Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Mary 00:08, 28 cze 2023

Judith napisał(a)

Zdziwiło mnie to, co napisałaś.
Sprawdziłam.
I już wiem…

Odkryłam to godzinę temu. "Usuniętych" byłoby lepszym określeniem.
Wcześniejsze konflikty na forum też były kasowane.
Mary 00:10, 28 cze 2023

Dorii napisał(a)

Ja też :⁠-⁠D

Skoro Ty też widziałaś tam postać to coś w tym musi być!
Magara 00:25, 28 cze 2023

Mary, wizyta u specjalisty mnie czeka Odsuwałam się i mrużyłam, ale "starszej pani" nie widzę nadal Być może dlatego, że wiem, że to kot, moja ukochana kotka Maszka

Magara 00:31, 28 cze 2023

Judith - no to mi ulżyło trochę, jutro cd. podwiązywania

Sylwia - rację masz, nawarstwiło mi się Sąsiedztwo niestety absolutnie mało sympatyczne, przynajmniej w 2/3 Jeden pilarz, który uważa, że na "jego ziemi" nic nie może rosnąć co zasłania słońce, drugi śmieciarz i "radiowiec"
MartaCho 06:16, 28 cze 2023

Dorii napisał(a)

Ja też :⁠-⁠D

Ja też
Agatorek 07:03, 28 cze 2023

Judith napisał(a)
Zefiryna prześliczna .
Rozkminki na temat róż pnących tez miałam, ale mi przeszło, nic nie wymyśliłam . Przyjęłam fakty na klatę i podwiązuję pracowicie .

Moja Sympatia też jest przywiązana do altanki . Przy pergolach przeplotłam gdzieniegdzie pędy przez konstrukcję.
Także tego, też musze pomagać pnącym różom

Ps. Starszej pani nie widziałam
Makao 09:11, 28 cze 2023

No Maszka indentyko jak moja Figa. Kofam strasznie. Teraz ta zaraza panuje a nie mogę jej w domu utrzymać bo szału dostaje. Zostaje mi tylko mieć nadzieję że przetrwa jak my covida. Że się uda.

Ja pamiętam 3 może 4 afery.

Pamietam aferę z Olą jak siedli na nią bo projekt miała od fachowca ale wykonała sama. Pamietam że była afera u Justyny tylko już nie pamiętam o co ale Justyna odeszła a swój wątek kazała całkiem usunać. Jest na insta. Na mnie kiedyś uwzięła się jedna dziewczyna i w prywatnych mi pisała obelgi. Danusia ją usunęła a ona wracała pod innymi nikami.
Była też afera z Anitą. Miałam bardzo wiejski ogród i początkowała a kilka dziewczyn jej ciągne dokuczało z powodu wyglądu ogrodu i tez odeszła. Od niej dowiedziałam się o różach Pomponelli i Paschimie. Miała u siebie i bardzo mi sie spodobały.
No i na bank było kilka małych sprzeczek chwilowych ale dziewczyny się dogadywały i było ok.

No to Ty w innych kręgach się obracasz niż ja na bank
Dlatego ja już się nie wtrącam i mówię sobie 'oho, nowa afera się kroi'
Nie biorę sobie tego do serca. Sama odeszłam na 3 lata i wróciłam. Sentyment mam. Musiałam nowe znajomości pozawierać ale były nowe osoby to już coś znaczy.
TAR 09:26, 28 cze 2023

Dziewczyny nie szkoda wam czasu i nerwow na roztrzasanie tej "dramy"? Bylo mineło, zycie jest naprawde za piekne i za ciekawe zeby przejmowac sie az tak bardzo cudzymi opiniami i robieniem burzy w szklance wody bez powodu. Takie polskie piekielko.

Lepiej pokazcie jakies piekne fotki, głodnam widokow ogrodow, musze znalezc inspiracje na rabaty, bo sklęsłam.

Daga, chyba nikt tak jak ja nie wie jak to moze wyjsc fatalnie lub bardzo dobrze z sasiadami. Doswiadczenia mam przeogromne w tym temacie.

Opowiem Wam fajna historie. Mamy teraz po skosie naprzeciwko nowych sasiadow, stawiaja holenderke na okresy wiosna-jesien. Przesympatyczna para z 2 dzieciakow. Od razu zlapalismy wspolne tematy. I tak juz przy piwku, kawce i grilu zaczelismy sobie opowiesci. I wiecie co. Jak sprzedawalismy poprzedni dom, to oni ogladali te dzialke obok, ktora my mielismy w pierwokupie (gosciu nas wyrolowal). I juz prawie mieli ja kupowac ale ostatecznie sie nie zdecydowali, zobaczyli nasze ogloszenie o sprzedazy. Nie wiedzieli, ze my to ci co sprzedawali. I po 2 latach od tamtego zdarzenia kupili dzialke tu gdzie teraz. I w obecnym miejscu zostalismy w koncu sasiadami. Zobaczcie jaki zbieg okolicznosci, bylismy po prostu na siebie skazani.

Podczas ostatniej budowy co nieco tez sie dowiedzialam o ludziach, ze nie zawsze ci co na poczatku wydaja sie przyjacielscy rzeczywiscie tacy sa i odwrotnie ci wydawaloby sie zli zlosliwi i nieciekawi okazali sie bardzo pomocni. Miej wiare, ze i twoi nowi sasiedzi okaza sie ostatecznie fajnymi i wartościowymi ludzmi. A zawsze mozna porozmawiac.

olciamanolcia 09:41, 28 cze 2023

mrokasia napisał(a)
A teraz zjedz sobie na pocieszenie czekoladę, lody albo frytki z hamburgerem (nie wiem co lubisz ), popij winkiem albo czym tam wolisz i

.

Lody czekoladowe ( najlepsze z Lydla)- czywiscie litrowe popite winkiem lek na całe zło
Basieksp 10:03, 28 cze 2023

A ja skupiłabym się na tym kocie Maszka bardzo ładnie wygląda na tym płocie no i ja, chyba mam dobre okulary