Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Mgduska 14:06, 17 lis 2021

Aminek nie tworzy taki kulek On ma kwiatki bardziej podobne do dzikiej marchewki. Ale może jedno i drugie, bo jak się dobrze przyjrzeć, te kwiatostany są różne.
daredevil 14:14, 17 lis 2021

Bardzo możliwe. marchew też można posiać, jak się ją zostawi na drugi sezon wygląda bardzo podobnie
olciamanolcia 14:15, 17 lis 2021

O kurcze takich nazw to moje uszy nie słyszały ale nawet jeśli to nie krwawnik i ostnica to układ krwawniki turzyce milk chocolate jeżówki i ostnice tez byłoby super.
Mgduska 14:17, 17 lis 2021

Ja myślę, że aminek i dzięgiel No i jęczmień grzywiasty - i wuala
olciamanolcia 14:18, 17 lis 2021

Mgduska napisał(a)
Ja myślę, że aminek i dzięgiel No i jęczmień grzywiasty - i wuala

Zapiszę bo nie zapamiętam
Gruszka_na_w... 14:24, 17 lis 2021

U mnie podobnie kwitnie krwawnik kichawiec. A na pobliskich polach podobnie wygląda kwitnący jęczmień. Kiedyś dyskutowałyśmy z Asią Makadamią o możliwości wykorzystania go w nasadzeniach ozdobnych.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 15:15, 17 lis 2021

Krwawnik kichawiec raczej nie. To może być tak jak pisze Magda Aminek visnaga albo majus i dzięgiel (ale chyba za wysoki) albo nawet Cnidium silaifolium lub Meum athamanticum . Tych baldaszkowatych jest trochę i są z daleka bardzo do siebie podobne. Trawa to na pewno jęczmień grzywiasty. Ona nie jest aż taka wysoka jak arcydzięgiel.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mgduska 15:40, 17 lis 2021

Takich cudów to u nas chyba nie ma w sprzedaży - pytanie skąd pochodziło zdjęcie? Jest za to biedrzeniec wielki
Anda 15:49, 17 lis 2021

Ach, te baldaszkowate
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
olciamanolcia 16:25, 17 lis 2021

Mgduska napisał(a)
Takich cudów to u nas chyba nie ma w sprzedaży - pytanie skąd pochodziło zdjęcie? Jest za to biedrzeniec wielki

Pinterest - jedno z moich ulubionych