Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

TAR 11:31, 21 sie 2023

niby tylko "szopka" za to super, takie miejsce jest w ogrodzie bardzo potrzebne. brawa dla męża i pomocnicy
Judith 12:28, 21 sie 2023

Makao napisał(a)
A dokładnie to ile masz miejsca na ten rdest zmienny bo on osiągnie ponad 2m wysokości na pewno i ze 3 m szerokości. One szybko rosną i cudne są.

Mam tam ok. 4 metrów. W opisach rdestu jest info o 2 metrach szerokości, zatem idealnie na 2, ale korci mnie dać 3 . Zobaczymy

LIDKA napisał(a)
Szopka wow. Zdolny stolarz a i przecie wiadomo żę mądrego pomocnika potrzebował.

Hihi, dziękuję

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jaka cudna szopka świetnie pasuje do reszty architektury w tym miejscu nie chciała się jakiegoś okienka?
Fajnie, że pokazałaś fotki z etapów prac. Ja takie lubię bo można coś podpatrzyć właśnie zobaczyłam jak fajnie Twój Emuś poradził sobie z tym wąskim słupkiem. Świetne proste rozwiązanie
Metamorfoza świetna

Dziękuję, Sylwia .
O okienku myślałam, ale więcej z tym roboty i kosztów, a to przecie tylko szopka na rowery i kosiarkę .
Cieszę się, że zdjęcia zawierają wartość dodaną - merytoryczną .

TAR napisał(a)
niby tylko "szopka" za to super, takie miejsce jest w ogrodzie bardzo potrzebne. brawa dla męża i pomocnicy

Brawo my .
Dziękuję
Gruszka_na_w... 12:37, 21 sie 2023

Och, nie wiem dlaczego wczoraj umknęły mi zdjęcia szopki. Nieodmiennie zachwyca mnie u Twojego męża niesamowita dbałość o detal. Całość jest dopieszczona. W masowej produkcji nigdy się tego nie spotka. Mistrz!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 14:02, 21 sie 2023

Brawa dla meża! szopka wygląda bardzo elegancko

Metamorfoza zachwyca
Judith 12:02, 25 sie 2023

Haniu, Wiolu, dziękuję za pochwały dla szopki . Małżonek dumny i blady chodzi .
Judith 12:02, 25 sie 2023

dubelek
Judith 12:03, 25 sie 2023

Kilka dzisiejszych fotek. Nie ma słońca, natomiast jest bardzo dobre światło do focenia

Na rabatce "czerwonej" zakwitł jedyny biały element - rozchodniki

Wreszcie zaczęły kwitnąć mieczyki. Ale to moja z nimi ostatnia próba - na 25 posadzonych kwitnąć będzie 7, reszta to tylko liście. Nie wiem ocokaman, ale tym kwiatkom już dziękuję.

Judith 12:07, 25 sie 2023

Drugie kwitnienie róż, jedne w pąkach, niektóre już

I taki mutant na róży pnącej NN: kwiat, z niego wychodzi gałązka, a na jej szczycie kolejny kwiatek się szykuje, ale tez jakiś koślawy
Judith 12:10, 25 sie 2023

I trawiasto

Kordina 18:38, 25 sie 2023

Judith napisał(a)
Haniu, Wiolu, dziękuję za pochwały dla szopki . Małżonek dumny i blady chodzi .

Aż się cofnęłam wstecz, żeby zobaczyć dlaczego dumny i blady, a tu szok!! Umknął mojej uwadze.
No cudnej urody ta szopka a właściwie budynek ogrodniczy, ładniej brzmi i bardziej adekwatnie co do jakości wykonania, ale chciałabym chciała takiego małżonka