Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 23:39, 21 lis 2023

Helen - jest mega fajne i nakarmi każdego Nie wiem czy królik przychodzi na wołanie ale jak pełną miskę wyczai to pewnie, wcześniej czy później, się skusi, jak to zwierz

P.S. O tak, rocznik baaardzo dobry, pancerny
Magara 23:47, 21 lis 2023

U nas dziś piękna pogoda, niestety spędziłam dzień poza domem i załapałam się na ostatki słońca:

Obecnie na zewnątrz minus 5.
antracyt 09:34, 22 lis 2023

No ładnie jest i to bardzo Temperatury mamy podobne.
Gruszka_na_w... 13:25, 22 lis 2023

Słońca nie widziałam od kilku dni. Fajnie, że u siebie mogłaś się załapać choć na końcówkę promyczków.
Moje bodziszki już zasiliły kompost. Obawiałam się je zatrzymywać dłużej na rabatach, bo niektóre wypuściły spore odnogi czepiające się innych roślin. Gdyby zgniły od przymrozków, to ściąganie ich byłoby nieprzyjemną czynnością.
Coś czuję, że sporo kotów dostanie w tym roku pod choinkę ten sprytny gadżecik.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 20:18, 22 lis 2023

Magara napisał(a)
U nas dziś piękna pogoda, niestety spędziłam dzień poza domem i załapałam się na ostatki słońca:

Obecnie na zewnątrz minus 5.

Podobnie jak u nas Pięknie trawy Ci się złocą w tym słońcu i te pompony hortensji w duecie z nimi, bardzo ładnie to wygląda
Magara 00:03, 23 lis 2023

Zuza

Haniu - bodziszki już jakiś czas temu skróciłam. Założyłam, podobnie jak Ty, że będzie ciężko te odnogi czepiające się innych, wyplątać To była dobra decyzja - muszę o niej pamiętać za rok. Czasem trzeba poświęcić te parę kwiatków

Basia - u nas dwa razy alert dziś przychodził I faktycznie teraz wieje, strach wyjść na taras nawet
Alija 22:11, 23 lis 2023

Magara napisał(a)
Na nadchodzący tydzień, zostawiam Wam Rozanne:

Chyba nie znam drugiej, tak pancernej rośliny

Rzeczywiście pancerna roślina, piękny kolorek jeszcze przez krótką chwilę nas pocieszy, a potem już trzeba czekać
na kolejny sezon. U na wczoraj dość mocno przymroziło, dziś już na plusie. Najbardziej jednak brakuje mi słońca,
jestem zdecydowanie światłolubna.
Urządzenie do karmienia kota na odległość bardzo interesujące i przydatne.
Agatorek 20:34, 24 lis 2023

Magara napisał(a)
Dziewczyny

Czas szybko zleci. Zaraz koniec listopada. Grudzień - wiadomo z górki. A później już dni coraz dłuższe Jedno co martwi przy tym coraz szybszym upływie czasu to fakt, że i my się starzejemy Ale nic to, na pewne sprawy nie mamy wpływu

Eeee, ja tam się nie starzeję . Tzn psychicznie. Fizycznie minimalnie (subiektywna opinia, którą podtrzymuje eM ). Ale jak nieraz wpisuję gdzieś swoją datę urodzenia i odruchowo liczę lata, to sama się dziwię, skąd ich tyle już jest . Przecież nie tak dawno było 20
Gruszka_na_w... 21:50, 24 lis 2023

Jasne. Potwierdzam. 20 była niedawno. Nie wiem kiedy zleciało te ponad 40 lat.
Pamiętam tylko, że strasznie wlokły mi się lata do 18-stki. Potem czas wszedł w tryb turbo. Jakiś mąż, jakieś dzieci i nagle uświadamiasz sobie, że twój pierworodny ma 37 lat. Dziwne...
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:54, 24 lis 2023

Też mi się wydaje, że 20ka była niedawno
Starzenie się dopiero poznaję Głównie jak sobie uświadomię, że mój ukochany Pasierb w przyszłym roku, za kilka miesięcy, będzie miał 33 na liczniku Trochę niewiarygodne, bo sama mentalnie bym więcej sobie nie dała
Pocieszyła mnie ostatnio moja przyjaciółka - z zawodu lekarz - informując, że starość to obecnie 90 plus