Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Mala_Mi 21:35, 10 lip 2013

Horti przez odkłady bez problemu sie mnoży, ale z sadzonek..takie super... muszę Ci pół tytułu oddać... Królowa Sadzonkowa
BEATA_S 21:42, 10 lip 2013

Cześć Joasiu, skorzystałam z Twoich rad i też spróbowałam w ten sposób rozmnożyć horti . Co z tego będzie zobaczymy ....
Z patyków wiosną mi się nie udało więc próbuję na różne sposoby.
Megi 21:56, 10 lip 2013

Joasiu miałabyś na moich kilkunastu sztukach horti używanie, pozwoliłabym ciachać do woli, nie wybierasz się na Mazury

dumam z Twojej wyłacznej winy jak tu rozmnożyć moją Magical Candle - pytałam we wszystkich okolicznych szkółkach i nigdzie nie ma oprócz jednej, ale tam chcą za nią taką kasę, że mimo miłości do tej odmiany, jednak nie kupię
Joaska 10:57, 11 lip 2013

asc napisał(a)
Horti przez odkłady bez problemu sie mnoży, ale z sadzonek..takie super... muszę Ci pół tytułu oddać... Królowa Sadzonkowa

Aniu, o odkładach wiem tylko, że u mnie w doniczkach jest to raczej bardzo kłopotliwe bo mało miejsca na odkłady, dlatego próbuję innych sposobów , patyczki mi nie wychodzą, a zielne jak najbardziej sie udało i to nawet nieźle więc próbuje a na Królową to jeszcze nie zasługuję te horti to tylko malutkie osiągniecie

BEATA_S napisał(a)
Cześć Joasiu, skorzystałam z Twoich rad i też spróbowałam w ten sposób rozmnożyć horti . Co z tego będzie zobaczymy ....
Z patyków wiosną mi się nie udało więc próbuję na różne sposoby.

Beatko ja tez próbuję różnych sposobów nic nie tracę a zyskac mogę a jak się che mieć szpalery z horti to sie musi kombinować

Megi napisał(a)
Joasiu miałabyś na moich kilkunastu sztukach horti używanie, pozwoliłabym ciachać do woli, nie wybierasz się na Mazury

dumam z Twojej wyłacznej winy jak tu rozmnożyć moją Magical Candle - pytałam we wszystkich okolicznych szkółkach i nigdzie nie ma oprócz jednej, ale tam chcą za nią taką kasę, że mimo miłości do tej odmiany, jednak nie kupię

Oj na Mazury baaaardzo chętnie bym się wybrała bo, aż wstyd się przyznawać nigdy nie byłam!!!!!!
Może nam się uda wybrać w przyszłym roku bo w tym to mamy inne plany budowlano budowlane , mój Żon ma nawet rodzinę w tamtych okolicach ...ale miejscowości to już nie pamiętam.

Magical Candle cudna jest próbuj usadzonkowac teraz pod nią takie sadzonki jak ja robiłam, może się przyjmą a na wiosnę próbowac z patyczków....coś na pewno się uda
Mala_Mi 16:22, 11 lip 2013

Aśka.. osiągniecie nie malutkie, a co najwyżej pierwsze

Będziez u Alinki ? Iza sie wybiera.. wtedy mogę ci ukopać siewek.. idzie dobrze z patykami, pójdzie dobrze i z siewkami.. ale sie przypomnij potem.. bo ostatnio mam mega sklerozę..
Pszczelarnia 16:50, 11 lip 2013

A to się poznamy u Alinki. Miło mi.
Asisko_2005 19:17, 11 lip 2013

Dziewczynki nie smiejcie się ze mnie, ale muszę zapytać...co to ta horti? jakaś hortensja?
TheMagda 20:07, 11 lip 2013

Asisko_2005 napisał(a)
Dziewczynki nie smiejcie się ze mnie, ale muszę zapytać...co to ta horti? jakaś hortensja?

Horti to po porostu zdrobnienie od hotrensji

Mistrzyni kłaniam się w oas. Moje limki od Ciebie są wieeeelkie :*
Masz rękę
Bogdzia 23:00, 11 lip 2013

Też podziwiam Twoje Limki , dobrze Ci idzie rozmnazanie więc rób to dalej.Jak zaczniesz tworzyc tą aleję hortkową to roślinek Ci nie zabraknie. Pozdrówka zostawiam.
kitek81 09:47, 12 lip 2013

Ale dorodne horti wyhodowalas! Ja tak zrobiłam niedawno z anabelka, mam nadzieję, że coś mi tam się przyjmie
Pozdrawiam :*