Ewo dziękuję raz jeszcze gaury nadal szukam, może wpadnę w weekend do szkółki. Pani w szkółce mówiła, że gaura się często pojawia z roślinami balkonowymi.
Skosiłam wczoraj nowy trawniczek, wygląda na to, że się przyjął po skoszeniu też całkiem ładnie wygląda nie podlewam go już codziennie.
Powojniczek zaczyna kwitnąć, to jego pierwszy raz już mi się podobają jego kwiatki.
I połączenie piwonii, kosaćca i przywrotnika, podoba się! tylko wszystko za blisko siebie posadzone ale to w części ogrodu, która czeka na przeróbki więc to się skoryguje.
Tak sadzonki są całkiem w porządku. Muszę się zabrać za sadzenie bo czas ucieka, a rabata nie gotowa tylko znowu mam w miejscu rabaty 2 kubiki kompostu
Dario, Judith, Caradonny u mnie w drugim sezonie to już istne potwory! 0,8 m wysokości i dobre pół metra szerokości …… aż takiej witalności rabaty to się nie spodziewałam muszę przesadzać wszystko co rosło w pobliżu! Ale kolor…. Zachwyca wszystkich.
Daria, ławeczka pięknie Ci się wkomponowała w rabatę, jakby była robiona na wymiar .
Piękny trawnik, bardzo ładnie wyglada, piękna zieleń i taki gesty…
Czytam, że polujesz na gaurę. Kupiłam w zeszłym roku 3 sztuki i żadna się nie obudziła po zimie. Także nie tylko u Ciebie nie przezimowała. Ja już sobie odpuszczam .