Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowo 05:56, 22 maj 2025

Wafel napisał(a)
Eee tam, nie żałuj sobie masz nowe rabatki w końcu do obsadzenia Jak dojdą powojniki to pokaż, te które widziałam spore były, piękne okazy ale prawie same fiolety.

Asiu, mam taki ambitny plan, że tę nową „nawierzchnię” obsadzę nadwyżkami ogrodowymi.

Jeden z tych zamówionych powojników być może pójdzie tam jako roślina zadarniająca. Zobaczę.
Kiedy przyjdą to zweryfikuję czy rzeczywiście pachną. Jeżeli tak, wolałabym je mieć na tarasie.

Miskantowo 10:02, 22 maj 2025

Plan ogrodowy na dziś.
Odchwaszczanie. Muszę się za nie zabrać bo niektóre chwasty mam ogromne.
Tak prawdę mówiąc to jedynie nieduża rabata przy domu i druga przy scieżce, samz grubsza ogarnięte. Reszta zarasta w najlepsze.

Prognoza pogody znowu wkurza.
Trzy noce pod rząd z temperaturą 4-5 stopni.
Biedne te moje papryczki i pomidory. Możeje okryję agrowłókniną na noc.
Rośliny w ogrodzie zbierają się dokwitnienia…

Wafel 19:24, 22 maj 2025

Wczoraj zrobiłam miejsce dla clematisa, przesunęłam trochę bodziszka jak Tarcia pisała Najlepsze jest to, że chciałam białego albo limonkowego, ale jak się naoglądałam wszelkich kolorów to wyszłam z Purple Suprise, no wpadł mi w oko, zarzucił sieci i nie wypuścił ze szkółki z pustymi rękoma No taki faktycznie wyszedł "suprise" Już posadzony w nóżkach z bodziszkiem niby lekko pachnący- nie czuję za bardzo, bo mam problem z zatokami.
Miskantowo 20:46, 22 maj 2025

Wafel napisał(a)
Wczoraj zrobiłam miejsce dla clematisa, przesunęłam trochę bodziszka jak Tarcia pisała Najlepsze jest to, że chciałam białego albo limonkowego, ale jak się naoglądałam wszelkich kolorów to wyszłam z Purple Suprise, no wpadł mi w oko, zarzucił sieci i nie wypuścił ze szkółki z pustymi rękoma No taki faktycznie wyszedł "suprise" Już posadzony w nóżkach z bodziszkiem niby lekko pachnący- nie czuję za bardzo, bo mam problem z zatokami.

To ten z Leroy? Ładne sadzonki?
Czekam na przesyłkę.
W. niej Purple Dream, Violet Lampion, Pink Swing. X2 i jeszcze bez czarny Black Lace Eva…
Pink Swing podwojny bo tez dla mojej przyjaciólki.
Reszta powojników na obeliski, do róż.
Wafel 20:50, 22 maj 2025

Pojechałam do szkółki za Kowalami, bo limonkowych nigdzie nie było, w szkółce zresztą podobnie. Wzięłam z tej samej firmy co ty przez internet - bardzo ładny egzemplarz moim zdaniem, wrzuciłam zdjęcia u siebie Purple Dream był też na miejscu i kilka z tych co brałam pod uwagę, ale większość w odcieniach fioletów, bordo i różu.
Miskantowo 21:03, 22 maj 2025

Wafel napisał(a)
Pojechałam do szkółki za Kowalami, bo limonkowych nigdzie nie było, w szkółce zresztą podobnie. Wzięłam z tej samej firmy co ty przez internet - bardzo ładny egzemplarz moim zdaniem, wrzuciłam zdjęcia u siebie Purple Dream był też na miejscu i kilka z tych co brałam pod uwagę, ale większość w odcieniach fioletów, bordo i różu.

Zajrzalam do Ciebie i juz widziałam. Bardzo ładna sadzonka.
W środę przylatuje mój Małzon to moze do tych Kowal wskoczę popatrzec…
Będziemy parę metrów od szkółki, jeździmy tam po kamień.
Wafel 21:18, 22 maj 2025

Są w dwóch miejscach ustawione - na prawej ścianie budynku sklepu przy bocznym wyjściu i dalej idąc jest kolejny stół - tam jest więcej Atragene. Myślę, że te co zamówiłaś będą piękne i zdrowe.
Miskantowo 21:33, 22 maj 2025

Wafel napisał(a)
Są w dwóch miejscach ustawione - na prawej ścianie budynku sklepu przy bocznym wyjściu i dalej idąc jest kolejny stół - tam jest więcej Atragene. Myślę, że te co zamówiłaś będą piękne i zdrowe.

W tym roku trochę przesadziłam z zakupami roślinnymi.
Szczególnie jednorocznych zrobiło mi się jakoś sporo.
A teraz musze jeszcze zamówić ze 3 tony piasku i pewnie ze dwie tony lupka…
Jednym słowem, powinnam omijać ogrodnicze sporym łukiem ale pewnie tam zajrzę
Wafel 22:31, 22 maj 2025

To nie zaglądaj - bądź dzielna
Miskantowo 16:53, 23 maj 2025

Wafel napisał(a)
To nie zaglądaj - bądź dzielna

Byłam.
To znaczy nie za bardzo dzielna. Uznałam, ze skoro rozbierają dziś kładkę nad obwodnicą i jest jakis gigantyczny objazd to sparaliżuje ten fakt pol miasta i nie ma co pętac się niepotrzebnie.