Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Gruszka_na_w... 23:34, 30 kwi 2022

Zegarowa równie "mniamniuśna" jak rogalowa.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 01:08, 01 maj 2022

Aga-Agatorek - u mnie net masakra w ciągu dnia. Wiadomości przejrzeć, pogodę sprawdzić to jeszcze, w bólach wielkich, ale żeby coś wysłać czy przelewy zrobić - zapomnij - stąd moja wymuszona aktywność nocna Zdjęcia Wasze na forum też mi się za dnia przeważnie nie otwierają, a przecież trzeba zobaczyć co u Koleżanek

Jola-Joku, Kasia-Mrokasia - w sumie to nie twierdzę, że skalnica jest problemowa - być może nam się nie zgrało, albo źle sadziłam - to jest najbardziej prawdopodobne biorąc pod uwagę, że się uczę Zegar się wpasował na wyciętą sosnę, to fakt, choć sosny szkoda, ale nie było wyjścia.

Judith - działka zawsze była piękna i bez mojej interwencji, nigdy nie przypuszczałam, że zacznę "grzebać w ziemi" Ale w sumie ładniej teraz jest

Haniu - niech będzie, że "zegarowa" zamiast "od drogi" Zegar taki sam chyba jak Twój, oby i otoczenie mojego zegara się do otoczenia Twojego upodobniło
April 06:05, 01 maj 2022

Dziewczyny, ja też kombinowałam ze skalnicą już dwa razy i się nie udało. Teraz kupiłam trzeci raz bo nie umiem się jej oprzeć. U mnie ona miała najprawdopodobniej za sucho. Nie lubi przesuszania, nie lubi też mocnego słońca. Nazwa jest myląca bo wydaje się że skalniak to jej miejsce. Niestety woli odrobinę cienia i stałą wilgotność.
Zobaczymy czy tym razem mi się uda. Ja kupiłam białą. Nad tymi ciemnymi też się zastanawiałam bo baaardzo mi się podobały ale nie miałam koncepcji kolorystycznej.
Trzymam kciuki żeby tym razem się zadomowiły u ciebie na dłużej.
Będzie wtedy nadzieja i dla mojej
Helen 13:14, 01 maj 2022

Zgadzam się z Jolą, że skalnica lubi cień lub półcień. U mnie rośnie w miejscu gdzie słońce latem wchodzi około 15:30 i na razie rośnie bezproblemowo. Rośnie obok hortensji, więc pewnie macie rację, że lubi wilgotno.
Helen 13:15, 01 maj 2022

Aha, rośnie chyba czwarty rok.
Rumianka 18:41, 01 maj 2022

Super te Twoje rabaty wygladaja...cos gupiego stalo sie y moj klawiatura
Rumianka 20:11, 01 maj 2022

Zegar wpasował się idealnie w klimat ogrodu...klawiatura już ok.
Joku 21:03, 01 maj 2022

Problemy z internetem na Kaszubach to chyba stała przypadłość. Jak jeździłam do mojego Ojca to też była tragedia. Nie wiem jaka sieć tam jest najpopularniejsza.
Johanka77 22:49, 01 maj 2022

Hej Kochana! Jak mi się klimat Twojej zegarowej podoba!
Magara 00:03, 02 maj 2022

W temacie skalnicy:
Ja miałam tak jak Jola-April - nie umiałam się jej oprzeć stąd tyle prób. I ta moja, która w końcu współpracuje, rośnie w pełnym słońcu - od rana do 16-17... Biorąc pod uwagę to co pisze Helen, uznać należy, że skalnica jest nieobliczalna i tyle A przy okazji o tej porze roku jest też cudna Chętnie bym białą w innym miejscu przy domu dosadziła, muszę poszukać

W temacie zegara:
wpasował się mam jeszcze drugi, mniejszy, szukam miejsca

Joku - jak patrzę na historię mojej rodziny to Kaszubi zawszę byli poza trendami, więc może z kaszubskim internetem jest tak samo

Aśka - i mi się podoba Pierwszy raz chyba o tej porze roku Już się nie mogę doczekać jak wszystko co tam jest posadzone latem pokaże swoje możliwości