Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

LIDKA 11:41, 20 lip 2025

Przepiękne są Twoje hortensje. Lubię ich kwiaty. Sąsiedzi pewno zaglądają z ciekawością bo jak takie pięknoty na froncie to się zastanawiają co masz w głębi ogrodu.

Deszczowe lato mi i ogrodom pasuje. No może mam lekki żal że za mało korzystamy z basenu.
Kokesz 12:29, 20 lip 2025

Swoje ogrodowki kupiłam jako niebieskie. W kolejnym roku już były różowe i tak od wielu lat.
W tym roku zaczęły zmieniać kory jak u Ciebie i mam różne odcienie na jednym krzewie ale wpadające w fiolet. Nie bardzo mi się to podoba. Nawoziłam wiosną nawozem do hortensji, może coś było w nawozie?
Kordina 12:38, 20 lip 2025

Dołączam do grona zachwyconych kolorami hortek, u mnie głównie róż króluje, a miałam zakupioną bardzo ciekawie wyglądającą na zdjęciu sprzedawcy - Elegance wielobarwna i lipa też różowa...
Judith 21:05, 20 lip 2025

LIDKA napisał(a)
Przepiękne są Twoje hortensje. Lubię ich kwiaty. Sąsiedzi pewno zaglądają z ciekawością bo jak takie pięknoty na froncie to się zastanawiają co masz w głębi ogrodu.

Deszczowe lato mi i ogrodom pasuje. No może mam lekki żal że za mało korzystamy z basenu.

Część sąsiadów wie, co jest dalej, bo byli i widzieli . Zdarza się, ze w czasie small toku pojawi się wspomnienie o jakiejś roślinie i w sposób naturalny następuje prezentacja tejże, a następnie obchód całego ogrodu . Mam fajnych sąsiadów, miło jest zamienić słowo na drodze lub przez płot.
Judith 21:06, 20 lip 2025

Kokesz napisał(a)
Swoje ogrodowki kupiłam jako niebieskie. W kolejnym roku już były różowe i tak od wielu lat.
W tym roku zaczęły zmieniać kory jak u Ciebie i mam różne odcienie na jednym krzewie ale wpadające w fiolet. Nie bardzo mi się to podoba. Nawoziłam wiosną nawozem do hortensji, może coś było w nawozie?

Pewnie było. Albo sobie przypomniały o swojej naturze i ku niej powoli zmierzają .
Judith 21:08, 20 lip 2025

Kordina napisał(a)
Dołączam do grona zachwyconych kolorami hortek, u mnie głównie róż króluje, a miałam zakupioną bardzo ciekawie wyglądającą na zdjęciu sprzedawcy - Elegance wielobarwna i lipa też różowa...

Kolor tych wielobarwnych zależy od składu gleby. Niebieskości wychodzą przy stosowaniu związków glinu, ale trzeba zacząć to zastosować chyba już jesienią. Ja stosowałam wiosną i efekty były mizerne czyli sine .