U mnie dołem przesłania mata bambusowa przy ogrodzeniu .
Bez cięcia 3 metrów raczej by nie miała. Jednocześnie gdyby jej w ogóle nie ciąć, byłaby brzydkim kołtunem. Takie zastałam na działce, gdy ją kupiłam. Wiszące przy ziemi, skołtunione biedy. No i podzielone na dwie części - w środku pusta przestrzeń. Można nie ciąć jeden sezon, ale potem mus.
Świetnym żywopłotem na piasek bez podlewania jest - jak napisała TAR - pęcherznica. Tez mam, tnę w prostopadloscian. Tworzy świetną przesłonę - skuteczną, ale nie przytłaczającą. Mam pecherznice Luteus. Bardzo dobrze znosi suszę.
Pamiętacie, jak przycinałam dęby zimą dwa lata temu? Miałam pokazać, jak wyglądają w pierwszym sezonie po przycięciu, ale była straszna bieda.
W tym roku, zapewne też dzięki wiosennym deszczom, dęby się pięknie zagęściły i jest co zaprezentować
Te brzuszki na rabatach fajnie teraz współgrają ze sobą.
Tawuły van Houttea kupiłam na skarpę i właśnie się oswajam z myślą o ich cięciu
Mam jedną w dolnym i też ja tnę sumie ale mam już z 10 lat. Nie wiem czemu mi się wydawało, że tych nie będę musiała hehe