Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 23:05, 08 wrz 2023

Lidka - w sumie nie wiem czy jest źle bo skarpy nie oglądam Nie bywam na dolnej części działki w ramach protestu przeciwko wszystkiemu

Zuza - plan jest taki, żeby ją "zarosnąć" floksami szydlastymi Muszę podzielić i podosadzać, tylko nie w te upały.

Na skarpie jest pierdolnik, kilka archiwalnych zdjęć znalazłam, to pokażę, a co

Wiosenne, najprzyjemniejsze widoki, floksy robią swoją robotę Carexy cięcia nigdy jeszcze nie doczekały, bo zawsze coś pilniejszego wyskakuje

I jeszcze takie znalazłam, w stylu "hulaj dusza, piekła nie ma"

Jutro może faktycznie się przejdę i zrobię nowe zdjęcia, może coś Szanowne Koleżanki podpowiedzą
Magara 23:19, 08 wrz 2023

Ale może odwrócę Waszą uwagę od tej nieszczęsnej skarpy informacją, że kupiłam dziś płytki do kuchni???

Zawsze mi się ta kolorystyka i wzornictwo podobały, potem o tym zapominałam, potem sobie przypominałam, ale przychodziły lęki, że wszystko co jest wzorem się może znudzić i inne takie myśli... Trochę mnie Sylwia swoją kuchnią zmotywowała i przypomniała co mi się zawsze podobało

Dwa dni temu okazało się, że w naszym mieście powiatowym jest firma, w której możemy zamówić na wymiar kuchnię - tzn. zamówić formatki na skrzynki, fronty na wymiar etc. Robić będziemy sami - znaczy ja projekt, a DT resztę Z tej radości, że nie będziemy musieli zamawiać mebli kuchennych "u kogoś" nabyłam płytki j/w
Wafel 00:01, 09 wrz 2023

Niczego sobie pierdolnik...
Wafel 00:06, 09 wrz 2023

Ja trochę zainteresowana skarpą z racji sąsiedzkiej inicjatywy uporządkowania naszej osiedlowej. Ze względu na upór niektórych, została położona mata, koszmarnie to wygląda, nie wiem kiedy to zarośnie i czy w ogóle zniknie ta czerń z moich oczu... Czekam na więcej fotek ze skarpy...
Judith 00:11, 09 wrz 2023

A’propos skarpy to widziałam kilka dni temu takie rozwiązanie umożliwiające trzymanie roślin i zabezpieczające przed osuwaniem się ziemi: mata z bardzo luźno splecionego sznurka, takiego chyba jutowego??? jako ściółka. Swietnie to wyglądało .
Wafel 00:25, 09 wrz 2023

Ja widziałam taką jakby wełnianą, też świetna ale patrzyłam i to dość drogie wykonanie.
Magara 00:27, 09 wrz 2023

Wafel, witaj Jak szukasz inspiracji skarpowych to zajrzyj do Madzi z Wilczego, tam są dobre pomysły i wykonanie Moja skarpa raczej inspiracją nie będzie Chcę o niej zapomnieć

Judith - widziałaś w realu czy necie? Podeślij na priv, dz
Wafel 00:40, 09 wrz 2023

Witaj! Już się chyba raz witałyśmy, powitań nigdy za wiele ☺Zajrzę w takim razie też do Madzi z Wilczego Miłego dnia!
P.S. Ten wzór kafli bardzo ładny, koleżanka ma taki wzór na podłodze w łazience tylko chyba większe kafle, do tego na ścianie białe kafle z połyskiem w kształcie cegiełek, czarne i drewniane dodatki super to wygląda.
Judith 08:58, 09 wrz 2023

Magara napisał(a)
Judith - widziałaś w realu czy necie? Podeślij na priv, dz

Magarko, w realu widziałam i niestety nie cyknęłam fotki .
A właściwie cyknęłam, ake całości zagospodarowania terenu, bez detali. Wspaniale zorganizowana przestrzeń przy biurowcach - majstersztyk!
Basieksp 10:11, 09 wrz 2023

Płytki bardzo ładne moja kuchnia też czeka na odnowienie, ale jeszcze chwilę musi wytrzymać ja chciałam płytki przemalować u siebie, wiem ,że tak można, ale czy jest sens, z drugiej strony nie chciałabym aż tak dużego remontu robić i zrywać stare, ale to trochę później narazie będę podglądać u Ciebie i Sylwi