Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 18:23, 19 lis 2021

Wiann, myśle, ze ostateczna koncepcja wyklaruje mi sie dopiero wiosną, gdy zaświeci słońce.
Teraz powoli zapadam w sen zimowy. A mam jeszcze do posadzenia ok. 30 cebul tulipanów. Liście wciąż zalegają na rabatach, ale nie mam ani ochoty, ani siły sie nimi zająć.
Poza tym od tygodnia całą rodziną jesteśmy na izolacji i nasza jedyna aktywność to praca zawodowa (lub zdalne lekcje w przypadku dziecia) i oglądanie seriali oraz czytanie, a jedyne spacery to te od biurka do kuchni po kolejne porcje napojów oraz batoników . Bardzo to rozleniwia...

Bierzemy przykład z piesa

Martka 21:30, 19 lis 2021

Edit: Judith, dużo zdrowia!
Judith 22:04, 19 lis 2021

Martka napisał(a)
Judith, chciałabym zaliczyć takie obowiązkowe lenistwo, tydzień... Tego mi chyba trzeba... EDIT: koniecznie z batonikami

Gdy praca zawodowa toczy sie nieprzerwanie to takie lenistwo?
Poza tym - stres to zbyt duży, by ten stan mógł być pożądany...
Wiaan 22:04, 19 lis 2021

Nie zazdroszczę izolacji ale z drugiej strony nic nie musisz
Masz rację, czas odpocząć od ogrodu i pocieszę Cię, że u mnie liście też leżą, zmokły dziś więc jest kiepsko. Ogromniaste z katalp zrobiły dywan, od frontu bajzel z nimi jak nie wiem co, ale co tam raz nie zawsze
Martka 22:13, 19 lis 2021

Chciałabym popracować z domu. Bo lubię być w domu. Ale oczywiście przymusowe w nim bycie jest dalekie od pełni szczęścia. Masz rację, trzeba poczekać na lepszą pogodę do działań. Ja moje definitywnie zakończyłam na ten rok. Perspektywa przerwy od prac ogrodowych jest dla mnie równie miła co perspektywa wiosny
Judith 22:23, 19 lis 2021

Dziewczyny, trochę mnie zaskoczyła Wasza reakcja... Stan izolacji nie dał mi niczego poza obawą o rozwój sytuacj, za to zabrał możliwość wychodzenia z domu... Od początku pandemii jest home office, wiec w tym zakresie nie zmieniło sie nic.
I właśnie teraz właśnie muszę - np. prosić sąsiadów o wykupienie recepty .
Martka 22:47, 19 lis 2021

Judith, zdawkowe wpisy są zawsze mocno wyrwane z kontekstu, w pierwszym wpisie humorystycznie - jak mi się zdawało - zrelacjonowałaś sytuację, a kwarantanna w wielu przypadkach mi znanych oznaczała po prostu zapobiegawczy brak kontaktu, jeśli ta sytuacja wywołuje lęki, to bardzo przepraszam, mój wpis nie był a propos.
Wiaan 22:50, 19 lis 2021

Pewnie źle odczytałam izolację, myślałam że chwilowa i mam nadzieję że jesteście zdrowi.
Rok temu też siedzieliśmy zamknięci w izolacji chorzy i faktycznie miło nie było. Pracuję z domu bez względu na pandemię, ale jestem sama, mam wtedy spokój i po prostu się przyzwyczaiłam i na szczęście jest ogród
Judith 22:59, 19 lis 2021

Jestem w temacie i wydawało mi sue, ze wszyscy są, stad nieporozumienie .
Kwarantanna to nie izolacja, kwarantanna dotyczy tylko niezaszczepionych. A my wszyscy jesteśmy zaszczepieni.
Natomiast izolacja dotyczy zakażonych. A my właśnie na izolacji…
Dzięki szczepieniu - przebieg właściwie bezobjawowy .
Wiaan 23:07, 19 lis 2021

Judith napisał(a)
Jestem w temacie i wydawało mi sue, ze wszyscy są, stad nieporozumienie .
Kwarantanna to nie izolacja, kwarantanna dotyczy tylko niezaszczepionych. A my wszyscy jesteśmy zaszczepieni.
Natomiast izolacja dotyczy zakażonych. A my właśnie na izolacji…
Dzięki szczepieniu - przebieg właściwie bezobjawowy .

Życzę zdrówka dla Was też się szczepiliśmy i dodatkowo chorowaliśmy, mam nadzieję, że nie będzie powtórki