Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

olciamanolcia 19:30, 03 wrz 2022

Martuś odnośnie tych 80 cm. Jeśli posadzisz hamelny nie będa wychodziły aż za bardzo za rabaty.Zaraz wstawię u siebie zdjęcie hamelnów rosnących na szerokości 90 cm i 80 cm
Judith 19:39, 03 wrz 2022

Dorodne okazy kupiłaś . Jak je posadzisz, to tak sie ogród wzbogaci, że nie będzie wyglądał na dwulatka .
Martka 21:10, 03 wrz 2022

April, dzięki za wyjaśnienie, no tak, taki tańczący to był ten Amazing Grace, faktycznie.

Zuzo, dalie są przy całej swojej urodzie także bardzo fotogeniczne W zasadzie teraz to będzie modernizacja jednej rabaty, a ściśle rzecz biorąc jej powstanie. Judaszowiec będzie miał pod spodem rabatę, chcę tę przestrzeń przy tarasie inaczej zorganizować, ale bez naruszania jego (judaszowca) dominacji. Czy coś niskiego, runianka, hakonechloa i może jeszcze coś. Taki mam na razie pomysł. To miejsce jest u dołu trochę mniej doświetlone niż górą.

Justyś, dzięki za zdjęcia, już mam jasność sytuacji. Jeśli seslerie nie ruszą, będą rozplenice.

Judith, ogród jest jeszcze jednolatkiem, nowe zęby dochodzą Doszłam do wniosku, także dzięki deliktatnej sugestii Vity, że brakuje mi drzewek rozłożystych. Mam nadzieję, że nowe nabytki wypełnią moje zaniedbania w tej kwestii. W szkółce zauważyłam też, że te same drzewka, które kupowałam roku temu, są w tym kilka razy droższe. Utwierdziłam się w przekonaniu, że nie ma na co czekać, trzeba sadzić. Judaszowca Hearts of Gold nie było. Amatorek sprawdziła dobre źródło sprzedaży internetowej, tam widziałam w ofercie.

Martka 21:31, 03 wrz 2022

Dziś mieliśmy piknik rodzinny w Jazdowie, to bardzo urocze i zaciszne miejsce w Śródmieściu, z ciekawą historią (stanęły tu po wojnie domki fińskie wspomagające zaplecze dla odbudowy Warszawy), dziś to przestrzeń społeczno-eksperymentalna zatopiona w zieleni, w tym miejskie ogródki i pasieka.

Uradował mnie obrazek młodej dziewczyny wrzucającej ogryzek jabłka do kompostu. Nie do kosza, a do kompostownika

Ten napis pobił wszystko Ogrodnicy są wszędzie ❤️

Warzywnik naprawdę bujny!

Martka 21:47, 03 wrz 2022

Judaszowiec zachwycił nas i o zachodzie słońca pokazał, co potrafi. Ta gra światła jest niebywała. Miałam zaangażowanego pomocnika
Agania 21:57, 03 wrz 2022

Pomocnik super…. judaszowce a raczej ich liście tak bosko świecą w słońcu, hipnotyzują♥️♥️♥️

Super to kompostowanie dla wspólnej uciechy
Warzywnik imponujący
Nowa12 22:16, 03 wrz 2022

Judaszowiec piękny masz egzemplarz. Ja też uwielbiam te listeczki które w słońcu cudnie świecą.
Rumianka 23:47, 03 wrz 2022

Martka napisał(a)
Na prośbę Judith nabytki bez wózka:
Parocja perska spirea - o wąskim pokroju.

Gratuluję zakupu tylu drzewek... Widzę masz parocję perską...polowałam na nią cały niemal sezon i nie udało mi się jej dostać nigdzie w "moich" ogrodniczych...dlatego cieszę się chociaż z Twojej. Niech Ci dobrze rośnie...

Gruszka_na_w... 13:18, 04 wrz 2022

Bardzo lubię całą historię związaną z pojawieniem się fińskich domków w stolicy i ich późniejsze losy. Ten zakątek warzywny jest niesamowity, tak samo jak wiara w to, że odwoływanie się prostymi słowami do uczciwości, może przynieść efekt.
Bardzo efektowny jest ten judaszowiec. Wniósł do ogrodu całkiem nową jakość. Gry światła w liściach jeszcze u Ciebie nie było.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 14:36, 04 wrz 2022

Marka, pomocnik uroczy . Mój dzieć (teraz wyższy ode mnie) mi się przypomniał z czasów, gdy był w tym wieku .