Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

UrsaMaior 11:55, 30 cze 2024

Hahaha
Gruszka_na_w... 22:00, 30 cze 2024

Magara napisał(a)
Sama mam taką wizję, że do końca życia będę latać po działce z tym nożem do darni, którym poszerzam rabaty a jak kiedyś umrę to mi go do trumny zapakują (Muszę sobie dużą urnę naszykować bo chyba nie wszystko z owego narzędzia się spopieli )

Masz nóż z diamentowym ostrzem?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:35, 30 cze 2024

Ewa - uspokoiłaś mnie Uniknę myślenia o przesadzaniu

Mrokasiu - pożyczę Ci w razie potrzeby Iza, Tobie też

Haniu - nie mam z diamentowym ostrzem, ale rozważam, może się przydać jak widać
Alija 23:41, 01 lip 2024

Magara napisał(a)

Zostawiam Pomponellę, po ulewie

Miałaś ulewę, zazdroszczę, u nas już dawno nie padało, na dziś były zapowiedzi, nawet zaczęło kropić przez parę minut, ale tylko kropić i tyle. Kolejny deszcz zapowiadają za półtora tygodnia
Śliczne kwiaty Pomponelli, zmiany koloru róż też mi się zdarzały, na przykład po przesadzeniu w inne miejsce, bez przesadzania też.
Misa super.
TAR 12:08, 02 lip 2024

U mnie wszystkie rosliny zmieniaja kolor lisci po przesadzeniu lub posadzeniu z donicy szkolkowej do gruntu. Liscie kalin nabieraja czerwieni, taki miks pomaranczowego z zielonym. Jakby jesienne barwy. Ale wiem, ze beda kolor trzymac do konca sezonu
Magara 23:52, 02 lip 2024

Alicja - miałam ulewę, generalnie u nas non stop pada od 20 maja Było kilka dni mega upalnych, a teraz znowu leje... Dziś cały dzień. Niby dobrze, ale wszelkie pracę ogrodowe, a mam ich zaplanowanych multum, leżą i kwiczą M.in. misa

TARcia - ja się koloru liści nie czepiam, natura to natura, kolor kwiatów róż mnie zaintrygował
inka74 08:39, 03 lip 2024

Magara, u Basi i Romka obiecałam ci link do artykułu o produktach eko. Tego co czytałam, nie znalazłam na razie. Ale tu jest całkiem sensowne porównanie tego co jest na rynku.
https://www.wrp.pl/slimaki-niszcza-uprawy-jak-sie-ich-pozbyc/

Zwróć uwagę na zdanie, szczególnie to drugie:
Metaldehyd jest toksyczny dla niektórych zwierząt hodowlanych, ptaków oraz dla zwierząt, których ślimaki są ważnym składnikiem diety. Fosforan żelaza (III) wykazuje słabą toksyczność dla ssaków i bezkręgowców.

Słaba nie oznacza jej braku. Dodaj do tego informacje, że tego związku żelaza w preparatach jest od 1 do 5% (chyba więcej nie spotkałam) a cała reszta to wypełniacze, różne. Warto poczytać skład preparatu i ich kartę charakterystyki, nie tylko info na ulotce.

Nikogo do niczego nie namawiam. Takiego dokonałam wyboru mając w domu dwójkę alergików, kota, który wszystko musi spróbować i całą masę zwierzaków za płotem.
Rumianka 09:58, 04 lip 2024

Sfochowana pewnie bardzo cieszy się z nowej dużej miski... U nas też ostatnio mocno padało...
Anda 21:23, 04 lip 2024

Fosforan żelaza nie jest toksyczny dla ssaków. Jest używany w kosmetykach, produktach spożywczych, w nawozach, czyli pobierany jest jako fosfor przez warzywa i inne rośliny, jest składnikiem produktów farmaceutycznych.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agatorek 21:27, 04 lip 2024

Ja bym się cieszyła, jakby u mnie tak często padało .
Dziś umyłam auto, jutro może jakieś okna…to czasami działa .