Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 20:54, 07 kwi 2022

mrokasia napisał(a)

He he he, ja mam Symetria na drugie .
Współczuję tego kopania. Ale, jak to mówią, musi być najpierw gorzej żeby potem było lepiej .

Też mam symetryczne zapędy a wolałabym artystyczny nieład, przynajmniej w ogrodzie
LIDKA 21:10, 07 kwi 2022

Moje rzadki i symetria objawiła sie juz w dzieciństwie.
Poukladany pokój, porzadek w szafach itp.
A po ślubie Teściowa mi powiedziała ze u mnie w szafach to linijką można mierzyć.

4 razy sie pakowalam do przeprowadzki w życiu. To umiłowanie porzadku też sie przydało wtedy.
Wiolka5_7 21:28, 07 kwi 2022

Nie dziwię się, że jesteś zmęczona po takiej robocie .
Dla mnie to najgorsza i najcięższa robota ,którą wykonywałam.Robiłam tak jak ty, że zrywałam trawę,tam u mnie było perzowisko,chwastowisko i potem przekopywałam z dobrociami widłami bądź eM mi glebogryzarką przejechał.

Potem już było lżej, więc jak przejdziesz ten najgorszy etap, będzie z górki
Judith 21:42, 07 kwi 2022

DariaB napisał(a)

Ponieważ glebogryzarka zostawiłaby resztki darni, a ja się uparłam do czystej gleby. Glebogryzarką i tak przejadę bo mam przecież kompost do wymieszania. Bo mam go wymieszać czy nawieźć na wierzch?
A po drugie to też jakiś ruch i trening siłowy

Glebogryzarka nie zostawia resztek darni, ona zostawia całą darń . Dlatego potem trzeba kilka razy wygrabić tę wyrwaną darń .
Judith 22:02, 07 kwi 2022

Symetriozę i rządkozę też miałam, ale jakos powoli z tego wychodzę .
Agatorek 22:35, 07 kwi 2022

Judith napisał(a)

Glebogryzarka nie zostawia resztek darni, ona zostawia całą darń . Dlatego potem trzeba kilka razy wygrabić tę wyrwaną darń .

Tam, gdzie można (nie ma posadzonych już roślin) eM mi glebogryzarkuje . Później sobie grabię, i grabię, i grabię . Ale są miejsca, w które glebogryzarka nie wjedzie (za mało miejsca, między drzewkami itp), to zrywam tam ręcznie. Ewentualnie gdy eMa nie ma za długo w domu, to też zrywam ręcznie. Nie dałabym rady sama podłączyć tego ustrojstwa do traktorka .

DariaB 09:01, 08 kwi 2022

LIDKA napisał(a)
Moje rzadki i symetria objawiła sie juz w dzieciństwie.
Poukladany pokój, porzadek w szafach itp.
A po ślubie Teściowa mi powiedziała ze u mnie w szafach to linijką można mierzyć.

4 razy sie pakowalam do przeprowadzki w życiu. To umiłowanie porzadku też sie przydało wtedy.

I co, chodziła i mierzyła ?
DariaB 09:03, 08 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Nie dziwię się, że jesteś zmęczona po takiej robocie .
Dla mnie to najgorsza i najcięższa robota ,którą wykonywałam.Robiłam tak jak ty, że zrywałam trawę,tam u mnie było perzowisko,chwastowisko i potem przekopywałam z dobrociami widłami bądź eM mi glebogryzarką przejechał.

Potem już było lżej, więc jak przejdziesz ten najgorszy etap, będzie z górki

Na szczęście zbliżam się do końca, przynajmniej w tej części ogrodu, z drugiej strony czeka mnie to samo plus nawiezienie ziemi, więc może nie zdzierać tam tej darni tylko ją przewrócić na drugą stronę, bo najdłużej schodzi z otrzepywaniem ziemi. Widły sobie nawet sprawiłam ale raczej skorzystam z glebogryzarki.
DariaB 09:04, 08 kwi 2022

Judith napisał(a)

A widzisz, ale ta darń jakaś poszatkowana to prawie jak resztki Grabić też nie lubię
DariaB 09:07, 08 kwi 2022

Agatorek napisał(a)

Tam, gdzie można (nie ma posadzonych już roślin) eM mi glebogryzarkuje . Później sobie grabię, i grabię, i grabię . Ale są miejsca, w które glebogryzarka nie wjedzie (za mało miejsca, między drzewkami itp), to zrywam tam ręcznie. Ewentualnie gdy eMa nie ma za długo w domu, to też zrywam ręcznie. Nie dałabym rady sama podłączyć tego ustrojstwa do traktorka .

Przy Twoim areale to nie dziwota, że trzeba glebogryzarkę z traktorkiem. U mnie wystarczy taka ręczna. A na męża to słabo mogę liczyć, liczę na moją siłę mięśni