Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 11:38, 31 paź 2022

Abbrowce Gumball i chlorofil w odwrocie.

Buczki łyse.

Graby jeszcze czupryniaste.

Fabryka mioteł

Pogoda, jakiej się nie spodziewałam …
DariaB 12:59, 31 paź 2022

Marto wpadam po chwilowej nieobecności i mym oczom ukazują się przepiękne wręcz widoki Rośliny dają w tym roku pokaz swoich możliwości, kwitnące róże zdumiewają, zdjęcia sprzed dwóch lat i teraz pokazują jak wielką pracę włożyłaś w zagospodarowanie swojej przestrzeni. Tawuły tor też mam i są bardzo ładne na jesień, będziesz zadowolona
Martka 18:08, 31 paź 2022

Dario, dzięki za miłe słowa. Jesteśmy mistrzyniami metamorfoz ogrodowych
Dziś dumałam, co chcę zrobić w przyszłym sezonie. Na każdej niemal rabacie coś, ale będą to drobne przesadzanki i uzupełnienia. Zamówiłam także białe tulipany Sapporo i trochę czosnków. Uznałam, że to inwestycja konieczna Sapporo podobno powtarzają kwitnienie. Chcę je połączyć z jasno-kremowo-limonkowymi narcyzami Moonlight Sensation. A czosnki dać na różankę przed domem.

antracyt 18:54, 31 paź 2022

Rzeczywiście sporo jeszcze kwiecia u Ciebie i wcale nie październikowo
Wiaan 19:07, 31 paź 2022

Kusi mnie Desdemona jaki ona ma kolor przy pierwszym kwitnieniu?
Jest śliczna.
Marta też zmagam się z brakiem czasu na ogród, mam wrażenie walki z czasem jak tylko wyjdę coś zrobić po południu. Pewne zaplanowane prace odpuszczam, zrobię wiosną z nową energią
Martka 09:20, 01 lis 2022

Zuzo, nie spodziewałam się takiego końca sezonu ogród w ogóle w tym roku to wkręcił mnie na dobre uwielbiam w każdej wolnej chwili spacerować i nie ma mowy o wyrzutach sumienia wystarczy to co jest, w sumie w tym sezonie zrobiłam sporo
A różanka przed domem jeszcze całkiem całkiem

Mam też drobne pajęczynki

Martka 09:27, 01 lis 2022

Wiaan, na str. 525 wstawiłam mini- przegląd, Desdemona bywa lekko różowa, ale prawie niewidzialnie. Innym razem jest lekko kremowa. Czasem biała jak teraz. Nie jest to chłodna, czysta biel. Ma lekko drobniejszy kwiat od Oliwii. Lubię ją.
Nowa energia na wiosnę i nowe akcje - to dobre podejście. W ogóle plany na końcówkę sezonu musiałam odpuścić. Sprzątania rabat nie planuję, mnóstwo ptactwa zlatuje się do nasion jeżówek, kosmosów i do traw. Korzenie pozostawione w glebie dobrze wpływają na kondycję mikroorganizmów. Nie będę tu nic psuć.
Dziś rosa obkleiła wszystko Najbardziej szałwię lekarską i euphorbię.

Wiaan 09:33, 01 lis 2022

Dziękuję Zdjęcie Twojej różanki jest takie bajkowe Czy to gaura takie zwiewne gwiazdeczki? Tworzą taką chmurkę, świetnie to wygląda, mus odgapić
antracyt 09:38, 01 lis 2022

Pięknie się teraz Twoja różanka prezentuje
Mi się dziś tak sobie chce spacerować i podziwiać. Mokro strasznie i ponuro, chmury nisko, nawet przez okno nie chce się wyglądać. Listopad jak nic
Martka 09:41, 01 lis 2022

Aneto, lubię ją za zwiewność, tak, to gaura, ale ta wysoka, Whirling Butterflies, ma ponad metr i potrzebuje też sporo miejsca na rabacie. Kwitnie przez cały sezon, do mrozów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies