Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 11:27, 03 mar 2025

ajka napisał(a)
Tak dokarmiałam i to bardzo systematycznie. Trochę szkoda, że inne nie chciały wpadać na stołówkę. Trzymam kciuki za judaszowca. Ja muszę przesadzić jednego kupionego na jesieni i tak się zastanawiam kiedy to najlepiej zrobić, ale chyba też poczekam na większe oznaki życia. Ale ten oczar ładny, to on szybszy jest niz forsycja? Kiedyś myślałam czy u siebie jakiegoś nie posadzić.

Lawendy i trawy ładnie wyglądają. A stopy ciełaś u siebie jesienią? Takie ładne, moje muszę koniecznie na wiosnę ogarnąć. Strasznie rozczochrane są.

A do ciemierników nie mogę się jakoś przekonać.

Aniu to dziwne, że ptaki nie przyleciały na stołówkę, może miały gdzieś inną w pobliżu. Zerkałam na tego mojego judaszowca, jakieś pąki są, zobaczymy czy ne zmarzły. Oczara sadź, nie pożałujesz Tak, one szybciej niż forsycja kwitną.
Stip nie cięłam, wyczesałam tylko nasiona jesienią. Teraz na wiosnę je przytnę.
DariaB 11:29, 03 mar 2025

Judith napisał(a)
Daria, pięknie jest .
Ja wciąż tkwię w zimowym śnie i prawie nie zaglądam do ogrodu. Wciąż zbyt zimno!
Twój oczar wspaniale świeci, ciemierniki cudne. I ten idealny porządek na frontowej, o mamo! .

Uśmiałam się z tego porządku na frontowej to tylko dlatego tak jest, że robiłam tam przesadzanki na jesień więc siłą rzeczy porządek został wymuszony. Myślę, że w tym tygodniu się już obudzisz, bo nadchodzi ciepełko
DariaB 11:30, 03 mar 2025

mrokasia napisał(a)
Oooo, oczar ruszył! Fajnie wygląda . Mój w donicy też się powoli zakolorowuje.
Ciemierniki śliczne. Muszę swoim przyciąć trochę liści , żeby kwiaty odsłonić.

Ciemierniki dziękują, oby nie popadły w samozachwyt Odwiedzę Cię w poszukiwaniu zdjęć Twojego nowego oczara.
DariaB 11:32, 03 mar 2025

Margo2 napisał(a)
Ale ładnie wyglądają te przycięte lawendy.
Masz już wysprzątany ogród.
Ja mam jeszcze trochę do wycinania. No i musze zebrać resztki z ziemi, ale czekam az pogoda sie ustabilizuje, żeby robaczki już się obudziły

Gosiu jeszcze prawie nic nie sprzątałam, to tylko pozory Wycinania też mam sporo, całą rabatę za domem, trawy praktycznie wszystkie i byliny też. W weekend przycięłam tylko hortensje bo mi zależy na ich rozmnożeniu i zrobiło się bardzo zimno więc uciekłam do domu. W piątek sobie wzięłam urlop i będę szaleć
DariaB 11:34, 03 mar 2025

Czy teraz jest dobra pora żeby przyciąć heptakodium? Wybiło mi z zeszłym roku takim biczem, mam ochotę go ściąć i spróbować ukorzenić tą gałązkę.
antracyt 11:36, 03 mar 2025

Tnij śmiało Z ukorzenianiem nie pomogę, nie próbowałam, ale mojemu już zrobiłam wiosenne cięcie
DariaB 11:55, 03 mar 2025

antracyt napisał(a)
Tnij śmiało Z ukorzenianiem nie pomogę, nie próbowałam, ale mojemu już zrobiłam wiosenne cięcie

Zuza dzięki za pomoc, ciekawa jestem czy się ukorzeni. W tym roku u mnie akcja rozmnażania roślin bo być może będą mi potrzebne duże ilości
Pliszka5 12:41, 03 mar 2025

widze ciemiernikowe szaleństwo pieknie wyglądają kompozycje i czytam ze masz heptakodium?? Jak sie ono sprawuje u ciebie?? Bo sam sie zastanawaiam nad nim
MagdaLenka 18:26, 03 mar 2025

DariaB napisał(a)

Zuza dzięki za pomoc, ciekawa jestem czy się ukorzeni. W tym roku u mnie akcja rozmnażania roślin bo być może będą mi potrzebne duże ilości

A na cóż te duże ilości? Jakieś nowe przedsięwzięcie w planach?
ajka 21:19, 03 mar 2025

DariaB napisał(a)

Aniu to dziwne, że ptaki nie przyleciały na stołówkę, może miały gdzieś inną w pobliżu. Zerkałam na tego mojego judaszowca, jakieś pąki są, zobaczymy czy ne zmarzły. Oczara sadź, nie pożałujesz Tak, one szybciej niż forsycja kwitną.
Stip nie cięłam, wyczesałam tylko nasiona jesienią. Teraz na wiosnę je przytnę.

No właśnie moje stipy nieuczesane, może dlatego takie nieporządne teraz. Oczar chętnie bym posadziła,pytanie tylko gdzie. Mam problem z miejscem na zachciewajki.