Gratulacje! Super sprawa z tą działką niezależnie co by miało na niej być. Co do domu i widoków to w męża rodzinnej miejscowości ktoś sobie postawił u siebie wieżę widokową z tarasem, zrobię jej zdjęcie jak będziemy następnym razem jechać - piękne czarne profile i szkło. U Ciebie na takim areale też by się zmieściła haha. Parterówka to świetna sprawa, wiele osób nie wyobraża sobie schodów w późniejszych latach życia.
Podbijam pytanie Ani - daleko masz do niej od obecnego domu?
Pozytywnie zazdroszczę, że możesz przygodę z planowaniem zacząć jeszcze raz. Bardzo lubiłam ten etap. Mimo, że jesteśmy zadowoleni obecnie z mężem to jest kilka rzeczy, które zrobilibyśmy inaczej.
Nie jest to taka zabita dechami wieś, jest w całkiem dużej i przyzwoitej gminie. Natomiast sama wieś jest raczej niewielka, wg Wikipedii około 2 tyś mieszkańców My tam mamy jakieś 20 minut samochodem więc spokojnie można działać na odległość.
Mam nadzieję, że nikt na taki pomysł nie wpadnie, z tą wieżą Schodów już mam szczerze dość, chciałabym mieć sypialnię na parterze z wyjściem na taras i ogród. Etap planowania jest fajny, zwłaszcza, że człowiek mądrzejszy po obecnych doświadczeniach. W domu mniej więcej wiem co bym chciała, a czego nie, tak samo z ogrodem, trochę mniej bym błądziła jak we mgle
Co zmieniłabyś u siebie?
O tak, przestrzeń to jest to czego mi dotychczas brakowało, dookoła domy, ludzie i w sumie mało przestrzeni żeby się schować.
Marto to już Beskid Wyspowy w sądeckim to ja prawie teraz mieszkam.
Marcin dziękuję Perspektywy całkiem fajne, oby tylko zdrowie dopisało, fajnie byłoby mieć trochę lat mniej
Dziękuję! Mój mąż mniej był chętny ale powoli się przekonuje. Trochę nas martwią dojazdy do pracy, ale przecież to tylko 20 minut, większość ludzi dużo więcej czasu spędza na dojazdach do pracy. Mój mąż nie za bardzo lubi jeździć autem, plusem na pewno jest to, że możemy pracować zdalnie.
Aż się boję tych chciejstw i szaleństw zobaczymy co czas przyniesie.
Sylwia dziękuję! Może życia i zdrowia starczy aby stworzyć swój własny raj na ziemi
Judith dzięki! Ponoć marzenia się spełnia więc próbuję
Bardzo Wam wszytskim dziękuję za gratulacje bardzo miło się to czyta!