Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 14:01, 30 maj 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie sadź w ta donicę kosaćca żółtego bo on mega szybko sie rozrasta i za dwa lata będziesz musiała donicę rozbić by go z niej wytargać, wiem co mówię miałam w oczkach w wielkich donicach plastikowych, trzeba było je ciąć Boschem bo nie dało rady wytargać inaczej.

A czy coś innego mogę tam posadzić? Chciałabym żeby tam jakaś roślinka rosła.
DariaB 14:09, 30 maj 2022

LIDKA napisał(a)
Pracusiu. Opróżniłas drugą strone to co teraz ? Nawieziesz ziemi?
Podziwiam nieustannie a ten trawnik Twój coraz ładniejszy.
Rośliny się rozbujają i za 3 miechy ta Twoja orka po tej stronie bedzie się wydawac ze lata temu była.

Muszę się nauczyć w ogrodzie odpoczywać, bo ciągle tylko grzebię, kopię i przesadzam Mam wrażenie, że jak nic nie robię to się lenię Tak, nawiozę ziemi, jeszcze mi tam zostało dosłownie: 4 hortensje, 2 świdośliwy, 2 jabłonki (pójdą na działkę raczej na jesień), 2 ozdobne jabłonie Ola, perukowiec, rododendron (do przesadzenia), 2 miscanty, 3 kulki berberysy, 6 kolumnowych berberysów erecta, 3 tawuły, 6 sosen green tower, 3 piwonie, 3 przywrotniki, trochę traw red baron. Trochę problem z tą ziemią bo wszystko znowu muszę wysadzić pewnie się wezmę za to dopiero na jesień, żeby nie męczyć roślin w upale.

Judith napisał(a)
Rodek z brunerą świetnie wygląda, a donica - mniodzio .

Niebieski z tą czerwienią fajnie się skomponował Donica dziękuję

anuska2507 napisał(a)

No przecież wszyscy Ci mówili, że masz już roślin niczym w szkółce
Leśny zakątek zapowiada się interesująco, niech tylko wszystko podrośnie!

też myślę, że będzie fajny i roślinki powinny się tam dobrze czuć bo tam gliniasto i wilgotno.

Roocika napisał(a)
Daria ale Ty szybka jesteś Super kombinujesz

Asia u Ciebie też się niezłe kombinacje odbywają Dzięki!
LIDKA 22:13, 30 maj 2022

DariaB napisał(a)

Muszę się nauczyć w ogrodzie odpoczywać, bo ciągle tylko grzebię, kopię i przesadzam Mam wrażenie, że jak nic nie robię to się lenię Tak, nawiozę ziemi, jeszcze mi tam zostało dosłownie: 4 hortensje, 2 świdośliwy, 2 jabłonki (pójdą na działkę raczej na jesień), 2 ozdobne jabłonie Ola, perukowiec, rododendron (do przesadzenia), 2 miscanty, 3 kulki berberysy, 6 kolumnowych berberysów erecta, 3 tawuły, 6 sosen green tower, 3 piwonie, 3 przywrotniki, trochę traw red baron. Trochę problem z tą ziemią bo wszystko znowu muszę wysadzić pewnie się wezmę za to dopiero na jesień, żeby nie męczyć roślin w upale.

Niebieski z tą czerwienią fajnie się skomponował Donica dziękuję

też myślę, że będzie fajny i roślinki powinny się tam dobrze czuć bo tam gliniasto i wilgotno.

Asia u Ciebie też się niezłe kombinacje odbywają Dzięki!

Mówiłas że po prawej stronie pusto. A lista długggggga . Się delikatnie rozminełaś z prawdą
Agatorek 00:39, 31 maj 2022

Śliczna ta azalia .

Daria, jeszcze się nauczysz odpoczywać. Chociaż przyznaję, że na początku może być trudno
Trawniczek ładnie się zazielenił, mam nadzieję, że grzybki znikną.
Judith 08:13, 31 maj 2022

DariaB napisał(a)

Muszę się nauczyć w ogrodzie odpoczywać, bo ciągle tylko grzebię, kopię i przesadzam Mam wrażenie, że jak nic nie robię to się lenię [...]

To odczucie z czasem nie przechodzi .
olciamanolcia 08:19, 31 maj 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Mój dziś siedział na tarasie z kawą i wydusił z siebie „śmieszne te pałki” co w tłumaczeniu znaczy „strasznie cierpię, że muszę to przyznać, ale podobają mi się te czosnki”

Zdjęć jeszcze jednak nie robi

Hahaha mojemu niemężowi też ściska gardło ja ma "coś" w ogrodzie pochwalić
Najwięcej na co go stać to "może być" czyli w tłumaczeniu " cholernie mi się podoba"
olciamanolcia 08:25, 31 maj 2022

DariaB napisał(a)
Stuningowałm wczoraj rabatę przy wejściu. Poprawiłam tawuły, między nie wsadziłam seslerię, dosadziłam dwie hortensje i cisa. Póki co już nic nie będę tam zmieniać, dosadzę tylko jeszcze gaurę i liatrę. Poluję na białą gaurę chociaż ostatnio w szkółce były piękne, duże sadzonki różowej, po 12 zł.

O takie sadzoneczki gaury.

No i tuning udany .Ładnie będzie . A gaure gdzie planujesz? Z przodu chyba bedzie za wysoka.
Wiolka5_7 08:44, 31 maj 2022

olciamanolcia napisał(a)

Hahaha mojemu niemężowi też ściska gardło ja ma "coś" w ogrodzie pochwalić
Najwięcej na co go stać to "może być" czyli w tłumaczeniu " cholernie mi się podoba"
mój też zbytnio nie jest wylewny,ale jak się pochwalił w pracy fotkami ogrodu to jest coś !
olciamanolcia 09:02, 31 maj 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
mój też zbytnio nie jest wylewny,ale jak się pochwalił w pracy fotkami ogrodu to jest coś !

No to to normalka ! Jak ktoś do nas przyjdzie i chwali ogród to padaja słowa "robilismy" "sadziliśmy" "pieliliśmy" nagle wszystko razem robimy stad taki ład i porządek w ogrodzie hahaha zawsze się mądrzy a połowy roślin nie zna ala taka natura chłopa .. i co mu zrobisz ?
DariaB 10:54, 31 maj 2022

Justyna gaurę planuję właśnie na przodzie, gdzieś w okolicy hortensji. Mój to się przynajmniej nie chwiali, że ze mną robi bo wszyscy wiedzą i widzą, że sama jak motorek zasuwam.
Wczoraj się zabrałam za wygrzebywanie klińca z okolic tarasu i wysłałam mu wiadomość, że znowu sama, to o dziwo wrócił i mi trochę pomógł.
Taką kupę już uskładałam

I taka dziura się zrobiła

Teraz ziemię muszę uzupełnić i dumać nadal co z tymi grabami