Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

TAR 16:10, 20 maj 2025

Miskantowo napisał(a)

Rozeogrodowe

Czy to Ty zamawiałaś Jojo Peach?
Te moje to Shila Oriente, bardzo podobne.
Niziutkie i plożące, dobre na front rabaty.
Mi zależało bardzo na tym żeby były niskie i z miękkimi gałązkami. Ciekawa jestem jak się zaaklimatyzują na mojej skarpie.

To nie ja
TAR 16:12, 20 maj 2025

Wafel napisał(a)
Wow jakie róże, nawet w opakowaniu już się pięknie prezentują Jak ja ci zazdroszczę tego miejsca do sadzenia... ale tak zdrowo
Szukam miejsca na clematisa i d.pa... nie mam, w miejscu miskanta by pasował, albo między bzem a miskantem, tam jest bodziszek Rozanne, tak czy siak coś by musiało wylecieć

Bodziszek przykryłby stopki clematisa, bo one lubia nozki w cieniu góre w sloncu, wtedy tak zachwycaja. Moze styknie leciuchne przesuniecie bodziszka.
Wafel 16:19, 20 maj 2025

Boję się, że bodziszek wlezie na jeżówki, ale w sumie to on jest obiecany też szwagierce bo obiecałam się podzielić, może pójdzie w całości w razie czego a tam mniej szalona odmiana. Oj kusicie tymi powojnikami
Miskantowo 17:39, 20 maj 2025

Wafel napisał(a)
Wow jakie róże, nawet w opakowaniu już się pięknie prezentują Jak ja ci zazdroszczę tego miejsca do sadzenia... ale tak zdrowo
Szukam miejsca na clematisa i d.pa... nie mam, w miejscu miskanta by pasował, albo między bzem a miskantem, tam jest bodziszek Rozanne, tak czy siak coś by musiało wylecieć

Ja bym zmieściła powojnika razem z tym bodziszkiem Rozanne
Wafel 22:33, 20 maj 2025

Poszukam stacjonarnie tego Lemon Dream, jak znajdę tzn. że "mój ci on"
Miskantowo 09:15, 21 maj 2025

Wafel napisał(a)
Poszukam stacjonarnie tego Lemon Dream, jak znajdę tzn. że "mój ci on"

Słuszna decyzja

Ja chwilowo mam miejsce do sadzenia.
Wytyczyłam zarys ścieżki przy kamiennym murku i zrobiło się tam całkiem sporo rabaty.

W ogóle jestem już na takim etapie ogrodu, że mało się robi wolnego miejsca.
Cncialam żeby ten ogród byl mocno zarośnięty i cóż jest. Niektóre rabaty tak jakby pękają w szwach…
TAR 12:56, 21 maj 2025

Miskantowo napisał(a)

Ja bym zmieściła powojnika razem z tym bodziszkiem Rozanne
hehe ja też . Na byliny i małe krzewy mam jeszcze mnostwo miejsca, brakuje mi tylko miejsca na drzewa.
Wafel 21:38, 21 maj 2025

Byłam dziś w Leroy Merlin i markecie obok, było sporo clematisów z tego sklepu co zamawiałaś, także z grupy Antragene, ale żadnego białego lub limonkowego z tej grupy. Jutro może wyskoczę do szkółki, ale jak byłam ostatnio to też nic tam nie znalazłam co by mnie zainteresowało...
Miskantowo 21:57, 21 maj 2025

Wafel napisał(a)
Byłam dziś w Leroy Merlin i markecie obok, było sporo clematisów z tego sklepu co zamawiałaś, także z grupy Antragene, ale żadnego białego lub limonkowego z tej grupy. Jutro może wyskoczę do szkółki, ale jak byłam ostatnio to też nic tam nie znalazłam co by mnie zainteresowało...

Ja mam już szlaban na zakupy roślinne.
W poniedziałek byłam w Obi i znowu wpadłam prosto na regal z przecenionymi roślinami.
Kupiłam cztery scewole.
We wtorek zajrzałam do Straszyna i tam nie udało mi się oprzeć petuniom
Kiedy już wychodziłam z doniczkami, zobaczyłam kątem oka trawę vertigo…
I jeszcze werbeny zwisające…
Róże już czekają na sadzenie (żeby to robić chcę najpierw przywieźć kompost)
Czekam teraz na powojniki a w lipcu mają przyjść dziewanny i rutewka.
Na razie koniec, pomijając oczywiście skład kamienia
Wafel 23:20, 21 maj 2025

Eee tam, nie żałuj sobie masz nowe rabatki w końcu do obsadzenia Jak dojdą powojniki to pokaż, te które widziałam spore były, piękne okazy ale prawie same fiolety.