Kochani wszyscy, bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady. Te granitowe słupki z Obi są przedobrzone - oglądam właśnie katalog Ogród 2011 - nie ma takich, jakie pokazuje Gosia. Kule z Obi miały być ze względu na swą cenę. Ale mam blisko do Strzegomia, a tam kamieniarz na kamieniarzu i kamieniarzem pogania, więc postaram się wynaleźć coś większego za rozsądną cenę.
Dlatego
Gosiu i Przemku będę szukać i słupków i kul - zobaczymy które łatwiej znaleźć i taniej
Magnolio - zamierzam się trzymać nasadzeń po okręgu przy tym ciurkadełku. Co myślisz o projekciku nasadzeń Sylwii? A jeśli chodzi o jakiś zbiorniczek wodny jak u Anuli - jakieś 10-12m od tego miejsca z ławką i ciurkadełkiem będzie (tylko na pewno nie w tym sezonie) oczko wodne z małym drewnianym tarasem na leżaczek. Dlatego tutaj tylko ciurkadełko

Brakuje całościowego planu ogrodu

Ze względu na rozmiary trudno mi go stworzyć...
Anula no mądruj się, mądruj! Przecież Cię o to prosiłam! "Na czuja" masz piękny ogród, więc dzięki za wszystkie pomysły! Ja tego "czuja" mam stanowczo za mało...
Przemku zaryzykuję z tym kołem. Postaram się oba koła zrobić na raz i zobaczymy jaki będzie efekt. Ocenisz po obejrzeniu zdjęć. Jak nie będzie grało - to tylko kwestia przełożenia ekobordu

.
Sylwia lawendę wymysliłam, żeby nie było tak sztywno. Gosia pisała, że brakuje kwiatów.