Już jest ładnie no szopka i całe jej wykończenie, nawet kompostownik, pięknie wyglądają a jak jeszcze pojawią się tam dodatkowe rośliny, funkie będzie super
Zdjęcia porównawcze drzew - w temacie liści - obejrzałam bardzo dokładnie
Mam do przesadzenia 8 pęcherznic - chciałam czekać aż zgubią liście ale teraz się zastanawiam czy jak to się stanie to ziemia nie będzie już zamarźnięta
Judith, obstawiam, że "se pograbimy" jeszcze w grudniu albo i lepiej Z drugiej strony widzę pozytywy - zima szybciej zleci No i na tą okoliczność kupiłam sobie kolejny prezent urodzinowy - grabie do mojej spójnej wizerunkowo kolekcji narzędzi ogrodowych
Tez mi się podoba .
Dziękuję . Kiedyś to miejsce było składowiskiem gałęzi albo resztek po ogrodowych pracach budowlanych. Gdy tylko było to sprzątnięte, za chwilę znów cos tam zalegało . Skończyło się .
Dziękuję, faktycznie "jakby luksusowo" . Do kompletu brakuje jeszcze dokończenie płotu z paneli - w tej chwili w części jest stary i brzydki, do wymiany jeszcze 2 panele. Jest to drobny kłopot, bo te panele sa duże i nie ma jak ich przywieźć autem, a transport kosztowałby więcej niz 2 panele . Cos trzeba będzie wymyślić .
Bardzo się cieszę .
O tak, grudzień to z pewnością będzie także miesiąc grabienia . Wczoraj małżonek zagrabił dywanik dębowych liści, a dzisiaj śladu nie ma po grabieniu .
Prezenty trza sobie kupować i się rozpieszczać, wszak po to ciężko pracujemy .
Dziewczyny, pytanie mam.
Czy teraz jest dobra pora na przesadzenie wiśni? Jest to zwykła wiśnia jadalna (drzewko owocowe), odmiana nieznana - drzewko karłowe, rozrośnięte wszerz, wysokość mniej więcej 2 metry, rośnie od 6 lub 7 lat.
Można teraz (jakie są zagrożenia ewentualne) czy lepiej zaczekać do wiosny?