Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 00:25, 04 sie 2023

Judith, pakuję się jutro i przeprowadzam w Twoje okolice

W mojej okolicy są zasady takie, że jak piła od rana nie pracuje to wszyscy są nieszczęśliwi...
Niektórzy zgłaszają wycinkę, inni nie zgłaszają i tną jak leci. Bezkarnie. Wszyscy to mają w dupie. Okres lęgowy ptaków??? Wydumka Że niby obszar Natura2000 - głupota jakaś....
My raz zgłosiliśmy sosnę do wycinki - uschniętą i przechyloną w kierunku domu - żal nam było, ale nie było innego wyjścia - dostaliśmy zgodę, ale zostaliśmy uznani za miastowych świrów po raz kolejny... Temat rzeka, szkoda mi nerwów żeby się rozpisywać
Agatorek 00:34, 04 sie 2023

Magara napisał(a)

W mojej okolicy są zasady takie, że jak piła od rana nie pracuje to wszyscy są nieszczęśliwi...
Niektórzy zgłaszają wycinkę, inni nie zgłaszają i tną jak leci. Bezkarnie. Wszyscy to mają w dupie. Okres lęgowy ptaków??? Wydumka

Trochę jakbym widziała naszego byłego sołtysa. Szczególnie w okresie jesienno- zimowym. Wtedy, co jakiś czas, widzę go, jak idzie do swojego lasku z piłą spalinową. Na 99% nie zgłasza tej wycinki w gminie.
Ale „zawsze” tak było….
Magara 00:43, 04 sie 2023

Sylwia - w mądrych w gminie nie wierzę, bo prawda taka, że na Kaszubach się tnie, wszystko, jak leci. Jak ktoś zgłasza, że chce wyciąć to jest tylko problemem dla gminy bo trzeba kwitów naprodukować...
Ze świętymi trochę mi nie po drodze, ale myślę że i św. Franciszek za małe ma moce na takie akcje Moja Babcia bardzo wierzyła w św. Tadeusza Judę - tego od spraw beznadziejnych On by się tu przydał, ale obawiam się jednak, że też by nie dał rady - będzie wycinka bo "człowiek" tak chce Ja mogę sobie tylko pobiadolić
sylwia_slomc... 02:34, 04 sie 2023

Magara napisał(a)
Sylwia - w mądrych w gminie nie wierzę, bo prawda taka, że na Kaszubach się tnie, wszystko, jak leci. Jak ktoś zgłasza, że chce wyciąć to jest tylko problemem dla gminy bo trzeba kwitów naprodukować...
Ze świętymi trochę mi nie po drodze, ale myślę że i św. Franciszek za małe ma moce na takie akcje Moja Babcia bardzo wierzyła w św. Tadeusza Judę - tego od spraw beznadziejnych On by się tu przydał, ale obawiam się jednak, że też by nie dał rady - będzie wycinka bo "człowiek" tak chce Ja mogę sobie tylko pobiadolić

Póki się nie dokonało, nadzieja jest, ona umiera ostatnia...
Wycinają jak leci, a potem się dziwią, że zwierzyna idzie do miasta. Nikt się nie zastanawia jaka jest przyczyna
PrawieBory 07:36, 04 sie 2023

Magara napisał(a)

Niektórzy zgłaszają wycinkę, inni nie zgłaszają i tną jak leci. Bezkarnie. Wszyscy to mają w dupie. Okres lęgowy ptaków??? Wydumka Że niby obszar Natura2000 - głupota jakaś....
My raz zgłosiliśmy sosnę do wycinki - uschniętą i przechyloną w kierunku domu - żal nam było, ale nie było innego wyjścia - dostaliśmy zgodę, ale zostaliśmy uznani za miastowych świrów po raz kolejny... Temat rzeka, szkoda mi nerwów żeby się rozpisywać

Daga, nie tylko na Kaszubach. W Borach Tucholskich niestety też.....Myślę, ze wynika to z tego, że po pierwsze- urzędnicy w gminie to miejscowi i znają swoje "zasady", po drugie- jest tyle drzew w lasach, ze po co się martwić kilkoma na prywatnym terenie....
Nie pozostawię Cię jednak bez nadziei. Mój sąsiad też wnioskował i dostał zgodę na wycinkę wszystkich drzew na swojej działce śladem kolejnego sąsiada. Jednak w przeciwieństwie do tego drugiego, nie wyciął wszystkich drzew tylko niezbędne. Może i Twój Słoneczny nie wytnie wszystkiego.
Makao 08:23, 04 sie 2023

Kurcze nie rozumiem. Po co to ludzie kupują działki w lesie a potem narzekają na drzewa. Jeśli chce się mieszkać w lesie to chyba właśnie dla drzew. Jak mu się słońce marzy to niech kupi działkę nad jeziorem a najlepiej nad morzem. Wrr...
Basieksp 08:40, 04 sie 2023

Kurczę tyle lasu nawałnica u nas wymiotła, tym bardziej powinni uszanować to co zostało. A słoneczny raczej nie myśli zbyt intensywnie, trzymała bym kciuki może jednak za tych w urzedzie, że może jednak zgody mu nie dadzą na wszystko. Chociaż jak on taki jest, to jak dostanie zgodę na dwa, to i tak liczyć nie potrafi, wytnie pięć. Jedyna nadzieja, że mu słońce d... w tym namiocie przypali.
UrsaMaior 12:05, 04 sie 2023

No szok... moja szwagierka zapytała czy może wyciąć martwą brzozę, to jej powiedzieli, że jeśli zrobi to bez zgody kara wynosi 30 tysięcy.
LIDKA 13:21, 04 sie 2023

A ja to bym pogadała z żoną słonecznego,serio, i najprawdopodobniej potem już by wycinki nie było.
Basieksp 13:39, 04 sie 2023

LIDKA napisał(a)
A ja to bym pogadała z żoną słonecznego,serio, i najprawdopodobniej potem już by wycinki nie było.

Dobry pomysł może sielanka, by się trochę skończyła.