Magdo, z ostatnim słowem to faktycznie trzeba uważać

a oranżeria czuję, że będzie drugim domem
Haniu, pięknie o zmienności napisałaś

a Twój ogród jest tego dobrą ilustracją. Sadzenie wszystkiego co jeszcze w doniczkach - od jutra. Przypomniałaś mi jeszcze, że mam rozsypać dolomit na trawniku. Weekend będzie pracowity, będę miała małego pomocnika, weekendowy dyżur cioci Marty, tempo prac może być spowolnione...

Twoje rabaty dają mi dobre wyobrażenie, co z berberysami
Rumianko, uśmiałam się

lepiej nie wiedzieć, co sobie myślą rośliny
Justyno, inspiracja rewelacja! I cała dyskusja ciekawa rozgorzała pod tą inspirką

wklejanie zdjęć z pinterestu bez podania źródła może mieć przykre konsekwencje prawne i co za tym idzie, finansowe, dlatego dobrze, że usunęłaś inspirkę. Też o tym kiedyś nie wiedziałam. Możesz wrzucić link
Nicol 21, te ambrowce które chciałam, trzymetrowe, to nie były z pewnością ambrowce SS, za pękate i były cięte, a SS takie by nie urosły. Za to te, które zamówiłam, to właśnie Slender silhouette, takie mam nadzieję, że przyjdą. Na razie cisza ze strony szkółki.
Adela, Mgduska, Karola, Haniu, Ewo, rany, skąd Wy to wszystko wiecie???
Aminek, dzięgiel, jęczmień grzywiasty, biedrzeniec wielki, krwawnik kichawiec, a nawet Cnidium silaifolium i Meum athamanticum.... o rany, jaka baza! Super lista, gotowiec! Tylko szukać i sadzić
Justyno, rozbudziłaś apetyty
U siebie mam z baldaszkowatych tylko krwawnik żółty, z trzech cienkich patyczków przez jeden sezon zrobił ładną plamę na rabacie. Srebrno-zieloną. Zastanawiałam się nawet, czy nie posadzić krwawnika różowego i bladoróżowego w masie na jednej z rabat różanych, przy Desdemonie. Bo baldaszki i róże wybitnie mi pasują do siebie.
EDIT: Koprze, przepraszam Cię, że pominęłam. Też Cię mam i cenię na rabatach, nie tylko warzywnych