Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Judith 13:11, 14 lip 2024

Magara napisał(a)
Właśnie czytam, że miałam plany ogrodowe na weekend, hehe
Było ponad 30 stopni, obecnie jest 17 Lało potężnie a potem siąpiło
Układam plan na jutro - zastanawiam się czy warto walczyć z chwastami w błocku czy może lepiej skończyć czytać książkę

Magarko, zrób to, co bardziej chciałbyś robić
antracyt 20:01, 14 lip 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Chyba lepiej skończyć książkę.
W spisie lektur na lato warto uwzględnić "Lekcje chemii" Bonnie Garmus i "Panią March" Virgini Feito. Spodobała mi się też seria (trylogia) kryminałów o karkonoskich schroniskach Sławomira Gortycha. Te ostatnie na upalne dni jak znalazł.

Nie wiem jak to się dzieje, że w podobnym czasie sięgam po polecane przez Ciebie lektury - ogrodowa telepatia?
"Lekcje chemii" czekają w kolejce. Właśnie skończyłam "Moje głupie pomysły" Bernardo Zannoni(ego? - jak to odmienić?), a jestem w trakcie "Zająca o bursztynowych oczach" Edmunda de Waal

"Panią March" sobie dopiszę do listy
Gruszka_na_w... 21:19, 14 lip 2024

antracyt napisał(a)

Nie wiem jak to się dzieje, że w podobnym czasie sięgam po polecane przez Ciebie lektury - ogrodowa telepatia?
"Lekcje chemii" czekają w kolejce. Właśnie skończyłam "Moje głupie pomysły" Bernardo Zannoni(ego? - jak to odmienić?), a jestem w trakcie "Zająca o bursztynowych oczach" Edmunda de Waal

"Panią March" sobie dopiszę do listy

Widać mamy podobne gusta literackie. Obie polecane przez Ciebie książki były dostępne w abonamencie Legimi. Są już na wirtualnej półce w moim czytniku. Panią March polecał Michał Nogaś. Co jakiś czas zaglądam na jego Fb. Jego polecajki zwykle wpasowują się w moje upodobania.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 00:12, 15 lip 2024

Basia - ciekawa jestem jak Wasze zbiory Pogoda dzisiaj była u Ciebie jak u mnie, tyle, że jak u mnie zaczęło padać przed 15tą to już zasadniczo nie przestało do wieczora

Asia-Wafel - mam świadomość, że ogród nie ucieknie Mam również świadomość, że zarośnie w diabły i będzie ciężej się z tego wykaraskać

Haniu - podjęłam próbę z ogrodem bo pogoda była sprzyjająca, przynajmniej do pewnego momentu Później skończyłam książkę Polecajki zapisane, wszak zaraz zima

Judith - najbardziej chciałabym czytać książkę patrząc na wypielęgnowane/co najmniej uporządkowane rabaty Ale jest jak jest - Jan ma wolne, Marysia na L4

Zuza - Twoje polecajki też dopisane Ja obecnie jestem na etapie lektury lekkiej, łatwej i przyjemnej - Erich Segal Chociaż też się lampki zapalają No może poza Love story

Basieksp 10:21, 15 lip 2024

No ale w tym tygodniu prognozy pokazują tylko jeden deszcz ja wiem, że prognozy prognozami a pogoda swoje, ale mi taka prognoza bardzo się podoba i tego się trzymam na początek tygodnia
antracyt 12:37, 15 lip 2024

Magara napisał(a)

Zuza - Twoje polecajki też dopisane Ja obecnie jestem na etapie lektury lekkiej, łatwej i przyjemnej - Erich Segal Chociaż też się lampki zapalają No może poza Love story

Tak sobie myślę, że te moje polecajki to może nie do końca lekkie, łatwe i przyjemne. Pierwsza napisana lekko, ale temat, choć uniwersalny, to wcale nie musi w dobry nastrój wprowadzać Druga z kolei napisana mniej lekko, ale jeśli ktoś lubi historię sztuki, to wciąga prawie jak kryminał
Magara 00:03, 16 lip 2024

Basia - u mnie prognozy pokazują to samo Ale ja w prognozy to już tylko z ciekawości zerkam Ostatnio jak lało niemiłosiernie to prognozy pokazywały, że u mnie słonecznie
Niemniej jednak mam nadzieję, że coś u nas obeschnie w najbliższym czasie, chociaż trochę

Zuza - ja teraz uderzyłam w literaturę lekką, łatwą i przyjemną, bo taki mam życiowy czas, że mój organizm i mózg musi się zregenerować Wszystkie polecajki czytadłowe przyjmuję jednak bardzo chętnie, zaraz wszak zima
Judith 10:30, 16 lip 2024

Magarko, z lekkich, łatwych a bardzo przyjemnych książek polecam „Górę kłopotów” Marka Stelara. Ten autor podobno pisze trhrillery - nie znam, natomiast ta książka to komedia. Nie ma w niej żadnej głębi, czysta rozrywka, nieco szaleństwa i surrealizmu .
Joku 12:01, 16 lip 2024

Nie strasz zimą , do niej daleko .
UrsaMaior 12:02, 16 lip 2024

162 dni