Bodziszek wspaniały... mam różne i nie pamiętam jakie... nawet nie mam zapisane.... jak wysokość dobra (patrzę na fotkach i chyba mam takie) to możesz być zadowolona.
Glinę z piaskiem uwzględniam.. i akurat ten rodzaj gleby mam dobrze przetestwoany.
Siedzę na laptopie gdzie nie mam sowich danych, fotek i zapisków...zostaje głowa i szperanie swoich fotek z forum... lecę do spania... bo jutro M nie da pospać... obudzi na poranną emisje. I nie da się przekonać , że obejrzę po południu.
Siedzę i odrabiam lekcje mimo niedzieli - z bylin o których piszesz.
O,o, o - właśnie o to chodzi- ma być sama werbena w dużej masie, a zanim zakwitnie - COŚ inne, w takiej samej dużej masie
Orliki powiadasz... mam tam orliki. Parę sadzonek zwykłych orlików dostałam od Irenki - nie rozsiały się Dokupiłam odmianowych, takich pełnych, ledwo je uratowałam przed pożarciem przez jakieś gąsienice.
Jak skończysz odbierać telefony (może być za tydzień ) to daj fotkę orlików, które masz na myśli.
Bodziszek wychodzi na prowadzenie, ale orliki mieszają
Jak zobaczyłam "na żywo" w telewizorni te morza Twoich bylin... ło matko!!! Jesteś chodząca encyklopedia bylinowa!
Nie wiem dlaczego na tej liście nie ma szałwi i miniaturowych przetaczników, wszystko wsadzone w stipę. Byłoby Oudlofowo
Jak przekwitnie szałwia to bedzie kwitł przetacznik a potem znów szałwia, obie roślinki maja podobny pokrój, nie będzie bałaganu. Ty jestes zbyt wymagajaca, jakoś nie widzę u Ciebie tego rdestu. A szałwia cardonna w kolorze filoetu jest po prostu zachywycająca
Ja myslę o takiej rabacie na rożance albowiem planuję cała stipę przesadzić z bukszpanow do lawendy, szalwi, morze przetacznikow i róż. Do purpurowych róż będzie cardonna i te malutenkie czosnki Finkowe. Mam całą zimę na planowanie. Pomyśl o takich kolorach wtopionych w stipę powiewajacą na żywopłotem bukszpanowym. Jęsli do tego dodasz krople krawanika będzie pieknie.,
Dlaczego na liscie bylinowych nie ma u Ciebie jeżówek? Przeciez kwitną długo i pieknie?
Ps. Miniaturowe przetaczniki zamówiłam u Finki
No i amnezja... A dlaczego nie myślisz o perovskia z przegorzanem? To typowo Piet'owe. Ide dalej ogladać Pieta