Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

mrokasia 21:37, 04 lip 2024

Agatorek napisał(a)
Ja bym się cieszyła, jakby u mnie tak często padało .
Dziś umyłam auto, jutro może jakieś okna…to czasami działa .

Jak już umyjesz u siebie to przyjedź umyć u mnie, też mam sucho
Magara 22:46, 04 lip 2024

Dziewczyny, jestem w strasznym, ale to w strasznym niedoczasie
Po miesięcznym opóźnieniu zaczęła w końcu powstawać moja nowa kuchnia na 3,5 metrach kwadratowych, wyzwanie jak nie wiem co Muszę to pogodzić z różnymi innymi obowiązkami i być pod ręką jeżeli trzeba podjąć jakże ważkie decyzje np. gdzie półki w szafkach Czasem nawet przy kawie braknie mi okazji żeby na forum zajrzeć w telefonie
Wieczorami odpadam, jak nie ja zupełnie
Agatorek 22:53, 04 lip 2024

mrokasia napisał(a)

Jak już umyjesz u siebie to przyjedź umyć u mnie, też mam sucho

Hahahaha, zanim ja umyję u siebie wszystkie okna, to z miesiąc minie
Helen 22:55, 04 lip 2024

Ojej, ten remont to się już ciągnie. Ale teraz to już chyba mocno z górki?

Jak będziesz mogła, to wstaw, chociaż na chwilę, zdjęcia po remoncie
LIDKA 23:13, 04 lip 2024

Magarko to trzymam kciuki za te kuchnie. Twój stolarz jest jak mój ogrodnik. Nie czasowy.

Jestem ciekawa tej kuchni na takim metrażu. To połowa mojego metrażu z bloku.
Magara 23:13, 04 lip 2024

Iwona-Inka - dzięki, przeczytałam Chyba muszę krótko (zobaczymy czy ja umiem krótko ) podsumować, i do tego tak, żeby większych emocji nie budzić.
Ja też nikogo do niczego nie namawiam, niech każdy robi co uważa za stosowne.
W moim obszarze terytorialnym wszyscy stosują preparat na ślimaki. Bo ślimaki są i wchodzą w szkodę.
Ja jako jedyna stosuję preparat eko, reszta sąsiadów sypie niebieskie, te zwykłe, bo tańsze.
Mam na to wpływ??? No nie mam.
U mnie kot pije wodę, u sąsiadki mleko. Mój je karmę dla kota i surowe mięso czasem, bez przypraw, u niej chleb ze smalcem maczany w mleku. Mam na to wpływ??? Nie mam również
Ja drzewa sadzę, inni wycinają w pień - również nie mam na to wpływu
Ślimaków nienawidzę. Mam ogród dla siebie nie dla nich. Pożyteczne nie są. Niewiele ptaków golasami się zaspokaja.
Stosuję granulki tej firmy, o której Ewa pisała. Ma w Polsce pozwolenie na dystrybucję i stosowne zezwolenie stosownego ministerstwa. Jakieś jest we mnie przekonanie, że jak coś jest dozwolone na rynku niemieckim, to faktycznie musi być przebadane wzdłuż i wszerz.
Jeszcze w temacie fundacji jeżowych napiszę i już milknę w temacie

Mam wielki podziw dla wszystkich fundacji zwierzęcych, wolontariuszy, którzy w nich działają i w ogóle dla wszystkiego Fundacje takie wspieram jak mogę, nie tylko mentalnie.
Uważam jednak, że jeżeli którakolwiek z tych fundacji ma konkretne podejrzenia, że jakikolwiek zwierz zachorował po produkcie "eko" powinno to być natychmiast zgłoszone w trybie administracyjnym. Fundacje są podmiotem prawnym, mają możliwość działania. Chociażby po to, żeby nie wierzyć w eko, które eko nie jest.
Magara 23:26, 04 lip 2024

Rumianko - u nas leje non stop, zasadniczo już prawie półtora miesiąca Arkę czas budować

Ewa - napisałam przed chwilą co myślę, niech każdy robi jak uważa, ja jestem ostatnia na liście, która by narzucała swój punkt widzenia

Aga, Kasia - ja mam auto myte, zasadniczo dzień w dzień

Helen - też zakładam, że już z górki, ale nerwy są

Lidka - dokładnie tak w temacie fachowców

Da się zrobić zarąbistą kuchnię na 3,5 metra kwadratowego powierzchni Potrzeba geniuszu - i tu wchodzę JA, cała na biało
Tylko zmęczona jestem jak nie wiem co

UrsaMaior 23:27, 04 lip 2024

Ja u siebie nie psikam, nie cuduję, ale po latach oglądania zniszczeń w końcu szlag mnie trafił i poszły w ruch granulki. W tym sezonie mam ładne hosty, nareszcie oglądam ogród z przyjemnością. Lilie i inne niestety nie doczekały. Żałuję, że nie sypałam wcześniej.
Magara 23:40, 04 lip 2024

Doczytałam dziś, że Mrokasia po szafkę pojechała.
Ja po silikon do kuchni się wybrałam
Przywlokłam dzwonki i rozchodnika Promka była
Dzwonki w dużych donicach, do podzielenia, jak nic. Tylko nie wiem, co kupiłam

LIDKA 23:46, 04 lip 2024

Że też ja remont miałam w listopadzie i majster mnie po nic i nigdzie nie wysyłał.