Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

kitek81 22:20, 26 lut 2014

Aśka, dasz radę! Zobaczysz, jak się trochę ogarnie teren to i nawet od razu to zaczyna inaczej wyglądać! Ja pamiętam ile to razy desek i palet się naprzekładałam! ale nawet jak zrobisz kawałeczek rabatki i zaczną kwitnąć kwiatuchu od razu będzie ładniej pomalutku wszystko się zrobi masz plan, a to najważniejsze oby pogoda ładna i pieniążki były, a i zdrowie i siły
pozdrawiam
Joaska 10:16, 27 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Joasiu....

Melduję, że Cię nie wypisały.... bo nikt tak jak Ty nie umie kupować rośłin....co to z jednej jest pięć To jeden z wielu powodów ...... ha, ha, ha.... liczę, że i Ciebie poznam....

Aniu no niestety wolę poczekać na rozrośnięte kępki niż wydać teraz 2 razy tyle kasy - której zresztą aktualnie nie posiadam na takie wydatki ....
Ja tez mam nadzieję że się niedługo spotkamy i w końcu poznamy

Takie pobojowisko też przeszłam... i żałuję, że fotek nie robiłam. mam jakieś pojedyncze.. też byłą dżuma..... ale sie dało ... bo chcieć to mieć

Oj pobojowisko straszne jest chociaż i tak teraz obeschło bo po roztopach nie dało się chodzić po działce , bo tam było jedno wielkie błotowisko, Żon walczy z dechami, stęplami, pozostałymi paletami żeby nie zagracały bardzo i już się boi że jak tylko będę chciała ruszyć z ogrodem to będzie musiał gdzieś (poza działką ) to ulokować ...
Joaska 12:06, 27 lut 2014

kitek81 napisał(a)
Aśka, dasz radę! Zobaczysz, jak się trochę ogarnie teren to i nawet od razu to zaczyna inaczej wyglądać! Ja pamiętam ile to razy desek i palet się naprzekładałam! ale nawet jak zrobisz kawałeczek rabatki i zaczną kwitnąć kwiatuchu od razu będzie ładniej pomalutku wszystko się zrobi masz plan, a to najważniejsze oby pogoda ładna i pieniążki były, a i zdrowie i siły
pozdrawiam

Oj ta "robota głupiego" mnie też drażni , przekładanie z miejsca w miejsce, odgruzowywanie po kilka razy tego samego pomieszczenia... ale cóż... trzeba to przetrwać
ANIA 12:58, 27 lut 2014

Ładny dom, pięknie położony. Trzymam kciuki za realizację marzeń.
Joaska 15:41, 27 lut 2014

ANIA napisał(a)
Ładny dom, pięknie położony. Trzymam kciuki za realizację marzeń.

Aniu witam Cię,
oj miejscówka to nam się faktycznie trafiła widoczki ładniutkie
a realizacja... no cóż jakoś się zrealizuje.
Mala_Mi 17:08, 27 lut 2014

Zaleta dużej działki.. da sie wszytko ulokować i coś dłubać na rabatach ...
Magda70 18:36, 27 lut 2014

Joasia.... super, ze znów jesteś.
Wiosna już prawie jest więc do roboty czas się zabrać
bociek 18:53, 27 lut 2014

Joasiu, no, nareszcie wrocilas. Razem z wiosna
A co do przekladania, to moj Zon jest mistrzem przekladania, ja bym zaraz wszystko wyrzucala

Pozdrowka
Joaska 20:57, 27 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Zaleta dużej działki.. da sie wszytko ulokować i coś dłubać na rabatach ...

No niby to zaleta ale jak pomyślę o koszeniu i plewieniu to .......... mi nieco przechodzi ale za to relaks na działce mam zapewniony, bo mnie taka dłubanina w ziemi bardzo odpręża więc jakoś dam radę
Joaska 20:59, 27 lut 2014

Magda70 napisał(a)
Joasia.... super, ze znów jesteś.
Wiosna już prawie jest więc do roboty czas się zabrać

Ano jestem, bo mam przymusowe siedzenie w domu a już na "wnętrza" patrzeć nie mogę więc skoro wiosna to i ogród a przymusowe bo z młodym trzeba być a jedyny pojazd Żon na budowę zabiera więc ... jakby to powiedzieć areszt domowy mamy