Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 22:55, 12 sie 2023

Myślę, że Iza ma rację. Ja sypię regularnie, jakoś raz w tygodniu, od wiosny.
Te granulki są droższe niż te zwykłe niebieskie, ale mnie przekonują. Nie szkodzą reszcie stworzeń no i nie ma tych trupich, wyflaczonych, obrzydliwych pomrowów, które są napędem żywieniowym dla tych żywych... Chyba coś w tym jest, bo po takich deszczach jakie u ns były ślimaków powinno być zatrzęsienie, a o dziwo nie ma.
Magara 23:00, 12 sie 2023

U nas kolejny słoneczny dzień, bez deszczu, bez upałów - jakże miło

Jeżówki cieszą najbardziej:

I jeszcze te:

Zaprezentował mi się ostatnio filmik na YT, z którego wynikało, że jeżówka różowa z mikołajkiem to innowacyjne połączenie i hit sezonu 2023 U mnie już trzeci sezon to połączenie się sprawdza
Alija 06:54, 13 sie 2023

Magarku, przepiękne jeżówkowe zestawienia, w ogóle jakoś szalenie sympatycznie w Twoim ogrodzie,
bardzo lubię go oglądać i czytać, masz talent.
Czy mogę spytać o granulki na ślimaki, bo niebieskich nie używam, nie chcę się przyczyniać do trucia innych zwierzaków. Ślimaki załatwiam ręcznie, ale czasem bym im coś sypnęła., chociaż w tym roku pomimo deszczu wcale nie ma ich tak dużo, czyżby znalazły naturalnego wroga?
Magleska 15:38, 13 sie 2023

hit sezonu 2023 wygląda bosko a ja mikołajka uśmierciłam -przesadziłam na inną rabatę i się wziął i zszedł z tego świata

sfochowana kicia słodka jest
Agatorek 21:12, 13 sie 2023

No No, ładne Jeżóweczki ❤️

Magara napisał(a)
U nas kolejny słoneczny dzień, bez deszczu, bez upałów - jakże miło

A od dziś upały przez co najmniej tydzień …
Basieksp 22:08, 13 sie 2023

Jeżówki cieszą najbardziej:

Jeżówki jak to jeżówki bardzo ładne ale sztuką jest stworzyć tak piękną kompozycję A ten widok, siedziałabym i podziwiała a wieczorem słuchała bym świerszczy Aj tam idę na dwór, u nas świerszcze też dają koncert, a inne odgłosy dnia już ucichły, lubię taką cieszę taki błogi spokój
Magara 00:05, 14 sie 2023

Alicja - cieszę się, że Ci się u mnie podoba Eko granulki na ślimaki to te z fosforanem żelaza. Zaraz odszukam co kupowałam i priv wyślę.
Brak ślimaków tych gołych też mnie nieodmiennie zastanawia, szczególnie biorąc pod uwagę porę deszczową, którą ostatnio mieliśmy. Może pomogła wiosenna susza, może regularne sypanie granulek, może jeże??? Nie dojdę ale cieszę się, że tego obrzydlistwa nie ma

Madzia - "hit" sezonu trochę przeterminowany No i mikołajek podobno śmierdzi Sfochowana za to czuje się celebrytką

Aga - u nas też upały zapowiadają, ale ja już nic a nic tym prognozom nie wierzę

Basia - Kompozycja wymuszona powiększaniem rabaty Wiosną wielką reorganizację robiłam, jesienią czeka mnie kolejna - bo za gęsto nasadziłam Widok - no podziwiam Bystre oko zauważy w prawym górnym rogu nową budowlę sąsiedzką, która emocje budzi wyłącznie negatywne...
UrsaMaior 07:49, 14 sie 2023

Magara napisał(a)
Bystre oko zauważy w prawym górnym rogu nową budowlę sąsiedzką, która emocje budzi wyłącznie negatywne...

Haha też taką mam, i to pod nosem, a nie tak daleko jak Ty! Kiedyś sąsiad zaczął przy swoim baraczku grzebać, więc już się ucieszyłam (o naiwności ma...), że rozbiera. Tymczasem on pięterko i tarasik doklecił. Foto w zbliżeniu, żebyś mogła podziwiać detal

A buraki z drugiej strony zbudowali sobie w ogródku farmę fotowoltaiczną. Wychodzą sobie na taras i mają do podziwiania panele na stelażach. Sami esteci wokół...
Helen 08:06, 14 sie 2023

Iza, ale dziwadło masz za płotem
UrsaMaior 08:15, 14 sie 2023

Taa...no ale co począć. Sąsiad posadził pod płotem jakąś witkę, może kiedyś stanie się drzewkiem i zasłoni ten twór.