Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Juzia 11:44, 13 cze 2022

A co wy się oszukujecie dziewczyny?!?!
U nas w ogrodach ławki to tylko dla wyglądu stoją
Na moich to już trochę strach siadać... takie wiekowe
A Martkowa taka ładna sztuka funkiel nówka

Pokaż te ponstemony z różami jakoś dokładniej i z każdej strony
tulucy 12:16, 13 cze 2022

Bo te ławeczki kiedyś to były do siedzenia jak dama w gorsecie szła odpocząć do ogrodu, to się nawet nie próbowała opierać
olciamanolcia 12:25, 13 cze 2022

U mnie to by na ławeczce moje trzy koty siedziały plus koty sasiadki rzecz jasna bez parasola i bez gorsetów
April 12:58, 13 cze 2022

U mnie ławki są obecnie bardzo funkcjonalne. Kot pilnuje jak pracuję, bo obecnie obrabiam "za ławkami". No i rękawiczki, telefon, termos z piciem i sekator gdzieś muszą leżeć. Jak nie położę na ławce, to równie dobrze mogę od razu kupować nowe.

U mnie Penstemony też się rozsiewają. I nawet siewki ładniej potem rosną niż mamuśki. Mam dwie odmiany dark tower i husker red. W buszu żadnego nie widać. Muszę poprzesadzać...
Tak więc inspiracje pożądane
Judith 13:30, 13 cze 2022

Za każdym razem, gdy wspominasz o Przypkach i/lub zamieszczasz zdjęcia, myślę sobie "no muszę sie tam wreszcie wybrać"... Teraz też .
Magleska 14:11, 13 cze 2022

Martka
zazdroszczę Przypek jaka szkoda,że tak daleko tam mam ech .....

ławeczka też zasługuje na pieśni pochwalne -a widoczki z niej zachwycające
sylwia_slomc... 14:30, 13 cze 2022

W pierwszej chwili myślałam, że to ujęcie co Wilkasia zacytowała to nadal Przypki
Alicja169 14:32, 13 cze 2022

"Napodziwiałam" (jeśli słowo takie istnieje) wszystko i zajrzałam w kąty Wszędzie ślicznie i romantycznie i ławeczka co to nie do posiedzenia i nowe aranżacje - różane inspiracje i pozostałe ogrodowe "wariacje".
Jest uroczo i tyle.
A i Przypki też obejrzałam i westchnienia słychać było.
Cóż.. powtórzę: uroczo tu i tam
Martka 15:02, 13 cze 2022

Dario, w pierwszym roku penstemony były mało widoczne, w tym sytuacja zmieniła się znacząco Raz posadzisz i nie pozbędziesz się  Desdemona mnie zachwyca, tylko to ostatnie stadium kwitnienia ma mało ciekawe, a kto by nadążał ucinaniem kwiatostanów, tak perfekcyjna była tylko MiluniaB.

Rysko, zarumieniłam się Sama nie wiem, czy to Królowa czy też nie. Środek mi nie pasuje na Królową. Może jednak zdjęcia tak przekłamują kolory i to jednak jest Princess? Szukam dalej rozwiązań. Coś z tym kolorem trzeba będzie zrobić i to nie będzie proste... może ... penstemon pomoże?

Juzia, nazwijmy rzecz po imieniu Ławka nówka, ale ptactwo już dobrze wie, do jakich celów można jej użyć Zaraz wrzucę penstemony ze wszystkich stron. Dziś snuję się po ogrodzie, po domu, dzień w zwolnionym tempie, coś cudownego.

tulucy napisał(a)
Bo te ławeczki kiedyś to były do siedzenia jak dama w gorsecie szła odpocząć do ogrodu, to się nawet nie próbowała opierać

Tulucy, brzmi dwuznacznie

Justyna, koty sąsiada też pewnie odkryją.

April, ławeczka jako organizer - pobieżnie, ale też odkryłam te zalety. Niesłychane, ile jedna mała ławeczka może mieć funkcji. Twoje większe, mogą ich mieć jeszcze więcej Ja mam tylko Husker Red (mam nadzieję, że pokrywają się z Twoimi Husker Red ), jak oceniasz Dark Tower? Większe? Mniejsze? Muszę obejrzeć u Ciebie. Zaraz wrzucę moje z bliska.

Judith podziwiam zmienność Przypek. To bardzo dobre miejsce Problemem jest to, że my ogrodniczki zawsze mamy co robić w swoich ogrodach... ale ożywcze i inspirujące działanie ogrodu Danusi rekompensuje wszystko, moment powrotu do siebie z Przypek jest też bardzo przyjemny

Maglesko, wsiadaj w pociąg, zorganizujemy jakoś całą resztę Nie spodziewałam się, że "metr dwadzieścia" drewna tak ożywi wątek 

Sylwia, mogłabym się zaczerwienić na taki komplemencik ale rozumiem, że oglądanie zdjęć "z rozpędu" to może się skończyć takim błędem atrybucji

Alicjo, bardzo mi miło, że zaglądasz Przypki niedoścignione, cudownie, że otwarte i że można podziwiać i inspirować się. Tam się poznałyśmy Mam nadzieję, że spotkamy się tym razem w moim ogrodzie? Zaproszenie aktualne
Martka 15:05, 13 cze 2022

Juziu, penstemon Husky Red i róże, proszę bardzo więcej ujęć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies