Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

antracyt 07:34, 21 lip 2022

Na forum są dwa obozy "chopinowe" - zwolenników i przeciwników. Ja zdecydowanie jestem w tym pierwszym
Wiolka5_7 07:51, 21 lip 2022

U mnie też kwitną ciemierniki białe i jeden orientalny co wiosną nie kwitł,bo prawie zdechł ,bo miał za mokro przez śnieg. Uratowałam go i teraz się odwdzięcza
antracyt 07:53, 21 lip 2022

Ja tam nie wiem jak moje ciemierniki, bo zarosły wszystkim innym. Dopiero jak reszta późną jesienią padnie, to się okaże czy coś kwitło
Mgduska 08:43, 21 lip 2022

Tak czułam, że masz tam Chopina. Cena bardzo dobra, za przyzwoitą sadzonkę w donicy, sama bym wzięła, gdybym wiedziała, gdzie posadzić
tulucy 11:03, 21 lip 2022

Cena ok. Ja z Chopinem mam dylemat moralny i stoję okrakiem w obu obozach.

Ta Glowing ładne ma kolory.

tulucy 11:08, 21 lip 2022

Tu jest Glowing, tylko nie wielkokwiatowa, a hybryda Olsena. Ale może to i ona.
Gruszka_na_w... 21:51, 21 lip 2022

Internet jest, Chopin kupiony, miejscówka wyznaczona. Same plusy! Oby aura sprzyjała kopaniu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rojodziejowa 22:45, 21 lip 2022

No ja bym bardzo chciała już róże sadzić, ale gorąco, sucho i nie widać w prognozach deszczu. No wkurza mnie to. Jak czasu nie miałam na robotę w ogrodzie, to padało. Jak mam czas to skwarzy.
Magara 00:40, 22 lip 2022

Helen, Viola - no z ciemiernikami to jestem mega zaskoczona. Specjalnie sadziłam w takich miejscach gdzie nie miały z niczym kolidować

Zuza - ja jeszcze nie wiem w jakim obozie Chopinowym będę Podpasował mi kolorem i kwiatem to kupiłam Zdecydowanie łatwiej się na żywca kupuje niż z netu - widać co jak kwitnie przynajmniej

Magda - dziś byłam na Kowalach w CO - róże zdecydowanie tańsze niż tu u mnie, lokalnie. Wybór spory. Ale już róż nie kupowałam Bardzo wielką pracę musiałam wykonać żeby nie kupić różnych fajnych jeżówek - czekam co u mnie przetrwa Za to Małżonek - Wielki Ogrodnik - dwa klony "sobie" kupił Butterfly i Green Globe - 8,50 za sztukę, no niech ma Może doczekam jak się staną "średnim piętrem"

Lucy - ja z Chopinem to się nie wypowiadam, a ta Glowing to dalej zagadka Ta którą podrzuciłaś to zdecydowanie nie ta. Ta moja na metce też ma żółtego kwiata, ale w realu on żółty nie jest

Haniu - internet był chwilowo, dziś znów jestem w głuszy Ale od środy - nowy dostawca netu

Asia - podobno jeszcze tylko do soboty skwar, sama tej myśli się trzymam Mam trochę darni do zdjęcia i doniczki mi się namnożyły
antracyt 09:42, 22 lip 2022

Dlatego tak bardzo lubiłam święto róż w Rosarium. Mogłam sobie w kwitnące różane pole wleźć, naoglądać, nawąchać, nasłuchać się przydatnych informacji o odmianach, a potem zostawić sporo pieniędzy na zakupach tego, co wpadło mi w oko