Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

popcorn 08:48, 20 kwi 2012

Piękne żonkile, forsycje i sasanki u Ciebie Bogdziu!
Ja wczoraj obcinałam róże, przynajmiej 4 nie odbiły... tylko okrywowe mają łądne pączki, reszta - masakra:/
Mala_Mi 10:40, 20 kwi 2012

RH Ellite mamy w podobnym stadium rozwoju Wiosna widzę, że u Ciebie zaczyna nadrabiać zaległości.... i niedługo doczekam się widoku twoich narcyzowych łaczek
Martek 10:44, 20 kwi 2012

Witaj Bogdziu ,ale sypnęło kwieciem Oczy mi się śmieją do monitora
Danusza 10:48, 20 kwi 2012

no to i u ciebie wiosna pędzi!
Milka 13:38, 20 kwi 2012

monteverde napisał(a)

o joszki w kloszki jakie sasanki, jakie zdjęcia, bardzo ładne

Dzień dobry Bożenko, przecudne sasanki i widziałam rh rusza!!!
sylllwia 13:43, 20 kwi 2012

Powiew wiosennych fotek u Ciebie
Ewa 16:47, 20 kwi 2012

Bogdziu, ale jakie piękne zdjęcia. Powiem szczerze, że zazdroszczę, ale tak pozytywnie.
Ja próbuje swoim aparatem, ale ciągle wychodzą jednakowe
Jedni po prostu mają talent
barbara_kraj... 17:29, 20 kwi 2012

Bogdziu, piękne zdjęcia sasanek!!!

monteverde napisał(a)
ja 2 mam tutaj na straty i 2 serdeczne palce załatwione, bo nie chciałam brudzić angielskich rękawiczek i założyłam nasze, strasznie boli skaleczenie po różach

Ja natychmiast smaruję jodyną!!! Czasem całe ręce do łokci... Spróbuj, skaleczenia nie zaogniają się i szybko goją!
Bogdzia 17:54, 20 kwi 2012

monteverde napisał(a)

Bożenko, ja jestem Ci bardzo wdzieczna, że się wtrącasz zbyt mało wiem o rh, a bardzo je lubię. Chciałam nawet dokupić ich wiecej w przyszłym roku, więc każda wskazówka jest dla mnie cenna. Tylko wkurza mnie ten mój calsap. W tamtym roku go nawoziłam, a on cały czas taki bladziutki Twoje rady są bezcenne Nigdy nie będzie tak wielki jak Twój rh

On naprawdę moze byc jeszcze świetny i duży. Ja mam jednego takiego który dała mi znajoma , wyglądał tak źle że nawet nie chciało mi się go posadzic bo żadnych szans nie widziałam . Łopatą odchyliłam tylko ziemię i wsypałam torfu, nie mieszałam go z ziemią bo nie wierzyłam że przezyje a on rośnie i pieknie kwitnie oczywiście teraz juz jest zadbany, a Twój musi się trochę podratowac i jest ogromna szansa że bedzie piękny.

ja w tej chwili zaliczam 2 Calsapa na minus, został jeszcze jeden, może choć on dojdzie do siebie
Forsycja piękna, moja po lichym kwitnieniu idzie do postrzyżyn według zaleceń Basi

Jeśli mocno zetniesz to na kwiaty też trzeba będzie poczekac minimum rok bo na dwuletnich pędach kwitną.
Bogdzia 17:56, 20 kwi 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Ja swoim różom nie odkryłam jeszcze kopców, nie wiem ile przeżyło, zrobię to w sobotę, zobaczę ile będę musiała wywalić

To piekne kwiaty ale wymagają takiej opieki i pracy do tego uciążliwej bo człowiek pokaleczony że przynajmniej za to mogły by choc zima nie wymarzac.Ja też dopiero wczoraj kopce rozsypałam.

Ja kopce rozgarnęłam dzisiaj, przemarznięte pędy wycięłam i czekam... Zakładam jednak, że sporo wywalę Okropnie mi żal

Ja przeżyłam największy szok przy rh pozostałe rosliny jakoś z góry zakładam że moga wymarzac i wcale się tym nie denerwuję. Trudno.