Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

LIDKA 23:01, 22 kwi 2022

Dawno nie bylam więc przyszlam.

Zima w marcu to brrr blle.
Różanka przytarasowa śliczna będzie.
Krzesełko męża robi furrore widze. Kwiatki wiosenne śliczne.
Rabata barwinkowa calkiem fajna, jak ją czyścisz z liści?

Chusta na szydełku Wow. Dostalam komplet szydelek od sąsiadki ale poza tzw łańcuszkiem ni nie umiem nimi zrobić.

Pięknej wiosny życzę.
Coco 23:09, 22 kwi 2022

Judith napisał(a)
Mirka, zobaczyłam, ale może jednak nie usuwaj?
Twoja rabata jest piękna i takie nasadzenia zachwycają mnie, jednocześnie nie widzę ich w moim ogrodzie .
Muszę znaleźć złoty środek pomiędzy rządkozą i symetriozą, a stworzeniem odczucia zwiewności i swobody . Jest to dla mnie wyzwanie, gdy na rabacie nie będzie roślin wiodących...
Kradnę pomysł na kosmosy w roli zwiewnych, wysokich ozdobników .

Witaj Judith,

Wpadłam z rewizytą, rozsmakowuję się w Twoim ogrodzie i przyznam, iż bardzo mnie zaintrygowałaś.

Znalezienie złotego środka pomiędzy rządkozą, symetriozą i stworzeniem odczucia zwiewności bez roślin wiodących to wysoko postawiona poprzeczka. Uwielbiam takie wyzwania. Jestem bardzo ciekawa finalnej kompozycji i kibicuję Ci z całego serca.
Judith 23:42, 22 kwi 2022

LIDKA napisał(a)
Dawno nie bylam więc przyszlam.

Zima w marcu to brrr blle.
Różanka przytarasowa śliczna będzie.
Krzesełko męża robi furrore widze. Kwiatki wiosenne śliczne.
Rabata barwinkowa calkiem fajna, jak ją czyścisz z liści?

Chusta na szydełku Wow. Dostalam komplet szydelek od sąsiadki ale poza tzw łańcuszkiem ni nie umiem nimi zrobić.

Pięknej wiosny życzę.

Dziękuję, Lidka . Nadrobiłaś .
Rabata barwnikowa w zeszłym roku była mniej rozrośnięta, zatem pozbierałam liście dmuchawą. W tym roku podumałam i postanowiłam zebrać tylko z grubsza, resztę zostawić - w tym sezonie barwinek sie rozrośnie jeszcze bardziej i liści nie będzie widać, a potem się rozłożą - tam są liście brzozowe.
Na szydełku potrafię robić od wczesnego dzieciństwa. Babcia mi pokazała podstawowe sploty chcąc mnie czymś zająć i tak sobie trenowałam tworząc kwadraty szydełkowe (początkowo automagicznie wychodziły trójkąty zamiast kwadratów ).
Judith 23:44, 22 kwi 2022

Coco napisał(a)

Witaj Judith,

Wpadłam z rewizytą, rozsmakowuję się w Twoim ogrodzie i przyznam, iż bardzo mnie zaintrygowałaś.

Znalezienie złotego środka pomiędzy rządkozą, symetriozą i stworzeniem odczucia zwiewności bez roślin wiodących to wysoko postawiona poprzeczka. Uwielbiam takie wyzwania. Jestem bardzo ciekawa finalnej kompozycji i kibicuję Ci z całego serca.

Elo, Coco
Zapraszam na wirtualne spacerki i rozkminki .
Judith 23:51, 22 kwi 2022

No więc posadziłam wszystko tak, jak rozstawiłam wczoraj . Nieco tylko rozsunęłam roślinki, żeby powietrza więcej miały, biedactwa. Do obsadzenia została większa część rabaty. Z wysiłku umysłowego obgryzłam hybrydę z dwóch paznokci, ale koncepcja sie klaruje.
W związku z tym, ze uznałam, ze od teraz tylko zakupy stacjonarne - zaczęłam zapełniać koszyk w sklepie internetowym . No. Tak, że ten... .
Wiaan 00:16, 23 kwi 2022

Skąd ja znam te rozkminki podoba mi się pomysł trawiasto bylinowy. Wrzucisz tam coś zimozielonego? miejsca jest sporo.
Coco 00:29, 23 kwi 2022

Judith napisał(a)

Elo, Coco
Zapraszam na wirtualne spacerki i rozkminki .

Piszę się na spacerki i burzę mózgów.
April 05:49, 23 kwi 2022

Podglądam, podglądam, ciekawa jestem jak wyjdzie
Sama walczę z nową rabatą która ma być w stylu Pieta Oudolfa. To wcale nie jest takie proste
Ja chcę wprowadzić sporo sadźców i zawilców plus trawy. Prosa i hakone.
Twoje hakone bardzo dorodne.
Martka 06:45, 23 kwi 2022

Judith napisał(a)

Judith, przecież to jest duża hakone! Rok temu otrzymałam coś, co przypominało maksymalnie połowę Twojej sadzonki. Prawie bez korzenia. Nie miały nawet szans się przyjąć. W kwestii rabaty - widziałabym tam jeszcze trawy typu proso lub molinia do stworzenia zwiewności.
mrokasia 06:50, 23 kwi 2022

Judith napisał(a)
No więc posadziłam wszystko tak, jak rozstawiłam wczoraj . Nieco tylko rozsunęłam roślinki, żeby powietrza więcej miały, biedactwa. Do obsadzenia została większa część rabaty. Z wysiłku umysłowego obgryzłam hybrydę z dwóch paznokci, ale koncepcja sie klaruje.
W związku z tym, ze uznałam, ze od teraz tylko zakupy stacjonarne - zaczęłam zapełniać koszyk w sklepie internetowym . No. Tak, że ten... .

No i super .
A zakupy internetowe to dalej zakupy, po co je tak demonizować