Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

UrsaMaior 20:26, 28 lip 2022

To prawda. Mam blisko dom w stylu angielskim (niedawno Maja w Ogrodzie go pokazywała) i on stoi na bagnie. Teraz na równie zabagnionej działce obok też ktoś działa.
Gruszka_na_w... 22:52, 28 lip 2022

tulucy napisał(a)
Haniu,ale jak już okrzepnie, po dwóch, trzech latach, to szaleje, czyż nie?

Moja w trzecim roku odeszła do różanego nieba. Zachowałam wspomnienie o jej cudownie delikatnych kwiatach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:36, 28 lip 2022

Magda, Iza - działka ze zlewiskiem - jest zlewiskiem, przy mocnych opadach całkiem zacnym bo cała w wodzie Ale też mam obawy, że ktoś to kupi na etapie gdy jest małe oczko wodne, bo uzna, że zasypie i będzie po problemie. Ja tą działkę obserwuję piąty rok i wiem, że po problemie nie będzie. Woda gdzieś spłynąć musi, z reguły spływa ku dołowi Jak ktoś to zasypie to będzie ta woda stać - i temu komuś i na drodze, a mi przy okazji dół działki też zaleje
Mądrych inaczej nie brakuje, ale staram się o tym nie myśleć bo nie mam na to wpływu. Cieszę się widokiem na przestrzeń, póki mogę

Haniu - Ty ostatnio to wiadra optymizmu normalnie we mnie wlewasz
Magara 23:48, 28 lip 2022

Mój nowy internet chyba działa
Kolejny test:

Zdjęcie się wgrało w niecałą minutę
Magara 23:49, 28 lip 2022

I nawet je widać Będzie dobrze
Zaraz piątek, piątunio, piąteczek
sylwia_slomc... 00:11, 29 lip 2022

Magara napisał(a)
Zapomniałam się pochwalić - mam nowego dostawcę netu
Optymistycznie zakładam, że net będzie całą dobę

Test: wrzucanie zdjęć Nowych nie mam więc pierwsze z brzegu
Początek wgrywania: 23:38.
Wgrywa się tak samo długo jak dotąd

Otwórz fotkę za pomocą painta i zmniejsz na 30 procent, wgrywa się potem raz dwa, oczywiście gdybyś do czegoś jeszcze potrzebowała tej fotki to już nie będzie miała dobrej jakości, ale jeśli nie to ten sposób stosuję od paru lat
sylwia_slomc... 00:19, 29 lip 2022

W bliskiej odległości od mojego domu( nie tego z ogrodem) była taka zlewnia po każdym większym deszczu, podzielono ja na dwie działki, dwóch kupców się znalazło, obaj zasypali wysoko, jeden to nawet ponad metr wyżej niż wszystkie działki wokół. Pobudowali domy jeden murowany drugi szkieletowy bez podpiwniczenia i mieszkają, teraz woda zalewa drogę i przejazdu nie ma
Gruszka_na_w... 14:43, 29 lip 2022

Magara napisał(a)

Haniu - Ty ostatnio to wiadra optymizmu normalnie we mnie wlewasz

To zupełnie niechcący. Moje dwie sztuki rosły w bardzo trudnym miejscu. Nie dość, że prawie w cieniu, to dodatkowo na wygwizdowie i skarpie z podłożem z żółtej gliny. Teraz męczy się w tym miejscu Souvenir du dr Jamain. Nie pomogła wymiana ziemi, zasilenie obornikiem i inne czary-mary. W kwestii róż bardziej ufałabym doświadczeniu Lucy niż mojemu.
Uwielbiam tego Twojego kociego modela.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 14:54, 29 lip 2022

Trzymam kciuki za brak chętnych na tę zalewową działkę!
Magara 23:30, 29 lip 2022

Sylwia - fajny sposób, dzięki Muszę spróbować Choć nie ukrywam, że już się przyzwyczaiłam do tego, że w czasie gdy zdjęcie się wgrywa na forum zdążę załatwić sryliard innych spraw
A w temacie budowania się na zlewniach - na ludzkie głupie pomysły nie ma dobrego sposobu Działki dalej się sprzedają u nas w okolicy za kosmiczne pieniądze a tu jest naprawdę mega dziura. Jezioro kilometr w linii prostej ale bez kąpieliska. Sklep - 6 km. Fakt - okolica piękna. I ceny szybują. Nie chcę nawet sprawdzać jak to wygląda w centralnych Kaszubach.

Haniu - nie będę wnikać czy chcący czy niechcący Moja zefiryna ma i obornik i kompost i pazury a się franca zachowuje jak hrabina Kocia modelka byłaby pewnie zachwycona wiedząc, że jest przedmiotem uwielbienia Obecnie znów mamy etap focha z powodu odchudzania... CZY KTOŚ WIE JAK SKUTECZNIE ODCHUDZIĆ KOTA BEZ NARAŻANIA SIĘ NA FOCHA I ZABÓJCZE SPOJRZENIA??? Siedzę przy zaciągniętych roletach, żeby tego spojrzenia "niedożywionego" kota przyklejonego do szyby nie widzieć...

Kasiu-Mrokasiu - dzięki Ja za Ciebie też trzymam kciuki