April, dzięki za wyjaśnienie, no tak, taki tańczący to był ten Amazing Grace, faktycznie.
Zuzo, dalie są przy całej swojej urodzie także bardzo fotogeniczne

W zasadzie teraz to będzie modernizacja jednej rabaty, a ściśle rzecz biorąc jej powstanie. Judaszowiec będzie miał pod spodem rabatę, chcę tę przestrzeń przy tarasie inaczej zorganizować, ale bez naruszania jego (judaszowca) dominacji. Czy coś niskiego, runianka, hakonechloa i może jeszcze coś. Taki mam na razie pomysł. To miejsce jest u dołu trochę mniej doświetlone niż górą.
Justyś, dzięki za zdjęcia, już mam jasność sytuacji. Jeśli seslerie nie ruszą, będą rozplenice.
Judith, ogród jest jeszcze jednolatkiem, nowe zęby dochodzą

Doszłam do wniosku, także dzięki deliktatnej sugestii Vity, że brakuje mi drzewek rozłożystych. Mam nadzieję, że nowe nabytki wypełnią moje zaniedbania w tej kwestii. W szkółce zauważyłam też, że te same drzewka, które kupowałam roku temu, są w tym kilka razy droższe. Utwierdziłam się w przekonaniu, że nie ma na co czekać, trzeba sadzić. Judaszowca Hearts of Gold nie było. Amatorek sprawdziła dobre źródło sprzedaży internetowej, tam widziałam w ofercie.