Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 21:33, 27 sie 2023

An_na napisał(a)
Przyszłam pomachać, będę nadrabiać zaległości. Szopka pierwsza klasa, cudo.
A deszcz w nocy i słonko w dzień to jest właśnie to!

Odmachuję
Dziękuję, sąsiedztwo szopki in progres .
mrokasia 22:37, 27 sie 2023

U Ciebie plany na dosiewki a ja będę w jednym miejscu wycinać trawę a w drugim ją sadzić. Tylko czekam na założenie podbitki i będę działać.
Wiaan 22:47, 27 sie 2023

Judith napisał(a)
Kilka dzisiejszych fotek. Nie ma słońca, natomiast jest bardzo dobre światło do focenia

Na rabatce "czerwonej" zakwitł jedyny biały element - rozchodniki

Nadrabiam zaległości
Cytuję to zdjęcie bo pewnie pamiętasz, że nieustannie podziwiam Twoją czerwoną rabatę

Nowe dzieło męża, no cóż musisz pogodzić się z niezwykłym talentem swojego wybranka
Wiaan 22:56, 27 sie 2023

Judith napisał(a)
Miało padać, jest słońce, a padało w nocy. Git .

Trawnik nabrał mocy, gdyby tak częściej padało w nocy latem to byłoby idealnie dla nas wszystkich
Wspaniałe ujęcia. Byłam u znajomych, którzy mają spory ogród z drzewami. Wiem, że w takich okolicznościach nie ma co planować dywanowego trawnika. Zdałam sobie sprawę, że gdybym miała taką właśnie działkę też nie robiłabym dywanu tylko żyłby własnym życiem bo rozmiar działki i te zacieniające drzewa to jest coś wspaniałego
Magara 23:26, 27 sie 2023

Judith napisał(a)
Miało padać, jest słońce, a padało w nocy. Git .

Deszcz w nocy - marzenie ogrodnika Dobrze, że u Ciebie spełnione, należy Ci się
Judith 10:12, 28 sie 2023

mrokasia napisał(a)
U Ciebie plany na dosiewki a ja będę w jednym miejscu wycinać trawę a w drugim ją sadzić. Tylko czekam na założenie podbitki i będę działać.

Ja też mam wytyczony fragment do zdjęcia darni (już od miesiąca ), ale tam ściągam, bo jest paskudna i powiększam rabatę.
Judith 10:17, 28 sie 2023

Wiaan napisał(a)
Nadrabiam zaległości
Cytuję to zdjęcie bo pewnie pamiętasz, że nieustannie podziwiam Twoją czerwoną rabatę

bardzo mi miło

Wiaan napisał(a)
Nowe dzieło męża, no cóż musisz pogodzić się z niezwykłym talentem swojego wybranka

Biorę to z *godnościom osobistom* na klatę

Wiaan napisał(a)

Trawnik nabrał mocy, gdyby tak częściej padało w nocy latem to byłoby idealnie dla nas wszystkich
Wspaniałe ujęcia. Byłam u znajomych, którzy mają spory ogród z drzewami. Wiem, że w takich okolicznościach nie ma co planować dywanowego trawnika. Zdałam sobie sprawę, że gdybym miała taką właśnie działkę też nie robiłabym dywanu tylko żyłby własnym życiem bo rozmiar działki i te zacieniające drzewa to jest coś wspaniałego

Odżył biedaczek, a suchy był i szary, że płakać się chciało. Tak koszmarnie jeszcze nigdy nie wyglądał...
Mój trawnik dostanie mikrokoniczynę za współtowarzyszkę. Małżonek ciężko znosi pomysł takiego towarzystwa dla trawy. Rozum mu podpowiada, że to jedyne sensowne wyjście, a emocje protestują .
Judith 10:19, 28 sie 2023

Magara napisał(a)

Deszcz w nocy - marzenie ogrodnika Dobrze, że u Ciebie spełnione, należy Ci się

Dzisiaj była powtórka, hurra! . Ogród i wygląda inaczej, i pachnie inaczej - świeżością, ziemią. I - dodatkowo - kwiatami tytoniu ozdobnego .
darkowa 20:35, 28 sie 2023

Judith , kiedyś pisałaś że chciałabyś
orlaję, jeżeli to aktualne to mogę ci
wysłać nasiona
Basieksp 22:36, 28 sie 2023

Pogoda idealna my dosiewalismy trawę z mikrokoniczynką, trawa wzeszła koniczynki nie widzę, ale to może kwestia nasion