Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 23:21, 15 lis 2014

A ja sobie przekleiłam Aniu od Ciebie, żeby nie zginęło! To teraz nie zginie na pewno
Buziak - jesteś WIELKA!
Mala_Mi 23:34, 15 lis 2014

Zedytowałam.. posta z uwagami
Mala_Mi 23:51, 15 lis 2014

Dzwonek brzoskwinolistny.. ale kwitnie czerwiec-lipiec...

Werbena wygląda najlepiej sama w masie, albo punktowo w różach... których nie chcesz.

to musi być coś co jak zacznie werbena to już ona zagra samotnie, a te drugie nie kwitnie, nie góruje i nie widać..

Obstawiam orliki...... wysokie... wiosną dadzą coś na rabacie, po kwitnieniu ścinasz i czekasz na werbenę..
Mala_Mi 23:56, 15 lis 2014

Bodziszek wspaniały... mam różne i nie pamiętam jakie... nawet nie mam zapisane.... jak wysokość dobra (patrzę na fotkach i chyba mam takie) to możesz być zadowolona.

Glinę z piaskiem uwzględniam.. i akurat ten rodzaj gleby mam dobrze przetestwoany.

Siedzę na laptopie gdzie nie mam sowich danych, fotek i zapisków...zostaje głowa i szperanie swoich fotek z forum... lecę do spania... bo jutro M nie da pospać... obudzi na poranną emisje. I nie da się przekonać , że obejrzę po południu.
Milka 07:11, 16 lis 2014

Mam mnóstwo sadzonek werbeny do oddania
stychaz 08:32, 16 lis 2014

Aga, odnośnie bodziszka odpisałam u siebie, a między czasie do głowy przyszedł mi przetacznik.
Wieloszka 08:54, 16 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Zedytowałam.. posta z uwagami

Siedzę i odrabiam lekcje mimo niedzieli - z bylin o których piszesz.

Mala_Mi napisał(a)
Dzwonek brzoskwinolistny.. ale kwitnie czerwiec-lipiec...

Werbena wygląda najlepiej sama w masie, albo punktowo w różach... których nie chcesz.

to musi być coś co jak zacznie werbena to już ona zagra samotnie, a te drugie nie kwitnie, nie góruje i nie widać..

Obstawiam orliki...... wysokie... wiosną dadzą coś na rabacie, po kwitnieniu ścinasz i czekasz na werbenę..

O,o, o - właśnie o to chodzi- ma być sama werbena w dużej masie, a zanim zakwitnie - COŚ inne, w takiej samej dużej masie
Orliki powiadasz... mam tam orliki. Parę sadzonek zwykłych orlików dostałam od Irenki - nie rozsiały się Dokupiłam odmianowych, takich pełnych, ledwo je uratowałam przed pożarciem przez jakieś gąsienice.
Jak skończysz odbierać telefony (może być za tydzień ) to daj fotkę orlików, które masz na myśli.

Mala_Mi napisał(a)
Bodziszek wspaniały... mam różne i nie pamiętam jakie... nawet nie mam zapisane.... jak wysokość dobra (patrzę na fotkach i chyba mam takie) to możesz być zadowolona.

Glinę z piaskiem uwzględniam.. i akurat ten rodzaj gleby mam dobrze przetestwoany.

Siedzę na laptopie gdzie nie mam sowich danych, fotek i zapisków...zostaje głowa i szperanie swoich fotek z forum... lecę do spania... bo jutro M nie da pospać... obudzi na poranną emisje. I nie da się przekonać , że obejrzę po południu.

Bodziszek wychodzi na prowadzenie, ale orliki mieszają

Jak zobaczyłam "na żywo" w telewizorni te morza Twoich bylin... ło matko!!! Jesteś chodząca encyklopedia bylinowa!
polinka 08:57, 16 lis 2014

Podczytuje i również się uczę Na wiosnę też będę potrzebować coś do werbeny...Zauroczyłam się krwawnikiem kichawcem...

Macham Aguś
Wieloszka 09:04, 16 lis 2014

Milka napisał(a)
Mam mnóstwo sadzonek werbeny do oddania

Irenko, chętnie wezmę tylko JAK???
Chyba swoje zacznę rozsadzać, bo też mi się nasiało . Teraz jeszcze można to robić, czy lepiej poczekać do wiosny?
Madzenka 11:16, 16 lis 2014

Nie wiem dlaczego na tej liście nie ma szałwi i miniaturowych przetaczników, wszystko wsadzone w stipę. Byłoby Oudlofowo
Jak przekwitnie szałwia to bedzie kwitł przetacznik a potem znów szałwia, obie roślinki maja podobny pokrój, nie będzie bałaganu. Ty jestes zbyt wymagajaca, jakoś nie widzę u Ciebie tego rdestu. A szałwia cardonna w kolorze filoetu jest po prostu zachywycająca

Ja myslę o takiej rabacie na rożance albowiem planuję cała stipę przesadzić z bukszpanow do lawendy, szalwi, morze przetacznikow i róż. Do purpurowych róż będzie cardonna i te malutenkie czosnki Finkowe. Mam całą zimę na planowanie. Pomyśl o takich kolorach wtopionych w stipę powiewajacą na żywopłotem bukszpanowym. Jęsli do tego dodasz krople krawanika będzie pieknie.,

Dlaczego na liscie bylinowych nie ma u Ciebie jeżówek? Przeciez kwitną długo i pieknie?
Ps. Miniaturowe przetaczniki zamówiłam u Finki

No i amnezja... A dlaczego nie myślisz o perovskia z przegorzanem? To typowo Piet'owe. Ide dalej ogladać Pieta