Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Agatorek 23:07, 30 wrz 2024

Nooo, busz na rabatach . Pięknie jest

Daria, jeśli obawiasz się hakonek przy ścieżce, to może daj tam turzycę Raureif? Ona też ma tendencję do wylewania się na boki. U mnie rewelacyjnie rośnie na glinie i na patelni.
Hakonki też mam, i też mają wolny przyrost, chociaż muszę powiedzieć, że po dwóch latach już mi się podobają
Makao 07:35, 01 paź 2024

Nie dziwię się że lubisz tą ścieżkę
Ta asymetria jest cudna
DariaB 10:59, 01 paź 2024

Marcin89 napisał(a)
Ja jeden palik kupiłem za 20 parę złotych, więc taki zestaw wydaje się cenowo ok.

Sprawdź grubość palika, żeby nie okazało się, że to patyczek Wiesz jak to jest on line.

Podoba mi się jesień u Ciebie. Te wiśnie jakby nagle z nikąd wyrosły, bo ich nie pamiętam Ale najbardziej interesują mnie graby kolumnowe, no cudny widok Co ile są posadzone?

Marcin to takie paliki.

Trzeba jeszcze doliczyć przesyłkę 45 zł, ale przy zakupie kilku sztuk chyba i tak się opłaca.
Wiśnie rosną już 5 lat haha więc nie są tak znikąd
Graby mam posadzone co 1,7 m. Liczę na to, że kiedyś się zrosną i stworzą ścianę.
DariaB 11:01, 01 paź 2024

Agatorek napisał(a)
Nooo, busz na rabatach . Pięknie jest

Daria, jeśli obawiasz się hakonek przy ścieżce, to może daj tam turzycę Raureif? Ona też ma tendencję do wylewania się na boki. U mnie rewelacyjnie rośnie na glinie i na patelni.
Hakonki też mam, i też mają wolny przyrost, chociaż muszę powiedzieć, że po dwóch latach już mi się podobają

Fajna ta turzyca, sporobolus ma podobne źdźbła i na rabacie z nim raczej bym szła w hakonki żeby właśnie była inna struktura źdźbeł. Po drugiej stronie ewentualnie ale to jeszcze się zastanowię bo tych gatunków to już mam trochę w ogrodzie
DariaB 11:02, 01 paź 2024

Makao napisał(a)
Nie dziwię się że lubisz tą ścieżkę
Ta asymetria jest cudna

Aniu dziękuję, nawet się nie spodziewałam, że efekt końcowy będzie taki fajny Dużo ciekawiej to wygląda niż zwykły trawniczek.
DariaB 11:06, 01 paź 2024

Pierwszy przymrozek dotarł i do mnie.

Rozplenice w tym roku mnie rozczarowały, to chyba wina suszy.
Agatorek 11:15, 01 paź 2024

DariaB napisał(a)
Pierwszy przymrozek dotarł i do mnie

Ale za to jak pięknie pomalował Ci astry ❤️
Agatorek 11:15, 01 paź 2024

Ps. U mnie też rozplenice są takie se . Za mało wody.
Makao 15:23, 01 paź 2024

DariaB napisał(a)

Aniu dziękuję, nawet się nie spodziewałam, że efekt końcowy będzie taki fajny Dużo ciekawiej to wygląda niż zwykły trawniczek.

No raczej
Ja u siebie też mam asymetryczne ścieżki.
Dlatego Twoje bardzo są bliskie memu sercu ❤️

U mnie jeszcze przymrozków nie było
Raczej tak 2na +
Ale u moich rodziców 10 km dalej już tak
Marcin89 16:40, 01 paź 2024

DariaB napisał(a)

Marcin to takie paliki.

Trzeba jeszcze doliczyć przesyłkę 45 zł, ale przy zakupie kilku sztuk chyba i tak się opłaca.
Wiśnie rosną już 5 lat haha więc nie są tak znikąd
Graby mam posadzone co 1,7 m. Liczę na to, że kiedyś się zrosną i stworzą ścianę.
Ja mam paliki fi 5 lub fi 6. Chyba są ok w tej cenie