Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 16:39, 21 cze 2022

To bezsprzecznie czas róż.
Lady Emma Hamilton tu w pełni rozkwitu, z rozświetlonym żółcią kielichem,

chwilę potem lekko traci żywość koloru, tonuje się w kierunku brzoskwini. Wyglada tak:

Moim zdaniem nadal pięknie.

Desdemona zachwyca po prostu. Tym urokom… nie można się oprzeć. Jeśli mieć w ogrodzie pięć krzaczków tej samej róży - to właśnie Desdemony

Rozkwita dopiero Ascot, za to ile pąków!

Różanka przed domem po deszczach i wiatrach nie tak kolorowa, ale nadal pachną Olivie i Gertrudy.

Princess Alexandra of Kent

Bardzo uroczo prezentuje się szałwia lekarska, Hania pisała, że zakwitnie, tak się stało przeniosę ją z warzywnika na rabatę.
Rumianka 16:43, 21 cze 2022

Ale wszystko bujnęło, mam duże zaległości na O. Rośliny ruszyły z kopyta, jedynie szkoda tych kloników, ale tak się czasem dzieje, że po zimie coś nie chce zastartować. Masz miejsce na nowe chciejstwa wg dekalogu Danusi...
Gruszka_na_w... 16:49, 21 cze 2022

Przywrotnik już poszedł pod topór?
Znalazłaś piękne usprawiedliwienie na konieczność spowolnienia prac ogrodowych. Takich róż nie sposób zostawić samopas bez ciągłego omiatania.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 16:57, 21 cze 2022

Roślinki się ucieszą na tyle wody u mnie popadało od wczoraj 20 min.a dziś wiatrzysko wysusza,ech... W czwartek i piątek mus włączyć zraszacz i polatać z konewkami bo upalny weekend podają...

Piękne masz te róże...
A jak u Ciebie molinie Heidebraut,bo chyba kupowałysmy w zeszłym roku w tym samym sklepie i dostałysmy mikro sadzonki.Moje w tym sezonie są wielkie,w szoku jestem
Juzia 16:59, 21 cze 2022

Martka napisał(a)

chwilę potem lekko traci żywość koloru, tonuje się w kierunku brzoskwini. Wyglada tak:

Moim zdaniem nadal pięknie.

Z tym lekkim zaróżowieniem jej nawet ładniej
Juzia 17:00, 21 cze 2022

Martka napisał(a)

Princess Alexandra of Kent

A to na pewno Alexandra?
Martka 17:21, 21 cze 2022

Rumianko, czy na O. można mieć "zaległości"... wszak to nie obowiązek, a czysta przyjemność cudnie, jeśli jest i na nią czas, ale nie zawsze życie tak łaskawe

Haniu tak, zwolniłam z pracami, presja czasu przestała mieć uzasadnienie wszelkie miejsca do omiatania, ławeczki & co. nie mogą stać puste

Wiolu, róże piękne, krótko opierałam się, że ich nie chcę... Oj, to słabo z nawodnieniem, bardzo lokalne były te chmury, wciąż nagle zaczynało i raptem przestawało.
Molinie są w tym roku ogromne Heidebraut wyglądają tak:

W podobnej kondycji molinie EDIT: Edith Dudszus (a też były maluchami

Biegnę zobaczyć Twoje

Martka 17:26, 21 cze 2022

Juzia napisał(a)

A to na pewno Alexandra?

Ręki uciąć nie dam, ale porównywałam z Iwony100 i Andy, raczej tak. Tu już złapała róż, ale wcześniej jest koralowo:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies