Kasia-PrawieBory - aż musiałam tą szczeć wyguglać, bo nie wiedziałam co to

Nie mam

We wszystkim jak widać wskazany jest umiar, również w wysiewaniu się

Nie wszystkie rosliny o tym wiedzą
Kasiu-Mrokasiu - kompostownik przyjmie moje nadmiary rudbekiowe

Ale nie chcę nawet myśleć jak wielką masz hakone, które dała radę pożreć bodziszka rozanne

Moje rozanne sadzone w zeszłym roku z kupionych sadzonek P9 mają obecnie około pół metra średnicy... Zaczynam się ich bać
Lucy - ja dziś cały dzień poza domem i w samochodzie większość. Wróciłam, i już tylko mnie stać na wypicie zimnego piwka

Koperek mam na liście jutrzejszej i niedzielnej. I jeszcze jakieś 20 innych super ważnych pozycji ogrodowych

Chyba faktycznie z bodziszkiem ktoś nad Tobą czuwał

Ja w zeszłym roku kupiłam 12 rozanne. W tym dokupiłam jeszcze 18... No ale ja jeszcze nie tak dawno nie wierzyłam, że to wszystko mi urośnie
Mój dzisiejszy dzień w drodze zaowocował dwoma bardzo ładnymi, już dużymi krzewuszkami - lżejsza tylko o 3 dychy jestem i bardzo zadowolona

Bo i cena zacna była i wiem gdzie je posadzę
Ale jak do sadzenia krzewuszek doliczę konieczność różnych tetrisów plus konieczność posadzenia 6 jarzmianek, które nabyłam przez neta (białe mi się nie wysiały, jeszcze

), 10 żółtych bylinowych naparstnic (po konsultacji z Agatą

), 3 carexów raureif też z neta (więcej nie było

), to już widzę, że weekend może być przykrótki
A z ciekawostek ogrodniczych widziałam dziś szałwię omączoną (nie omszoną) - sadzonka za 28 zeta sztuka

Aż nie wytrzymałam i zapytałam czemu taka cena czegoś co z założenia jest jednoroczne. "Bo inna" i "duża doniczka"... Gdyby ktoś chciał skomentować - proszę bardzo