Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Basieksp 23:13, 28 cze 2023

Ja też dużo się tu nauczyłam jak wieczorem sobie z eM sidzimy w ogrodzie i podziwiamy, to często mówimy, że nasz ogród zrobił się taki jak zaczęłam zaglądać na Ogrodowisko może mój ogród jest zupełnie inny, taki nieuporządkowany, ale dużo roślin podpatrzyłam i zaprosiłam do siebie dzięki Ogrodowisku na początku mieliśmy głównie iglaki, sezon kończył sie bardzo szybko, teraz patrzę by ogród o każdej porze roku ładnie wyglądał i jak najdłużej
Magara 23:35, 28 cze 2023

Dziewczyny, widzę, że usilnie pracujecie nad przekonaniem mnie, że forum żyje
Podczytuję forum w ciągu dnia, z telefonu, w przerwach na kawę (dobrze, że dużo kawy piję to jestem w miarę na bieżąco w Waszych wątkach ). Ale z telefonu pisać nie lubię, to nie piszę, a wieczorem nie zawsze wystarczy mi czasu, żeby do poszczególnych wątków wrócić Ale obiecuję poprawę

W temacie "starszej pani" Wciąż kminię gdzie Wy ją widziałyście
Kotki Maszki niestety już z nami nie ma Wychowała się na naszym tarasie a po jakimś czasie wyprowadziła do innej wsi oddalonej o kilka kilometrów. Znaleźliśmy ją przypadkiem, zabiedzoną, przy drodze, przywieźliśmy do domu myśląc, że może się zgubiła i nie mogła trafić. Taką akcję powtarzaliśmy chyba trzy razy razy. Za pierwszym razem wytłumaczyliśmy jej, że jedziemy po klatkę i ma czekać, czekała. Za drugim Małżonek ją po prostu wziął na kolana, a ja wciskałam gaz do dechy Szczegółów trzeciego razu nie pamiętam. Za każdym razem wydawała się zadowolona, że wraca na stare śmieci. Ustawiła inne koty, wyspała się, najadła smakołyków, a potem znowu znikała. Kolejnych prób nie podejmowaliśmy. Przestaliśmy się mieszać w koci świat i podziały terytoriów. Brakuje mi jej bardzo bo charakterologicznie się zgrywałyśmy Została nam Sfochowana - oczywiście też miłość wielka moja

W temacie dramy forumowej - szkoda chyba faktycznie to roztrząsać, chociaż pewne przemyślenia są i nie da się ich cofnąć. Ale lody i winko z pewnością pomogą

W temacie Toszki - nigdy bym nie przypuszczała, że budziła takie lęki i emocje Mam w pamięci osobę. która na drugie imię miała "Konkret", na trzecie "Stanowczość", ale zawsze była bardzo pomocna Jak któraś z Was ma z Toszką kontakt to ja ukłony przesyłam

W temacie spodni i spódnic - głosu nie zabieram chociaż zauważam powagę tematu
Magara 23:54, 28 cze 2023

Dla Mrokasi moja biała jarzmianka:

Byłam pewna, że całkiem biała to White Angel, ale się przegrzebałam z ciekawości przez maile zakupowe, i wyszło mi, że niekoniecznie. Te, które mam kupowane jako White Angel mają odrobinę różowego.
Ta na zdjęciu kupowana jak Astrantia Major Alba - różowość ma tylko na pąkach Nie przeszkadza mi to wcale a wcale
Magara 00:10, 29 cze 2023

I jeszcze Wam coś pokażę.
W ramach wycieczek różnistych szlakiem miejsc zapomnianych w województwie pomorskim, odwiedziliśmy ostatnio m.in. Cmentarz Leśników w miejscowości Pyszno.
Miejsce ciekawe bo z dającą do myślenia historią, może banalną, ale zawsze...
Ale niesamowite wrażenie zrobiły na nas nasadzenia przy jednym z nagrobków:

To żywotniki. Po mojemu tuje Niewiarygodnie wielkie. Piękne i majestatyczne. I absolutnie wpasowane w las bukowy w tym akurat miejscu.

Kasya 08:50, 29 cze 2023

Magara napisał(a)

P.S. (2) Koleżanki, które widziały "starszą panią" a nie kota - zupełnie nie wiem jakiego specjalistę Wam polecić

Jak juz zobaczyłam kota to nie mogę zobaczyć nic innego
Nie wiem jak to się stało ze wcześniej kota nie widziałam… ja kociara…
Makao 09:49, 29 cze 2023

A u Was ta zaraza kocia znaczy sie ptasia grypa jest?
U nas cisza ale ja jestem przerażona. Mam dwie kotki i latem nie ma szans utrzymać je w domu. Fioła dostają. Przychodzą, najedzą się, poleżą, pośpią i w drogę. Tak cały sezon letni. I boję się. Co przyjdą to się przyglądam. Jak lecą do miski to się cieszę.
Chyba znowu obroże z dzwonkami im pozakładam żeby ptaki straszyły.
olciamanolcia 10:28, 29 cze 2023

Makao napisał(a)
A u Was ta zaraza kocia znaczy sie ptasia grypa jest?
U nas cisza ale ja jestem przerażona. Mam dwie kotki i latem nie ma szans utrzymać je w domu. Fioła dostają. Przychodzą, najedzą się, poleżą, pośpią i w drogę. Tak cały sezon letni. I boję się. Co przyjdą to się przyglądam. Jak lecą do miski to się cieszę.
Chyba znowu obroże z dzwonkami im pozakładam żeby ptaki straszyły.

Ja mam trzy kotki i sytuacja identyczna jak u Ciebie. Już o godz 4 rano służąca czyli ja wstaje , obudzona przeraźliwym miaukiem- i otwiera państwu wrota wyjściowe tudzież okno w sypialni
Obróżki tez nosiły ale mają je kilka dni bo zawsze gubią.
Najgorsze jest to , że ptaki przynoszą…..
sylwia_slomc... 10:48, 29 cze 2023

Od zawsze powtarzam , se nasze popularne tuje gdy ich nie ciąć wyrosną na ogromne drzewa. Ba kiedyś na pewno zmienią bardzo nasz krajobraz biorąc po uwagę ich nasiewanie. U nas się sieją obficie więc to tylko kwestia czasu gdy się wymkną w naturę. Osobiście w formie drzewa bardzo mi się podobają piękne te na fotce z cmentarza
bialydomek 11:32, 29 cze 2023

Kasya napisał(a)

Jak juz zobaczyłam kota to nie mogę zobaczyć nic innego
Nie wiem jak to się stało ze wcześniej kota nie widziałam… ja kociara…

teraz to i ja już od dawna tylko kota widze,
ale mówię o tym co na początku jakby migneło mi, ta biedna babcia przy płocinie jakimś,

Magara - a ta kotka co 3razy wracała z wami do domu- to była pewnie nie wysterylizowana?

TAR 12:51, 29 cze 2023

te pokazane żywotniki maja przepiekny przekroj drewna, w Arboretum w Wirtach jest kilka i jeden bez kory - cudnie sie mieni kolorami, mam gdzies fotke, jak znajde pokaze