Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 23:58, 24 lis 2023

U nas zima w pełni

Ale jak będę się zastanawiać jak ciąć jabłonki - to zdjęcia poglądowe będą jak znalazł
antracyt 07:47, 25 lis 2023

No nie... zimę prawdziwą sprowadziłaś! Mentalnie nie jestem jeszcze gotowa na porządną dawkę śniegu. Chyba sobie dzisiaj jakiś letni odcinek GW puszczę
Mój wewnetrzy licznik zatrzymał się gdzieś w okolicach 30tki i dobrze mi z tym
Gosialuk 11:16, 25 lis 2023

Magara napisał(a)

Pocieszyła mnie ostatnio moja przyjaciółka - z zawodu lekarz - informując, że starość to obecnie 90 plus

I tego się trzymajmy.
Magara 23:37, 25 lis 2023

Gosia - do 90ki mi trochę brakuje, więc jak najbardziej zamierzam się TEGO trzymać

Zuza - jest koniec listopada, niby się zimy należało spodziewać Ale przyznaję, i mnie trochę BIAŁE przerosło. Tyle śniegu to pamiętam z ostatnich zim raczej w styczniu, lutym.
Małżonek rano dobre półtorej godziny śnieg strząsał z drzew i krzewów - buły wielkie i ciężkie, gałęzi połamanych mnóstwo
Jedno jest pewne - porządki jesienne muszę uznać za zakończone
U nas w połowie dnia taka sytuacja była (a wciąż sypało i nieprzerwanie sypie aż do teraz, kolejną godzinę...):

Jak nic - Domek w Karkonoszach
Basieksp 01:01, 26 lis 2023

No nie, aż tyle śniegu to ja nie chcę. Niech ta zima się tak nie rozkręca.
antracyt 09:29, 26 lis 2023

W takim razie pozostaje już tylko zacząć przygotowania do świąt
Wczoraj, nawet u mnie, w końcu się zabieliło. Na szczęście nic nie połamało, położyło tylko miskanty całkiem przy ziemi.
Rumianka 13:39, 26 lis 2023

U mnie jeszcze więcej śniegu niż na Twoich fotkach,,,rozpędza się to białe, puszyste... ze złości już nawet nie wiem jak nazwać...
Alija 21:28, 27 lis 2023

Magara napisał(a)
Też mi się wydaje, że 20ka była niedawno
Starzenie się dopiero poznaję Głównie jak sobie uświadomię, że mój ukochany Pasierb w przyszłym roku, za kilka miesięcy, będzie miał 33 na liczniku Trochę niewiarygodne, bo sama mentalnie bym więcej sobie nie dała
Pocieszyła mnie ostatnio moja przyjaciółka - z zawodu lekarz - informując, że starość to obecnie 90 plus

Magarku, przyznam się, że odwiedzając Twój ogród i czytając komentarze to też bym Cię tak oceniła, nie wiem ile masz lat, ale na pewno jesteś młoda duchem. Ja to mam wrażenie, że z wiekiem czas płynie coraz szybciej.
To co mówi przyjaciółka jest bardzo pocieszające, pod warunkiem, że się tego wieku dożyje.
Śnieg masz piękny, u nas nie ma go wcale, co z jednej strony nie jest złe, ale gdyby mocniej przymroziło, to roślinki bez śniegowej pierzynki gorzej sobie radzą.
sylwia_slomc... 21:48, 27 lis 2023

Mnie tęż czas coraz szybciej ucieka, albo ja coraz wolniejsza....
Na 90 tkę raczej nie mam szans. Choć moi dziadkowie i babcie to długowieczni ludzie, ja już nie mam Ich zdrowia niestety. Pokolenie przed wojenne, na biedzie wychowane, twarde jest.
Kordina 22:12, 27 lis 2023

No to moja teściowa zaczęła dopiero się starzeć miesiąc temu, jak skończyła 90-tkę