Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Gruszka_na_w... 20:49, 13 wrz 2022

Jak to dobrze, że mogłaś w takim miejscu spędzić urlop. Ty miałaś bezpośrednie wrażenia, a my niezwykłą radość z opisu Twoich wojaży. Dwa w jednym.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:57, 13 wrz 2022

Martka, serio żadnych zakupów w sklepiku nie było??????

P.S. Jesteś moim wyrzutem sumienia w wiadomej sprawie, ale melduję, że pamiętam, i ja i Małżonek mój
antracyt 08:06, 14 wrz 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jak to dobrze, że mogłaś w takim miejscu spędzić urlop. Ty miałaś bezpośrednie wrażenia, a my niezwykłą radość z opisu Twoich wojaży. Dwa w jednym.

Ja się tylko pod tym podpisuję
Martka 12:51, 14 wrz 2022

Haniu, to miłe, że zechciałaś dołączyć Ja też bardzo lubię relacje z ogrodów. Minusem jest czasochłonność ładowania zdjęć, tym bardziej cenię wszelkie artykuły i relacje

Magaro, tego nie napisałam, że żadnych Nie było zakupów roślinnych ze względu na mały bagaż. Były natomiast w miejscu, gdzie rozbolała mnie głowa W wiadomej sprawie zupełnie się nie spiesz ani nie stresuj, mówiłam o wiośnie - najwcześniej, a znając życie będzie to wiosna 2024

Zuzo, cieszę się  ja zaś podróżując śledziłam młode jeże...

Martka 12:57, 14 wrz 2022

Dziewczyny, wrzuciłam też relację z ogrodu Great Dixter. Rozpoczyna się na końcu str. 10.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/742-great-dixter-anglia?page=10
To miejsce urzekło mnie najbardziej ze wszystkich odwiedzonych.
Relacje z Sissinghurst i Leeds Castle pojawią się zapewne późną jesienią.
Pozdrawiam i życzę ogrodowych przyjemności

Gruszka_na_w... 22:05, 14 wrz 2022

Martka napisał(a)
Dziewczyny, wrzuciłam też relację z ogrodu Great Dixter. Rozpoczyna się na końcu str. 10.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/742-great-dixter-anglia?page=10
To miejsce urzekło mnie najbardziej ze wszystkich odwiedzonych.
Relacje z Sissinghurst i Leeds Castle pojawią się zapewne późną jesienią.
Pozdrawiam i życzę ogrodowych przyjemności

To była rzeczywiście duża ogrodowa przyjemność. Dobrze, że się wysłałaś na urlop w tamte rejony.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Martka 10:53, 15 wrz 2022

Haniu, cieszę się, że się cieszysz to był jeden z ciekawszych urlopów.

W ogrodzie lekko jesiennie. Jedna rabata już bez kosmosów, bardzo je położyło w trakcie mojej nieobecności. Kwitnie róża Munstead Wood.

Także kolejna porcja kwitnień Emmy tuż.

Przeszkodziłam w śniadaniu?

Martka 10:56, 15 wrz 2022

Wysiały się wiosenne bratki.

Chopin rzucił się w objęcia

Uzupełniłam korę na rabacie, której nie nadążałam odchwaszczać.

Cynie rozkręciły się w sposób nieoczekiwany.

mrokasia 11:03, 15 wrz 2022

O kurka... Obejrzałam sobie Twoje relacje z angielskich ogrodów i żal mnie dopadł...
No nic, może jeszcze kiedyś się wybiorę... Pocieszam się, że byłam za krótko a i eM w sumie niezbyt chętny do typowego zwiedzania ogrodów...
Super wyjazd miałaś! No i chyba trochę popadało, bo trawniki znacznie bardziej zielone niż podczas mojego pobytu .
Martka 11:03, 15 wrz 2022

Kosmosy na tej rabacie wciąż w formie.

Jesienne kwitnienie Leonardo i Ascot bardzo mi odpowiada. Zapotrzebowanie na kolor zaczyna wzrastać?…

Proso Heavy Metal tworzy piękne bordowe chmury, niestety, urok nie do uchwycenia przez komórkę.

Lubię ten kawałek ziemi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies