Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Pokaż wątki Pokaż posty

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

sylwia_slomc... 10:37, 26 paź 2023

Popytaj Madzię z Wilczego ogrodu o red barona, bo wiem, ze usuwała bo zadusił Jej w szybkim tempie wiele roślin....
Ale efekt robi bomba
Judith 10:49, 26 paź 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Popytaj Madzię z Wilczego ogrodu o red barona, bo wiem, ze usuwała bo zadusił Jej w szybkim tempie wiele roślin....
Ale efekt robi bomba

Sylwia, moje Red Barony maja jasno wytyczoną ścieżkę rozwoju ograniczoną wkopanymi obrzeżami . Tylko rzeczka i nic poza nią .
Kontonaogrod 14:38, 26 paź 2023

Super jesienne kolory Bardzo ładnie to wygląda
Magara 23:13, 26 paź 2023

Judith napisał(a)

Cebulki wciąż czekają na dobry moment. Mój dobry moment .

U mnie czekają na "mój" dobry moment jeszcze tylko ostatnie cebule tulipanów, szczęśliwie niewiele ich
Nie mogę uwierzyć, że zaraz listopad, tyle jeszcze liści na drzewach
Gruszka_na_w... 19:29, 27 paź 2023

Przeglądanie wiosennych zdjęć to dobra metoda odkrywania, gdzie w ziemi są cebulki. Byle nie były to same zbliżenia.
Ta rabatka z red baronem i spółką zachwyca w swojej jesiennej odsłonie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 10:13, 29 paź 2023

Magara napisał(a)

U mnie czekają na "mój" dobry moment jeszcze tylko ostatnie cebule tulipanów, szczęśliwie niewiele ich
Nie mogę uwierzyć, że zaraz listopad, tyle jeszcze liści na drzewach

To prawda. Na pierwszym zdjęciu dęby z 21.10.2022, a na drugim - z dzisiaj czyli 29.10.2023
Judith 10:16, 29 paź 2023

Szopka doczekała się wykończenia . Pojawiły się podjazdy, żwirek oraz rabata obok

Gruszka_na_w... 12:56, 29 paź 2023

Podziwiam u Ciebie i Twojego męża dążenie do perfekcji metodą drobnych kroków. Brak pośpiechu zdecydowanie wpływa na wysoki poziom wykończenia całości zaplanowanych prac. Świetnie się prezentuje ten zakątek. Jest funkcjonalny, dobrze się wpisuje w estetykę całości ogrodu. Kolejny element ogrodu miły w oglądzie. A na tej rabacie co posadzisz?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 13:06, 29 paź 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Podziwiam u Ciebie i Twojego męża dążenie do perfekcji metodą drobnych kroków. Brak pośpiechu zdecydowanie wpływa na wysoki poziom wykończenia całości zaplanowanych prac. Świetnie się prezentuje ten zakątek. Jest funkcjonalny, dobrze się wpisuje w estetykę całości ogrodu. Kolejny element ogrodu miły w oglądzie. A na tej rabacie co posadzisz?

Dziękuję, Haniu
Trzeba tu jeszcze posiać po całości nieco trawy zmieszanej z roślinami łąkowymi.
Na rabacie między szopką i kompostownikiem już posadzony rdest zwyczajny (podpowiedź April) i Thuje-kulki. A w żwirku po prawej stronie planuję posadzić funkie .
Gruszka_na_w... 13:26, 29 paź 2023

Dobry wybór.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies