Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 00:04, 28 lis 2023

Basia - ja też tyle śniegu nie chcę, ale zima się rozkręca niezależnie od mojej woli

Zuza - myślałam o przygotowaniach do świąt Problemik jeden widzę - żeby ozdoby na okna wywiesić, trzeba te okna umyć W tej aurze - nie uśmiecha mi się

Rumianko - u nas cały czas "dopaduje"... Nie jest fajnie

Alicja - młodość duchem jest jedną z największych wartości, które znam Tego się trzymajmy

Sylwia - masz szansę, masz

Bożena - "młodość" teściowej - ciężki temat
Judith 07:19, 28 lis 2023

Magara napisał(a)

Zuza - myślałam o przygotowaniach do świąt Problemik jeden widzę - żeby ozdoby na okna wywiesić, trzeba te okna umyć W tej aurze - nie uśmiecha mi się

Nie widzę związku .
Mary 08:25, 28 lis 2023

Magara napisał(a)

Jeśli okna mają jakieś niedociągniącia to ozdoby skutecznie je zamaskują.
Czy może obawiasz się, że ozdoby się pobrudzą?
antracyt 08:48, 28 lis 2023

Ha, ja już okna umyłam, tylko po ostatnich opadach wyglądają jak przed myciem
Basieksp 09:22, 28 lis 2023

U nas mrozi, jak nie dam rady umyć okien to trudno, od środka trochę umyje i będzie musiało wystarczyć I tak szybko ciemno się robi, nie widać czy umyte jedynie jak ja podglądam ptaki w karmiku to trochę widzę, że jednak przydałoby się je umyć
TAR 11:32, 28 lis 2023

ja z zasady nie myje okien robi to moj mąż wlasnie w sobote umyl w srodku ale na zewnatrz mu zabronilam, jest po prostu za zimno. jestem wlasnie po chorobie, dogorywalam prawie 2 tygodnie i nie chce by teraz on sie pochorowal przez mycie okien. nie robi mi to ani troche. to tylko okna nic sie nie stanie jak wiosna umyje a az takie brudne nie sa, firanka wisi i tak nie widac

takie rzeczy przestaje zauwazac, bo psiaki i tak lapkami i noskami caly czas brudza a jezdzenie ciagle na szmacie nie jest moim hobby, wole sily i czas spozytkowac na cos innego

ozdobkowa tez jakos nie jestem, w domu na swiatecznie tylko minimum choinka i jakies 2-3 duperelki na komodach. zreszta to co sie dzieje "handel i reklama" wokol swiat skutecznie mnie zniecheca do owych i tego 24 grudnia jestem juz tym tak umeczona, ze marze by skonczyly sie jak najszybciej.
Gruszka_na_w... 18:12, 28 lis 2023

antracyt napisał(a)
Ha, ja już okna umyłam, tylko po ostatnich opadach wyglądają jak przed myciem

I to jest najlepsza rekomendacja do odpuszczenia sobie mycia okien.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 18:26, 28 lis 2023

Mnie nigdy nie przyszłoby do głowy myć okna w zimie .
Jedyne co robię - ale to na bieżąco, niezależnie od pory roku - to wycieranie śladów psiego nosa z szyby w jednym oknie od wewnątrz .
Magara 23:11, 28 lis 2023

Ale z Was mądrale
Nie mam firanek ani zasłon, mam rolety opuszczane po zmroku, więc za dnia brudne szyby straszą
Nie wiem skąd na nich tyle plam, rozbryzgów i innych ciekawostek - dwie dorosłe osoby, chyba nie lunatykujemy i nie smarkamy na szyby w nocy????
Nie uważam się za nadgorliwą pedantkę, ale dziś, jak na złość słońce zaświeciło i decyzja została podjęta - choćby nie wiem co, okna będą umyte, przynajmniej od środka
Ozdoby zimowe mam głównie okienne, w tym śliczne szydełkowe śnieżynki robione przez Sąsiadkę - no nie mogą na tle brudnej szyby wisieć

Magara 23:17, 28 lis 2023

Na dowód, że słońce dziś było