekście rozważanej przymusowej zmiany jego całościowej koncepcji w związku z suszą. I z tym, ze nie istnieje bez podlewania, a ja nie chcę bazować na podlewaniu nieustannym (niezależnie od tego, jaką metoda to podlewanie jest realizowane).
Hortki na zdjęciu to Anabelki i właśnie w tym roku z zaskoczeniem stwierdziłam, ze sobie świetnie radzą z suszą.
Gruszka_na_w... 20:11, 14 wrz 2024

W nocy powinno Ci dopadać. Tego bardzo Ci życzę.
Dobrze, że nie wstawiłaś zdjęć ze słońcem, bo oglądałabym je jak z innej planety.
EM się ze mnie śmieje, bo w ubiegłą niedzielę mówiłam, że marzę o deszczowym tygodniu. Nie wiedziałam, że moje marzenia zostaną spełnione aż z taką nadwyżką.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Marcin89 20:23, 14 wrz 2024

Radar opadów pokazuje, że u Judith jest straszna ulewa. No zobaczymy