Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 21:58, 04 wrz 2025

Marcin89 napisał(a)
A ja mam w sumie dużo drobnych prac, rozgrzebany gospodarczy, a myślę o wyznaczeniu rabaty na tyle. Już bym darń zrywał Wrzesień i październik, to miały być kolejne przesadzanki z rozmnażalnika. A sucho, że aż strach.

Sucho sakramencko!
A wyznacz se rabatę i zrywaj darń! Gospodarczy zaczeka .
Judith 22:03, 04 wrz 2025

Magara napisał(a)

Judith, to lato to było mega mokre i zimne, ale tak dziś analizowaliśmy, że poprzedni rok też specjalnie suchy nie był, chyba?
Kilka lat temu zaczęliśmy planować duży zbiornik na deszczówkę z dachu - taki z 10 metrów sześciennych.
Ale - primo, co roku są ważniejsze inwestycje, a secundo - wychodzi na to, że u nas leje - więc zapas deszczówki w takich ilościach nie jest potrzebny, albo nie leje - a wtedy nie ma co zbierać. Temat w zawieszeniu

Też dziś popracowałam - rabata jubileuszowa pozbawiona darni

W kwestii jak jest, gdy nie leje, to się nie zgodzę . Czasem se popada lekko i z rzadka, a zbiornik się napełnia. Potem nie pada, a woda w zbiorniku do usług .
Rozumiem jednak priorytety, szczególnie w sytuacji, gdy u Ciebie nie tylko pada częściej, ale i ziemię masz taką, że woda z niej nie ucieka jak z sita .

Brawa z powodu rabaty!
TAR 22:17, 04 wrz 2025

Judith. U mnie trawnik chlupie choc 3 ostatnie dni patelnia.
Nie narzekam, rosliny porosly jak szatany. Sadzce maja ok. 2 metrow. Pare eoslin zaniklo a mi zgnilo w tym runianka, dasz wiare?
Judith 22:22, 04 wrz 2025

TAR napisał(a)
Judith. U mnie trawnik chlupie choc 3 ostatnie dni patelnia.
Nie narzekam, rosliny porosly jak szatany. Sadzce maja ok. 2 metrow. Pare eoslin zaniklo a mi zgnilo w tym runianka, dasz wiare?

Nie tylko trudno mi dać wiarę, ale wyobrazić sobie tego nawet nie potrafię . Zapomniałam jak to jest poczuć zapach wilgotnej ziemi…