Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Pokaż wątki Pokaż posty

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Basieksp 14:07, 29 paź 2023

Już jest ładnie no szopka i całe jej wykończenie, nawet kompostownik, pięknie wyglądają a jak jeszcze pojawią się tam dodatkowe rośliny, funkie będzie super
TAR 14:13, 29 paź 2023

Bardzo ladnie wyszlo. Taka elegancka ta czesc "gospodarcza". Ogromnie mi sie podoba. Podziwiam zdolnosci.
Kordina 16:39, 29 paź 2023

Ja też podziwiam z westchnieniem
Magara 23:00, 29 paź 2023

Wykończenie szopki mnie zachwyca

Zdjęcia porównawcze drzew - w temacie liści - obejrzałam bardzo dokładnie
Mam do przesadzenia 8 pęcherznic - chciałam czekać aż zgubią liście ale teraz się zastanawiam czy jak to się stanie to ziemia nie będzie już zamarźnięta

Judith, obstawiam, że "se pograbimy" jeszcze w grudniu albo i lepiej Z drugiej strony widzę pozytywy - zima szybciej zleci No i na tą okoliczność kupiłam sobie kolejny prezent urodzinowy - grabie do mojej spójnej wizerunkowo kolekcji narzędzi ogrodowych
Kordina 01:00, 30 paź 2023

Magara napisał(a)
(...)Judith, obstawiam, że "se pograbimy" jeszcze w grudniu albo i lepiej Z drugiej strony widzę pozytywy - zima szybciej zleci No i na tą okoliczność kupiłam sobie kolejny prezent urodzinowy - grabie do mojej spójnej wizerunkowo kolekcji narzędzi ogrodowych

Magara, Ty się fajnie urządziłaś, cały rok masz urodziny i prezenty, muszę się powzorować )
Judith 10:26, 30 paź 2023

Basieksp napisał(a)
Już jest ładnie no szopka i całe jej wykończenie, nawet kompostownik, pięknie wyglądają a jak jeszcze pojawią się tam dodatkowe rośliny, funkie będzie super

Tez mi się podoba .
Dziękuję . Kiedyś to miejsce było składowiskiem gałęzi albo resztek po ogrodowych pracach budowlanych. Gdy tylko było to sprzątnięte, za chwilę znów cos tam zalegało . Skończyło się .
Judith 10:28, 30 paź 2023

TAR napisał(a)
Bardzo ladnie wyszlo. Taka elegancka ta czesc "gospodarcza". Ogromnie mi sie podoba. Podziwiam zdolnosci.

Dziękuję, faktycznie "jakby luksusowo" . Do kompletu brakuje jeszcze dokończenie płotu z paneli - w tej chwili w części jest stary i brzydki, do wymiany jeszcze 2 panele. Jest to drobny kłopot, bo te panele sa duże i nie ma jak ich przywieźć autem, a transport kosztowałby więcej niz 2 panele . Cos trzeba będzie wymyślić .
Judith 10:29, 30 paź 2023

Kordina napisał(a)
Ja też podziwiam z westchnieniem

Kordino, Tobie talentu do wszelkich budowlanych prac i umiejętności nie brakuje, nie ma co wzdychać .
Dziękuję za uznanie .
Judith 10:31, 30 paź 2023

Magara napisał(a)
Wykończenie szopki mnie zachwyca

Zdjęcia porównawcze drzew - w temacie liści - obejrzałam bardzo dokładnie
Mam do przesadzenia 8 pęcherznic - chciałam czekać aż zgubią liście ale teraz się zastanawiam czy jak to się stanie to ziemia nie będzie już zamarźnięta

Judith, obstawiam, że "se pograbimy" jeszcze w grudniu albo i lepiej Z drugiej strony widzę pozytywy - zima szybciej zleci No i na tą okoliczność kupiłam sobie kolejny prezent urodzinowy - grabie do mojej spójnej wizerunkowo kolekcji narzędzi ogrodowych

Bardzo się cieszę .
O tak, grudzień to z pewnością będzie także miesiąc grabienia . Wczoraj małżonek zagrabił dywanik dębowych liści, a dzisiaj śladu nie ma po grabieniu .
Prezenty trza sobie kupować i się rozpieszczać, wszak po to ciężko pracujemy .
Judith 10:34, 30 paź 2023

Dziewczyny, pytanie mam.
Czy teraz jest dobra pora na przesadzenie wiśni? Jest to zwykła wiśnia jadalna (drzewko owocowe), odmiana nieznana - drzewko karłowe, rozrośnięte wszerz, wysokość mniej więcej 2 metry, rośnie od 6 lub 7 lat.
Można teraz (jakie są zagrożenia ewentualne) czy lepiej zaczekać do wiosny?