Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 10:31, 24 kwi 2023

Dziewczyny śś faktycznie postanowiła gwiazdorzyć. Mam dwa drzewka, jedna jest lamarcka, a druga kanadyjska i to ta kanadyjska tak szaleje, lamarcka jest jakaś licha, ale może się wyzbiera.
olciamanolcia 15:36, 24 kwi 2023

LIDKA napisał(a)

Dzięki. Jak rozszyfruje nazwę przy Twojej pomocy to dokupię więcej .

Ten pomarańczowy tulipan (ten gładki nie ten roztrzepany) to Orange Van Eijk - ma je koło platanów ale jeszcze u mnie nie kwitną
anabuko1 16:50, 24 kwi 2023

DariaB napisał(a)
ŚŚ i u mnie startuje, po raz kolejny cieszę się, że ją przesadziłam bliżej tarasu, jest po prostu cudna

Czekam na te tulipany koło ławeczki

Dużo zeszłorocznych Van Ejków poszło w same liście, ale to co kwitną to nadal zachwycają tym nieoczywistym kolorem.

Trawa się koniecznie domaga koszenia, powinno się udać dzisiaj lub jutro.

I na koniec grab, który najsłabiej przyrasta ale za to pierwszy rozwija listki Nie da się już ukryć, że wiosna jest wśród nas

Ładnie już Świdośliwa ci rozkwita.
Moja jeszcze nie.
Z kwitacymi tulipanami to ogród zawsze wygląda ładniej.
Martka 19:49, 24 kwi 2023

Dario, szaleństwo rowerowe podziwiam. Ogród oczywiście także, ale to wiadomo Graby już, a u mnie dziś nawet jeden buk pokazał pierwsze listki! Bardzo zgrabnie skomponowałaś swój ogród. Wiosna nie nudzi się 
Truskawki... niestety, nie mam miejsca
Agatorek 20:11, 24 kwi 2023

Daria, a czym robiłaś ten kancik? Może masz tępy szpadelek? Mi też nie wychodzą jakieś perfekcyjne, jak u niektórych dziewczyn, ale widzę różnicę w cięciu, jak wcześniej używałam wolf gar… a teraz romaniuka.

Tulipany przepiękne , u mnie też część tylko pokazała liście, ale za chwilę dojdą jakieś inne kwiatki, nie ma się czym przejmować.

Świdośliwa bardzo bujnie zakwitła , super!
DariaB 11:00, 25 kwi 2023

olciamanolcia napisał(a)

Ten pomarańczowy tulipan (ten gładki nie ten roztrzepany) to Orange Van Eijk - ma je koło platanów ale jeszcze u mnie nie kwitną

Miałam poszukać rano etykietki żeby sprawdzić czy to faktycznie on ale zapomniałam a ten roztrzepany to ten. I dzisiaj go znalazłam złamanego chyba wiatr i opady deszczu go załatwiły

DariaB 11:02, 25 kwi 2023

anabuko1 napisał(a)

Ładnie już Świdośliwa ci rozkwita.
Moja jeszcze nie.
Z kwitacymi tulipanami to ogród zawsze wygląda ładniej.

Aniu fajnie, że mnie odwiedziłaś To prawda, że kwitnące tulipany nadają wiosną ogrodowi koloru, u mnie jeszcze pustawo na rabatach bo ogród młody, cały czas w trakcie zakładania ŚŚ teraz oberwie ulewnymi deszczami i pewnie już nie będzie zachwycać, może i dobrze, że Twoja jeszcze czeka.
DariaB 11:05, 25 kwi 2023

Martka napisał(a)
Dario, szaleństwo rowerowe podziwiam. Ogród oczywiście także, ale to wiadomo Graby już, a u mnie dziś nawet jeden buk pokazał pierwsze listki! Bardzo zgrabnie skomponowałaś swój ogród. Wiosna nie nudzi się 
Truskawki... niestety, nie mam miejsca

Kochana moje truskawki rosną na RODOS ja też miejsca nie mam w ogrodzie na takie przysmaki Rowerem zaraził mnie mąż jak jeszcze nim nie był i tak nam zostało. Czasem żartuję, że gdybym z nim nie jeździła to bym się z nim nie widywała Mój buczek też ma już takie pękate pąki, trochę ciepła i wybuchną!
DariaB 11:07, 25 kwi 2023

Agatorek napisał(a)
Daria, a czym robiłaś ten kancik? Może masz tępy szpadelek? Mi też nie wychodzą jakieś perfekcyjne, jak u niektórych dziewczyn, ale widzę różnicę w cięciu, jak wcześniej używałam wolf gar… a teraz romaniuka.

Tulipany przepiękne , u mnie też część tylko pokazała liście, ale za chwilę dojdą jakieś inne kwiatki, nie ma się czym przejmować.

Świdośliwa bardzo bujnie zakwitła , super!

Agnieszka nie śmiej się, ale robiłam nożem kuchennym, haha, pewnie tępy Czyli polecasz jakiś specjalny szpadelek do kancików? Pora się za takim rozglądnąć bo trawnika niby nie dużo, ale krawędzi trochę jest. Każdy tulipan cieszy
DariaB 11:12, 25 kwi 2023

U mnie od wczoraj leje. Wracając z pracy miałam nadzieję, że zdążę rozsypać nawóz, ale rozpadało się nim dojechałam. A zimno się zrobiło i sobie darowałam. Dojrzałam dzisiaj, że startuje chyba rutewka, ciekawa jej jestem. I zakupione epimedia chyba wszystkie żyją bo coś z ziemi wyłazi, a jedno ma już pączki kwiatowe. A ze strat po zimie to jedna hakone nie żyje nic nie wypuściła.