Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

antracyt 08:32, 31 lip 2022

A może taka jej kocia uroda? Jak nie tyje bardziej to już sukces. Są specjalne karmy dla kotów otyłych, możesz jeszcze taką wypróbować. Mój kocurro na zimę nadprogramowe kilogramy łapie, ale od wiosny włącza mu się tryb łazęgowy. W połowie lipca już jak niedożywiony wygląda i tak w kółko z każdym rokiem
tulucy 09:55, 31 lip 2022

Ja chcialam zauważyć, że przyklejenie do szyny może mieć inny wydźwięk. Może ona chce do domu po prostu. Noce zimne. Pańcia se siedzi wygód je w cieplutkim, a ona to co? Od macochy czy jak? A na kołtuny to są zgrzebełka do czesania. Mój chudy, a akrobatyki nie będzie uprawiał.
UrsaMaior 09:58, 31 lip 2022

Słońce, przegapiłam Twoje pytanie o gęstość sadzenia, przepraszam Jeśli między sosną a brzozą są 3 metry, to między nimi pewnie wsadziłabym jakiegoś niewielkiego krzaczka typu zadrzewnia, a drzewo ewentualnie jako trzeci wierzchołek trójkąta. Nie sądzę, żeby wiewiórki czy sójki sprawdzały gdzie sadzą;D Wybieram coś, co sobie poradzi, choć ja mam nawadnianie, więc też większe możliwości. Buki wybaczają dużo, u mnie są i przy świerkach i przy brzozach.
lilarose 22:11, 31 lip 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Moja wysterylizowana kocica ma w ciągu roku dwie fazy żarłoczności związane z porami roku. Mniej więcej od sierpnia do listopada je jak najęta. Trzy razy więcej niż normalnie. Gromadzi zapas tłuszczyku przed zimą. A potem ta faza się kończy. Je coraz mniej i chudnie w oczach. Całe lato sypia gdzieś na zewnątrz i do chałupy wpada tylko zasygnalizować, że żyje.
Spróbuj podawać karmę dla kotów wysterylizowanych. Ona jest mniej kaloryczna.

O! To tak, jak ja! Mam cos z kota
Tyle, że mnie omija ta faza chudnięcia
Gruszka_na_w... 23:15, 31 lip 2022

lilarose napisał(a)

O! To tak, jak ja! Mam cos z kota
Tyle, że mnie omija ta faza chudnięcia

Kasia, że niby Ty "Całe lato sypiasz gdzieś na zewnątrz i do chałupy wpadasz tylko zasygnalizować, że żyjesz" ?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:35, 31 lip 2022

Zuza - ja Sfochowanej urody nie odbieram skoro tłuściutka jest, może faktycznie tak ma być Bardziej się o jej zdrowie i higienę martwię. To nie jest kot kolankowy, któremu kołtuny da się wystrzyc bo sama o nie nie zadba

Lucy - ona nie jest domowa z uwagi na moją alergię, ale ma swojego sheratona na tarasie (ocieplony, ale z wentylacją, sprzątany przez służbę, ze specjalnym wejściem i ogólnie wypasem) - pewnie dlatego nie potrafi się z innymi kotami dogadać bo takiego pałacu nie ma żaden kot ani w okolicy ani pewnie w całym kraju Do domu czasem wchodzi na obchód, ale jak tylko drzwi się zamkną wpada w panikę - stanowczo nie jest kotem domowym Czesana jest, ale jak mocniej przytyje to tyłka raczej umyć sobie nie da No martwię się o nią i tyle Jednak człowiek się do zwierza mega przywiązuje, nawet do takiego "narzuconego".

Iza - dzięki Ja wciąż na etapie myślenia

Kaśka, Hania -
Magara 23:43, 31 lip 2022

Udało mi się dziś kilka zdjęć zrobić - podsumowanie w ostatnim dniu lipca, głównie u mnie jeżówkowo, przynajmniej w temacie tego co kwitnie Bardzo je lubię ale dzień w dzień się zastanawiam gdzie mi wiosna i część lata uciekły

Magara 23:52, 31 lip 2022

Jeżówkowo - cd.:

Magara 23:54, 31 lip 2022

Dla Zuzy - czerwone
Magara 23:59, 31 lip 2022

I kilka ujęć z planów dalszych i bliższych: