Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Agatorek 19:54, 13 wrz 2023

Nie robię przetworów, zabieram od mamy (jestem słoikiem! ze wsi ). Buraczki robi ugotowane i przetarte. Pychota
Magara 23:54, 13 wrz 2023

Patrycja - zobaczymy jak się moje notatki i kalkulacje sprawdzą
Ania Wrzosowa - przypomniałaś mi o leczo z cukinii Nie robiłam w tym roku bo u mnie z cukinią wyjątkowo bieda, ale chyba jednak pokuszę się o parę słoików na zimę Szybki obiad to szybki obiad
Zuza - jak masz nadmiar papryki i buraczki własne to grzech zmarnować Ja od kilku lat robię z tego przepisu:
https://beszamel.se.pl/przepisy/przetwory/buraczki-z-papryka-i-cebula-na-zime-przepis-na-przetwory-z-burakow-wideo-re-BKwk-nYzb-QmaX.html
Banalny i szybki Chociaż ja sobie życie mocno utrudniam bo bardzo drobno paprykę kroję, cebulę też. Ale Ty masz przecież nieletnie niewolnice, które możesz wykorzystać
Basia - ja już widzę, że ogórków mam za mało Kiszonych i pulpy zupowej raczej wystarczy, ale konserwowych braknie - było 24 słoiczków, 5 już pożartych Nalewek nie robimy - wieeeelki błąd
Sylwia - Wy w budowie ciągłej, u Was nalewki niewskazane, BHP
Ania-ajka - gdybym miała teściów, którzy by mi słoiki dostarczali pewnie też bym robotę słoikową odpuściła
Aga - j/w
Magara 00:10, 14 wrz 2023

U nas dziś zdecydowanie chłodniej, w końcu Zaczęłam tetrisy. Cel główny: pozbycie się doniczek z tarasu. Cel poboczny: uporządkowanie nasadzeń na dwóch rabatach.
Nie idzie mi wcale, a wcale
A do tego przyłapałam Sfochowaną jak teren znaczy. Myślałam, że kotki, szczególnie te wysterylizowane, tego nie robią. Sfochowana robi. Podchodzi do rośliny, wykonuje rytualny ruch ogonem oraz "psik". Zaczynam rozumieć temat padniętych bylin na moich rabatach...
Małżonek grozi Sfochowanej, że zrobi z niej czapkę. Sfochowana ma groźby Małżonka w pompie i zalega w bergeniach

Konflikt wisi w powietrzu
Makao 06:40, 14 wrz 2023

Ej, to u mnie też znaczą teren kotki ale nie wiem dokładnie gdzie a z roślin padła mi tuja danika więc może to ich sprawka.
Nie połączyłam tego ze sobą bo nic więcej nie padło.
Judith 06:45, 14 wrz 2023

Groźba zrobienia czapki z futrzaka pojawia się i u mnie w odniesieniu do psa .
An_na 07:24, 14 wrz 2023

Magara napisał(a)

Małżonek grozi Sfochowanej, że zrobi z niej czapkę. Sfochowana ma groźby Małżonka w pompie i zalega w bergeniach

Konflikt wisi w powietrzu

Brzmi jak wstęp do niezłej książki
Magara 23:48, 14 wrz 2023

Ania-Makao - w naszym rejonie działkowym głównie mamy kotki (kocurki poszły zdobywać nowe terytoria), kotki wszystkie wysterylizowane Gdybym Sfochowanej nie przyłapała na gorącym uczynku to bym nie uwierzyła Czytałam o kocich zachowaniach i za diabła nie rozumiem, po co ona znaczy teren, skoro i tak w michę dostaje od wszystkich innych kotek, na własnej działce, a jak ją leją to od razu się kładzie na plecach i poddaje???

Judith - Pies to raczej na kołnierz się na nada Czapka, tylko z kota Groźba musi być realna

Ania - u nas akcja się rozkręca Konflikt na linii Małżonek-Sfochowana zatacza coraz szersze kręgi Teraz jest nowy spór o mysie wnętrzności Sfochowana się w po nocach żywi w kocim McDonaldzie i podrzuca nam przy schodach "gratisy" Dla mnie to wygląda jak wątroba, no obrzydliwe jest jak nie wiem co... Odmawiam usuwania, Małżonek sprząta te benefity Wyklina i grozi Sfochowanej, że też jej wątrobę wyrwie Takie przekomarzanki mam każdego ranka
Makao 06:48, 15 wrz 2023

Resztki kocich posiłków też mam . Można powiedzieć że taras jest miejscem zbrodni bo pokrwawiony . Zmywam ale za chwilę znowu mam krew i muszyska też. U nas ja to oczyszczam .

Co do znaczeniu terenu to jeśli macie więcej tam kotek to pewnie reszta też znaczy
mrokasia 07:11, 15 wrz 2023

He, he, he, Sfochowana grabi sobie, oj grabi .
Helen 08:25, 15 wrz 2023

A ja napiszę, że masz piękne bergenie, jakby parasol dla Sfochowanej